اشعه ایکس بکار رفته در معاینات تصویربرداری پزشکی در محدوده مجاز بوده هرچند تا آنجائیکه ممکنه باید از دریافت اشعه ایکس غیر ضروری خودداری کرد. میزان اشعه ای که بیمار در معاینات رادیوگرافیک دندانپزشکی دریافت می کند در مقایسه با سایر معاینات پزشکی به طور مثال رادیوگرافی از قفسه سینه بسیار کمتر می باشد. گذشته از این منابع پرتوپزشکی تنها منابع دریافت اشعه ایکس نبوده و همه ما روزانه مقداری اشعه ایکس از منابع کیهانی و خاکی دریافت می کنیم که البته بدن اثرات مضر آنها را خنثی می کند
نکته مهم آنکه در انجام بسیاری از رادیوگرافی های خارج دهانی مثل پانورامیک و سفالومتری نمی توان از محافظ تیروئید استفاده کرد چون باعث خراب شده تصویر رادیوگرافی می شود. اما در تمام رادیوگرافی های داخل دهانی می توان از محافظ تیروئید استفاده کرد.
رادیوگرافی برای کودکان خردسال هم انجام می شود . مگر کودک غیر همکار بوده و نیازمند معاینات رادیوگرافیک در شرایط خاص باشد.
خیر. اثرات اشعه ایکس در معاینات رادیوگرافیک دندانپزشکی محدود به همان زمان تصویربرداری است و تشعشعی از بدن بیمار بعد از پایان یافتن معاینه رادیوگرافیک ساطع نمی شود. بنابراین نیازی به دوری از خردسالان نیست. همچنین مانعی در شیردهی مادران باردار بعد از انجام رادیوگرافی وجود ندارد.
با توجه به اینکه در سه ماهه اول بارداری جنین در مراحل بسیار حساسی از تکامل خود قرار دارد تا آنجا که ممکن است باید از انجام رادیو گرافی در سه ماهه اول اجتناب کرد مگر در مورادی که دندانپزشک معالج انجام رادیوگرافی را ضروری دانسته باشد. در این موارد با مشورت با پزشک متخصص زنان و زایمان می توان با استفاده از پوشش های سربی از جنین در برابر تابش اشعه محافظت نمود.
بیمارن قبل از انجام رادیوگرافی های دندانی باید نکات زیر را رعایت فرمایند:
- عینک ، گردن بند ، گوشواره ، کلیپس مو ، گیره سر ، گیره روسری ، piercing بینی باید در آورده شوند.
- دندانهای متحرک باید از دهان خارج گردد.
- بیماران خانم در صورت باردار بودن باید به تکنسین اطلاع دهند.
- در هنگام ورود به اطاق رادیوگرافی گوشی همراه باید خاموش گردد.