پوست شما بازتابی است از آنچه در بدن شما اتفاق می افتد. علایمی را که پوست به دلیل تغییرات و مشکلات داخلی بدن از خود بروز می دهد نیاز به توجه فوری دارد. در صورت بروز این علایم حتما به متخصص پوست مراجعه کنید.
1- پچ های قرمز و برجسته :
وجود پچ های قرمز بر روی پوست نشانه پسوریازیس است، که به علت عدم تعادل سلول های ایمنی ایجاد می شود و منجر به التهاب و قرمزی پوست می شود.پسوریازیس به دلایل ژنتیکی رخ می دهد. سن خاصی برای بروز این بیماری وجود ندارد البته در دو گروه سنی احتمال بروز آن بیشتر است یکی در حدود 20 سالگی و دیگری در گروه سنی 60-50 سالگی. این بیماری همچنین در اثر استرس نیز ایجاد می شود.همچنین گلودرد استرپتوکوکی و تب نیز باعث فعال شدن پسوریازیس می شود. علاوه بر استفاده از کرم و پمادهای استروئیدی در صورت صلاحدید متخصص پوست شما باید تحت نظر یک روماتولوژیست نیز باشید.
2- پوست خشک و خارش دار :
پوست خشک به همراه خارش احتمالا ناشی از هوای سرد و خشک است. این مشکل می تواند با استفاده از یک مرطوب کننده برطرف شود. همچنین از گرفتن دوش آب داغ بپرهیزید و بعد از هر دوش گرفتن حتما به بدن خود مرطوب کننده بزنید. این کار باعث می شود رطوبت پوستتان حفظ شود اما اگر علائمی مانند خشکی همراه با قرمزی و خارش غیر قابل تحمل و یا دیگر علائم جدی مانند کاهش وزن دارید احتمال وجود یک مشکل جدی مانند تیروئید و بعضی سرطان ها وجود دارد.
3- آکنه :
آکنه در اثر استرس ایجاد می شود. استرس باعث می شود که بدن کورتیزول یا همان هورمون استرس را ترشح کند و درنتیجه به شماجوش می زند. برای جلوگیری از تشدید آکنه باید از رژیم غذایی مناسب استفاده کنید و به متخصص پوست مراجعه کنید. همچنین استرس خود را با یوگا، رقص، مدیتیشن، و دویدن کنترل کنید.
4- برجستگی های قرمز :
بیشتر اوقات پوست شما آنچه در داخل بدن اتفاق می افتد را منعکس می کند. افرادی که مشکل روانی دارند با کندن و دستکاری پوستشان از استرس خود کم می کنند که منجر به ایجاد برجستگی ها و علایم قرمز روی پوست می شود. در این موارد متخصص پوست شما را به روانپزشک ارجاع می دهد.
5- آکنه به همراه موهای زائد :
آکنه در هر سنی در زنان رخ می دهد ولی وجود آکنه به همراه رویش موهای زائد نیاز به بررسی بیشتر دارد. در سن 40-30سالگی وجود آکنه به همراه رویش موهای زائد در صورت، قفسه سینه و شکم به احتمال وجود مشکلات هورمونی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد که لازم است به یک متخصص غدد مراجعه کنید.
6- پلک های پف کرده :
به طور معمول پلک های پف کرده در نتیجه احتباس آب در زیر یا اطراف چشم، نداشتن خواب کافی و یا خوابیدن روی شکم است. پوست اطراف چشم و پلک بسیار ظریف است و در نتیجه، پلک ها قبل از هر قسمتی در بدن واکنش نشان می دهند. علائمی مانند خارش، قرمزی یا پوسته پوسته شدن اطراف چشمها ممکن است در نتیجه یک آلرژی فصلی و یا واکنش های آلرژیک باشد. آلرژی ممکن است در اثر عطر یا مواد آرایشی ایجاد شود برای تعیین علت اصلی نیاز به تست آلرژی است.
7- برجستگی زرد در اندام یا لک های تیره :
برجستگی های زرد بر روی پوست ممکن است در اثر افزایش میزان تری گلیسرید یا به علت دیابت پدیدار می شود. لکه های تیره بر روی پوست گردن و بازوها نیز می تواند به علت وجود دیابت باشد .