چه روشی از پخت برای غذای کمکی کودکان شیرخوار مناسب است ؟
* بخار پز کردن : پخت با این روش، کمک میکند تا علاوه بر مواد مغذی موجود در غذاهای تازه، مزه آن ها نیز حفظ شود. ویتامین های محلول در آب (ویتامین B و C ) که در اثر پخته شدن بیش از حد مواد غذایی از بین می روند، با بخار پز کردن تا حد زیادی در غذا حفظ می شوند.
* جوشاندن : در این روش ممکن است بسیاری مواد مغذی از بین بروند بنابراین مواد غذایی را باید با کمترین میزان ممکن آب تا حدی پخت که نرم و قابل خوردن شوند. مراقب باشید مواد غذایی را بیش از حد نپزید.
* پخت در مایکروفر : پخت میوه جات، سبزیجات و ماهی در مایکروفر، میزان از بین رفتن مواد مغذی را به حداقل می رساند. با پخت سریع مواد غذایی تازه در قدرت بالای مایکروفر، بیشتر مواد مغذی آن ها حفظ خواهند شد.
* پخت در فر : در این روش نیز مواد مغذی تا حد زیادی در غذا باقی می مانند، مواد غذایی را باید تا حدی که نرم شوند در فر پخت.
1- قطعات کوچک میوه جات و سبزیجات را با کمترین میزان آب ممکن تا حدی بپزید که نرم شوند یا بخار پز کنید. مقدار کمی از آب باقی مانده از پخت را همراه با میوه جات و سبزیجات پخته در مخلوط کن بریزید.
2- مواد فوق را با کمترین درجه مخلوط کن به هم بزنید تا یک پوره نرم به دست آید. در صورت لزوم کمی شیر مادر یا کمی از آب باقی مانده از پخت را در مخلوط کن ریخته و پوره را نرم تر کنید.
3- در نهایت، پوره به دست آمده باید خیلی نرم و فاقد ذرات درشت باشد.
* سرخ کردن : هرگز!
چگونه باید غذاهای تهیه شده برای شیرخوار را نرم کرد ؟
برای شیرخواران کوچک و در اویل شروع غذای کمکی، می توان غذا را با کمی شیر مادر و یا آب جوشیده سرد شده نرم کرد.
در چه مواردی توصیه می شود پوره توسط دستگاه غیر برقی تهیه شود ؟
- برای تهیه پوره از مواد حاوی فیبر از قبیل سبزیجات، توصیه می شود از وسیله برقی استفاده نشود. نرم کردن مواد غذایی با دستگاه غیر برقی این امکان را فراهم می کند که بتوان پوسته و تفاله آن را از غذای کودک جدا کرد تا باعث دل درد و ناراحتی گوارشی او نشود. در این روش باید ابتدا مواد غذایی را به قطعات تقریبا هم اندازه و هم شکل خرد کرد.
- پوره به دست آمده باید نرم و یکنواخت باشد. همانطور که ذکر شد، در صورت لزوم می توان آن را با کمی شیر مادر و یا آب جوشیده سرد شده نرم کرد.
- برای نرم کردن سیب زمینی هم از وسیله برقی استفاده نکنید زیرا شکستن ذرات نشاسته، باعث می شود سیب زمینی قوامی چسبناک پیدا کرده و خوردن آن برای شیرخوار مشکل شود. برای نرم کردن این قبیل مواد غذایی می توان آنها را کوبید و از صافی رد کرد و یا از آبمیوه گیری غیر برقی استفاده نمود.