یکی از مسائل ناخوشایند درباره ی جوش ها این است که به سختی می توان از بروز آنها پیشگیری کرد. آنها مهمان های ناخوانده صورت شما هستند. جوش ها به دلایل مختلفی مانند رژیم غذایی، سبک زندگی، هورمون ها ، آب و هوا ، ژنتیک، آلودگی و بسیاری از مسائل دیگر رخ می دهند. همچنین به دلایل مختلف داخلی و خارجی، فیزیولوژیکی یا سایکولوژیکی ایجاد می شوند.
علل جوش چیست ؟
جوش ها هنگامی که مقدار زیادی چربی در منافذ پوست جمع شده باشد ایجاد می شوند. سبوم روغنی که باعث حفظ رطوبت و انعطاف پذیری پوست می شود که توسط غدد سبوم تولید می شود . این غدد نزدیک فولیکول های مو هستند. چگونه سبوم در منافذ جمع می شود؟ پوست به طور طبیعی پوسته ریزی می کند گاهی پوسته ها به منافذ چسبیده و آنها را مسدود می کند که باعث ایجاد التهاب و جوش می شود. در این وضعیت سیستم ایمنی بدن به وسیله گلبول های سفید به باکتری ها حمله می کند و جوش به وجود می آید.
علل شایع ایجاد جوش :
1. ادویه جات و غذاهای آلرژی زا :
غذاهای ادویه دار معمولا با فلفل و گوجه فرنگی طبخ می شوند که شامل لیکوپن اسیدی است که بر pH پوست اثر می گذارد و منجر به ایجاد جوش می شود. غذاهای آلرژی زا نقش مهمی در در ایجاد جوش ها دارند به خصوص اگر فرد به عدم تحمل لاکتوز مبتلا باشد یا به غذاهای دریایی و بعضی سبزیجات حساسیت داشته باشد.
2. آرایشی و بهداشتی :
از مصرف مواد آرایشی که حاوی روغن های معدنی و سیلیکون هستند اجتناب کنند.
3. محصولات مو :
سولفات، سیلیکون و مرطوب کننده سنگین موجود در شوینده ها ، نرم کننده ها و حالت دهنده ها باعث بسته شدن منافذ و ایجاد جوش می شوند.
4. سیگار کشیدن :
سیگار کشیدن نه تنها کاهش رسیدن اکسیژن به پوست می شود بلکه سبب می شود شما پیرتر از سنتان به نظر برسید. همچنین مواد سرطان زای موجود در سیگار منجر به چربتر شدن پوست می شود و خوب این چربی منجر به ایجاد جوش می شود.
5. لایه برداری زیاد و بیش از حد :
لایه برداری برای پوست مفید است اما اگر زیاد انجام شود به پوست آسیب می رساند و می تواند سبب گسترش باکتری در سطح پوست شود.
6. کندن جوش ها :
جدای از اینکه کندن جوش ها یک عادت بد است ، این کار فقط باعث گسترش باکتری ها روی پوست می شود.
7. استرس:
استرس سبب تحریک غدد چربی پوست شده و این چربی باعث بسته شدن منافذ پوست و ایجاد جوش می شود.
8. عادات غیربهداشتی :
حمام نکردن و یا نشستن صورت پس از ورزش باعث می شود کثیفی و باکتری ها ی روی پوستتان با عرق بدنتان ترکیب شودو باعث ایجاد جوش شود.
9. دست زدن مداوم به جوشها :
این کار باعث انتشار باکتری ها به سایر قسمت هایپوست می شود.
حالا شما علت ایجاد جوش ها و روش پیشگیری از ایجاد آنها را نیز می دانید. همواره مراقب سلامت و زیبایی خود باشید.