عدم توانایی در باز و بسته کردن مفصل آرنج میتواند علتهای گوناگونی داشته باشد :
🔴 آسیب و شکستگی یا دررفتگی در آرنج
🔴 بیماریهای مفصلی مانند آرتروز ( ساییدگی مفصل ) و روماتیسم مفصلی
🔴رسوب کلسیم و استخوان سازی در بافت نرم و ماهیچههای مفصل آرنج
🔴 آسیب شدید سر و ستون مهرهها و سوختگی های وسیع
🔴جوش خوردن با فاصله و یا با جابجایی یا اگر به دنبال شکستگی تغییری در امتداد محور مفصلی پدیدار شود ، مفصل آرنج در حرکات خود دچار محدودیت خواهد شد
نقش پیشگیری در خشکی مفصل آرنج :
در شکستگیها و دررفتگی های آرنج و پیرامون آن رسیدن به بهترین نتیجه حاصل یک قضاوت بالینی صحیح میباشد تا از یک سو برای مدت زمان لازم ، آن میزان بیحرکتی مورد نیاز تأمین شود تا از عوارض احتمالی ناشی از حرکات زودرس پرهیز گردد و از سوی دیگر در زودترین زمان ممکن حرکات مفصل به میزان و شدت تنظیم شدهای آغاز گردد تا خشکی مفصل به کمترین میزان ممکن کاهش پیدا کند . پرتودرمانی و استفاده از داروی ایندومتاسین در مراحل زودرس و برای پیشگیری میتواند مؤثر باشد .
نکاتی در مورد نرمش های کششی مفصل آرنج :
1 - این حرکات باید حداقل روزی سه بار انجام شوند .
2 - قبل از شروع فعالیتها توصیه میشود از دوش آب گرم یا کمپرس آب گرم استفاده شود .
3 - حرکات نباید به صورت ضربهای ، با خشونت و نیروی زیاد انجام شود .کلیه حرکات ممتد و پیوسته بوده و با نیرویی متناسب و متعادل انجام شود .
4 - اگر حرکتی با درد زیاد همراه باشد ، میتوان از شدت و مدت زمان انجام آن حرکت کاست یا به طور موقت آنرا متوقف کرد .
5 - نتیجه گیری از حرکات کششی در بهبود دامنه حرکتی مفصل شانه پدیدهای زمان بر است لذا استمرار و پیگیری برای نتیجهگیری از حرکات کششی در افزایش دامنه حرکتی مفصل شانه بسیار ضروری است .
6 - در شکستگیها زمان شروع این نوع حرکات و شدت نیروی بهکاررفته وابسته به وضعیت جوش خوردن شکستگی بوده و باید توسط پزشک معالج هدایت و تنظیم گردد .
7 - انجام حرکات کششی محدودیتی از نظر مکانی ندارد . لذا آنها را میتوان در منزل ، پارک ، محل کار و حتی در مسیر انجام داد .
8 - انجام دادن حرکات کششی در استخر آب گرم و آب درمانی مؤثر بوده و در کنار حرکات دیگر قویاً توصیه میشود .