خیر.در مطالعات جهانی نشان داده شده که بیش از 95 درصد بیماران مبتلا به ناراحتی فتق دیسک کمر با روشهای طب فیزیکی و توانبخشی و به عبارتی درمانهای غیر جراحی بهبودی می یابند.
بیمارانی که مبتلا به چند علامت هستند باید جراحی شوند .این چند علامت تحت عنوان پرچم قرمز شناخته می شوندکه شامل این علائم می باشد:
بیمارانیکه کنترل ادرار و مدفوع خود را از دست می دهند.بیمارانیکه دچار فلج و ضعف پیشرونده عضلات می شوند یعنی روز به روز علائم تشدید می یابد و مرتبا به عضلات ضعیف شده اضافه می شود بعنوان مثال انگشت پا ضعیف شده و در روز بعد قادر به بالا آوردن مچ پا نمی باشد و در روز های بعد روی پنجه نما تواند بایستد.
در صورتیکه بیمار با روشهای طب فیزیکی و غیر جراحی درمان شود ولی شدت درد طی گذشت یکماه تشدید یابد و غیر قابل تحمل باشد. در موارد دیگر جراحی لزوم ندارد
اخیرا متداول شده که روشهای نسبتاغیر تهاجمی را که جراحی نیستند و در طبقه بندی روشهای غیر جراحی هم نیستند و در اصطلاح جهانی به عنوان روشهای نیمه تهاجمی و یا کمتر تهاجمی می شناسند با جراحی بسته شناسایی می کنند .روشهای جراحی بعنوان روشهای تهاجمی شناسایی می شوند.
روشهای کمتر تهاجمی به روشهای استفاده از لیزر،یا امواج رادیو فرکانس،یا استفاده از سرمای زیاد و یا گرمای زیاد برای درمان فتق دیسک کمری اطلاق می گردد. در این روشها با استفاده از رادیوگرافی پرتابل با نام C-Arm محل دیسک صدمه دیده و ریشه عصب تحت فشار مشاهده می گردد و در محل مورد نظر با استفاده از امواج نامبرده محل مورد نظر تحت درمان قرار می گیرد این روش ها را در جامعه ما بعنوان جراحی بسته می شناسند که غلط مصطلح است این روشها به هیچ وجه جراحی نیستند.
این روشها ما بین روشهای جراحی و غیر جراحی قرار دارند و موارد استفاده از آن زمانیست که بیمار به روشهای غیر جراحی جواب ندهد و شرایط لازم را برای جراحی ندارد .این روشها بسیار ساده هستند و فرصتی به بیماران داده می شود که اگر با روشهای غیر جراحی بهبودی نیافتند از این روشها استفاده نمایند. هشدار اینکه این روشها به هیچ وجه قدم اول در درمان فتق دیسک کمری نبوده و جایگزین روشهای غیر جراحی نخواهند شد و بیمار فتق دیسک کمر حتی در صورت الستفاده از این روشها باید از طریق روشهای غیر جراحی نیز درمان شود.
متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی و متخصصین فلوشیپ درد مجاز به انجام روشهای کمتر تهاجمی یا جراحی بسته هستند.این روش توسط متخصصین طب فیزیکی در بیمارستان فیروزگر تهران بقیه ا...ومدرس در تهاران در حال انجام است.
کمر بند طبی برای کاهش فشار دیسک کمری و حمایت از بافت اطراف دیسک تجویز می گردد کمر بند در موارد معمولی دیسک فنر دار خواهد بود و نباید از انواخ سفت و سخت کمر بند طبی استفاده شود .حداکثر سه هفته و در طول روز بسته شود.مدت استفاده از کمربند هر چه کمتر باشد بهتر است.
پس از مطالعه مقاله فوق شما را به خواندن مقاله ای تحت عنوان درمان سر درد عصبی و میگرن در کلینیک طب فیزیکی دعوت می کنیم .