دکتر پدرام دانش کاظمی - متخصص ارتودنسی

تاثیر داروها در ارتودنسی چگونه است؟

دکتر پدرام دانش کاظمی [ متخصص ارتودنسی ]آدرس وب سایت : www.drdaneshkazemi.ir
آدرس مطب : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11 تلفن مطب : 32247810 - 026

شاید برایتان جالب باشد که بدانید سرعت حرکت دندان ها در درمان ارتودنسی تحت تاثیر عوامل متفاوتی قرار دارند. یکی از این موارد، مصرف برخی از داروها و یا هورمون های مختلف است. مواد شیمیایی موجود در داروهای مختلف، پس از مصرف، وارد جریان خون شده و بر سوخت و ساز و فعالیت کلی بیمار تاثیر زیادی می گذارد. برخی از این مواد شیمیایی می توانند تاثیر بازدارندگی روی حرکت دندان ها داشته باشند و سرعت درمان ارتودنسی را کاهش دهد، این در حالی است که برخی دیگر از مواد شیمایی ممکن است باعث تسهیل روند درمان ارتودنسی و افزایش سرعت حرکت دندان ها شود. همچنین تجربه نشان داده است که پاسخ دندان ها و فک بیماران مختلف به درمان ارتودنسی یکسان نمی باشد . برخی از این تفاوت ها نشات گرفته از تغییرات در بازسازی استخوان و عوارض ناشی از مصرف داروهای مختلف و عوامل سیستمیک است که می تواند تاثیر زیادی بر درمان ارتودنسی داشته باشد . به همین دلیل لازم است که اگر بیمار داروی خاصی مصرف می نماید ، حتما در مورد آن با ارتودنتیست خود صحبت نماید . چرا که ممکن است عوارض جانبی این دارو ها بر روی روند درمان ارتودنسی تاثیر گذار باشد. در ادامه تاثیر داروهای مختلف روی درمان ارتودنسی را بررسی خواهیم کرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

کدام داروها سبب تسریع روند ارتودنسی می شوند؟

همان طور که گفتیم اثر داروها بر درمان ارتودنسی در برخی مواقع ممکن است تسریع دهنده و تسهیل بخش درمان باشد. داروهایی که در ادامه معرفی می کنیم باعث کاهش التهاب و تسهیل حرکت دندان ها و فک می شوند و همچنین مصرف این داروها تا حد زیادی درد ارتودنسی را کاهش می دهد.

برای آگاهی از نحوه ارتودنسی دندان روی لینک کلیک کنید.

کدام داروها مانع از حرکت دندان ها در ارتودنسی می شوند؟

در برخی مواقع اثر داروها بر درمان ارتودنسی منفی است و از حرکت دندان ها در طول درمان جلوگیری می کنند. از جمله داروهایی که اثر منفی بر روی درمان ارتودنسی دارند عبارتند از:

داروهایی که بر پایه بیس فسفونات ساخته شده اند، که اکثر خانم های یائسه و مبتلا به پوکی استخوان از آن استفاده می کنند، باعث کاهش سرعت حرکت دندان ها می شوند.

بنابراین اگر از چنین داروهایی استفاده می کنید و قصد درمان ارتودنسی را دارید حتما قبل از شروع درمان متخصص ارتودنسی خود را در جریان بگذارید تا در صورت نیاز داروهای شما را به طور موقت تغییر دهد.

نوعی آنتی بیوتیک است (مشابه تتراسایکلین) که مانند بیس فسفونات ها باعث کند شدن سرعت حرکت دندان ها می شود.

این داروها مانند ایبوپروفن، ناپروکسن، ژلوفن و خیلی از داروهایی دیگر، در این دسته قرار می گیرند و می توان گفت داروهای NSAID می توانند سبب کند شدن سرعت حرکت دندان ها شوند، اما در این مورد می توان گفت که استفاده ی دوره ای و گذرا از داروها، زیاد در حرکت های دندانی تداخل ایجاد نمی کنند.

تاثیر داروها در ارتودنسی

داروها و مسکن های غیراستروئیدی با مهار پروستاگلاندین ها باعث کاهش سرعت حرکت دندان ها در طول ارتودنسی می شوند. در صورتی که بیمار نیاز به استفاده طولانی مدت از این داروها داشته باشد، احتمال اینکه دندان ها هیچ حرکتی در طول درمان ارتودنسی نداشته باشند، بسیار زیاد است.

تنها با یکبار و دوبار استفاده از این نوع دارو با دوز کم برای مثال 5 میلی گرم، نمی تواند باعث ایجاد محدودیت هایی در حرکت دندانی شود. در مواردی که از داروی کورتون بیش از اندازه استفاده کنید، می تواند مشکلاتی را برای دندان های شما ایجاد کند.

