پاسخ : موقع تجویز و تحویل این داروهای ضد دیابت، حتما از بیمار در مورد بارداری، شیردهی ، دیابت نوع یک و نارسایی شدید کبدی یا کلیوی سوال کنیم، چون در این بیماران منع مصرف دارند.
پاسخ : چون این دارو به سلول های بتا پانکراس فعال نیاز دارد تا ترشح آنها را افزایش دهد. دیابتی های نوع یک و نوع دو پیشرفته این سلول ها را از دست داده اند.
پاسخ : بله، به بیماران یادآوری کنیم که این داروها بر خلاف مت فورمین، اشتها را افزایش داده و وزن را 1 تا 3 کیلوگرم افزایش می دهد.
پاسخ : به خاطر داشته باشیم که مصرف همزمان این داروها با داروهای هم خانواده رانیتیدین، ضد افسردگی سه حلقه ای مانند آمی تریپتیلین و مسکن هایی نظیر آسپیرین، خطر هیپو گلیسمی را در بیماران دیابتی افزایش می دهد.
پاسخ : مزیت اصلی این دارو خاصیت آنتی اکسیدانی آن است که استرس اکسیداتیو را در بیماران دیابتی بیشتر کاهش می دهد.
پاسخ : این دارو زمان آغاز و ختم اثر سریعی دارد لذا برای بیمارانی که به هیپرگلیسمی پس از صرف غذا مبتلا هستند مناسب است. لذا باید آن را قبل از هر وعده غذایی مورد مصرف قرار داد.
پاسخ : چون مکانیسم عمل آنها، افزایش ترشح انسولین از سلول های بتا پانکراس است اما این سلول ها با پیشرفت بیماری به تدریج از دست می روند.
پاسخ : خیر، چون مکانیسم اثر مت فورمین برخلاف خانواده گلی بنکلامید، افزایش ترشح انسولین نیست، بلکه عمدتا تولید گلوکز در کبد و همچنین مقاومت بدن به انسولین را کاهش می دهد.
پاسخ : بله، اما توجه داشته باشیم که برای این منظور در سالخوردگان و همینطور افراد لاغر کارایی ندارد.
پاسخ:سندرم هایی که به گونه ای به مقاومت به انسولین ارتباط پیدا می کند، مانند: سندرم تخمدان پلی کیستیک ، کبد چرب، بلوغ زودرس ، هیرسوتیسم و کاهش ریسک بعضی از سرطان ها، از موارد دیگر کاربرد مت فورمین است. اما این اندیکاسیون ها هنوز به اثبات نرسیده است.
پاسخ : در صورتی که این دارو به صورت تک دوز تجویز شود، بهتر است که شبها قبل از خواب مورد مصرف قرار گیرد.
پاسخ : عوارض گوارشی مت فورمین(تهوع، بی اشتهایی و اسهال) معمولا گذرا است. مصرف بلند مدت ممکن است باعث کاهش جذب ویتامین ب-دوازده بشود. عارضه نادر اما کشنده اسیدوز لاکتیک در بیماران با نارسایی کلیوی، کبدی، بیماری هایپوکسیک ریوی و شوک خطرناک است.
پاسخ : چون پیوگلی تازون با مکانیسم تنظیم ژن، مقاومت بدن به انسولین را کاهش می دهد و این به زمان نسبتا زیادی نیاز دارد.
پاسخ : مصرف داروی پیوگلی تازون می تواند اثر بخشی داروهای ضد بارداری خوراکی را کاهش دهد، لذا در رابطه با مصرف همزمان این داروها از خانم ها سوال کنیم. در ضمن مصرف این دارو در خانم های باردار ممنوع است.
پاسخ : دوز بالای این داروی ضد دیابت، ریسک ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد. این نکته را در رابطه با آقایان مستعد به این بیماری در نظر داشته باشیم.
پاسخ : مهم است که قبل از تجویز، عوارض جانبی داروی پیوگلی تازون را در نظر داشته باشیم: ادم محیطی، افزایش وزن ، افزایش ریسک نارسایی قلبی و شکستگی استخوان
پاسخ : نکته مهم در رابطه با مصرف این داروی ضد دیابت این است که باید قبل از مصرف غذا( مواد قندی و نشاسته ای) میل شود و افزایش دوز آن تدریجی باشد.
پاسخ : تاثیر نسبتا کم آن در کاهش قند خون و عوارض گوارشی آن(اسهال، درد و نفخ شکمی) که ناشی از تخمیر کربوهیدرات های هضم نشده در راست روده است، مصرف آن را محدود کرده است.
سایتهایی که در گوگل رتبه بالاتری دارند، کسب وکارهای موفق تری هستند. درصورتی که پزشک هستید و می خواهید رتبه بالاتری در گوگل داشته باشید؛ با ما تماس بگیرید. پزشک آنلاین با سالها تجربه مستمر یکی از موفق ترین مجموعه های طراحی و پیاده سازی وب سایت پزشکان می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 09128883465 تماس حاصل فرمایید.