آغوز چیست؟
به شیر تولید شده از اواخر بارداری تا 5روز پس از زایمان آغوز گفته میشود.که رنگ زرد لیمویی و دارای واکنش قلیایی است
پس از زایمان میباشد به طوری که وزن مخصوص آغوز 1060-1040و وزن شیر بعدی مادر 1030میباشد.میزان ترشح آغوز 10-40میلی لیتر در شبانه روز است مواد قندی و چربی آن کمتر از شیر مادر پس از هفته ی دوم میباشد
متاسفانه برخی از افراد به اشتباه شیر آغوز را دوشیده و دور میریزند یا آن را عامل بروز زردی نوزاد میدانند در حالی که شیر آغوز به دلیل دارا بودن خواص منحصر به فرد باید حتما به نوزاد داده شود
علاوه بر ویژگی های غذایی،آغوز دارای خواص منحصر به فرد ایمنی زاست و باعث مصونیت از بسیاری بیماری ها میشود و همین دلیل است که گفته میشود آغوز اولین واکسنی است که انسان در برابر ابتلا به بیماری ها دریافت می نماید
برخی افراد از حجم کم آغوز نگران شده و به دنبال ماده غذایی کمکی برای شیر خوار میباشند در حالی باید در نظر داشته باشیم با توجه به مقادیر قابل توجه مواد مغذی موجود درآن از یکسو و میزان شیر مورد نیاز نوزاد در روزهای اول از سوی دیگر،مقدار و ترکیب آغوز متناسب با نیازهای نوزاد در روزهای اول پس از تولد میباشد
نسخه اصلی مطلب آغوز و واکسینه شدن کودک توسط این ماده را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.