بسیاری از بیماری های خود ایمنی تداخل هایی را برای بیماران ایجاد می کنند، اما سبب جلوگیری از حیات فرد نمی شوند. در برخی از بیماری های خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن به اندام های خود بدن حمل می کند، در چنین شرایطی اغلب افراد مجبور به استفاده از کورتون هستند، معمولا در چنین دورانی حرکت های دندانی افراد دچار اختلال هایی خواهند شد. در دوزهای پایین حتی دوزهای نگهدارنده، امکان انجام حرکت های ارتودنسی وجود دارد.

این نوع داروها نیز در برخی مواقع اثر منفی بر درمان ارتودنسی دارند و متخصصین ارتودنسی مصرف این نوع داروها را در طول درمان ارتودنسی توصیه نمی کنند.

محققین بر این باورند که در ایندومتاسین اثر مهار کنندگی قوی وجود دارد و بر حرکت دندان ها در اثر نیروهای وارده از ارتودنسی تاثیر فراوانی میگذارد.

از آنجا که نقش فیزیولوژیکی کلسی تونین مهار حرکت دندان ها است در نتیجه در درمان ارتودنسی ممکن است تاخیر ایجاد کند. کلسی تونین باز جذب استخوان را مهار می کند و مقاومت دندان ها را در مقابل نیروهای وارده از ارتودنسی افزایش می دهد.

اثر استامینوفن بر درمان ارتودنسی چیست؟

مواد تشکیل دهنده استامینوفن بر روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارد. در میان مسکن ها ، در میزان حرکت دندان ها ، استامینوفن تاثیر چندانی ندارد و به همین دلیل برای کاهش درد در حین درمان ارتودنسی ، می تواند گزینه مناسبی باشد.

اثر داروهای ضد افسردگی در ارتودنسی چیست؟

دسته ی داروهای دیگری که تاثیر مخرب آن ها در کاهش حرکات دندان در درمان ارتودنسی ، ثابت شده است ؛ داروهای ضد افسردگی های سه حلقه ای اعم از ایمی پرامین ، آمی تریپتیلین و دوکسپین می باشند.

آیا داروهای قلبی در ارتودنسی تاثیر دارند؟

داروهای دیگری که بر درمان ارتودنسی و حرکات دندان ها تاثیر سوء می گذارند ؛ داروهای ضد آریتمی قلبی مثل پروکائین می باشند.

آیا داروهای تیروئید در ارتودنسی تاثیر دارند؟

پزشک متخصص به دلیل کمبود هورمون تیروئید ، باید قرص هایی برای افزایش این هورمون تجویز کند تا مشکل تیروئید بیمار برطرف شود ؛ بنابراین در طول درمان باید به اثر داروها بر درمان ارتودنسی توجه داشته باشید.

اگر بیمار بخواهد درمان تیروئید را آغاز کند ، باید بداند که این هورمون منجر به افزایش سرعت حرکت دندان ها می شود. علاوه بر این ، تیروکسین نیز سبب افزایش فعالیت استخوان و کاهش تراکم استخوان می شود.

لذا داروهایی که به منظور درمان کم کاری تیروئید تجویز می شوند ، ممکن است در درمان ارتودنسی تاثیر گذار باشند. البته می توان این داروها را با دوز پایین ، مدیریت کرد تا عوارض کم تری داشته باشد.

از این رو بسیار مهم است که قبل از شروع درمان ارتودنسی ، به سوالاتی که ارتودنتیست از شما در خصوص سابقه بیماری و مصرف دارو می پرسد ؛ پاسخ دقیق دهید.

تاثیر داروهای ضد تشنج روی ارتودنسی چیست؟

همچنین داروهای ضد تشنج مثل فنی توئین که در موش های صحرایی آزمایش شده ، ثابت شده که باعث کاهش سرعت حرکت دندانی می شود.

مصرف ویتامین ها در درمان ارتودنسی تاثیر دارد؟

یکی از سوال های مهمی که در شاخه پزشکی و دندانپزشک وجود دارد، بحث متابولیسم بدن و به طبع آن داروهایی است که باعث تقویت و یا تضعیف متابولیسم می شوند و بر روی حرکت دندانی تاثیرگذار هستند. به طور کلی حرکت های ارتودنسی در حد دندان و یا بافت ها به تغییرات درونی استخوان ها برمی گردد. به عبارت دیگر وقتی یک دندان جابجا می شود، اتفاقی که در این زمینه رخ می دهد، این است که بافت استخوانی که دندان ها را دربرگرفته است، در یک سمت آن دچار تحلیل یا خوردگی شده و در سمت دیگر آن دچار تشکیل و یا ساخته شدن می شود. این امر باعث می شود تا دندان ها به آهستگی در داخل استخوان ها حرکت کند و شما شاهد جابجایی دندان و استخوان ها خواهید بود به این امر حرکت دندانی گفته می شود.

مقاله های زیادی درباره تاثیر ویتامین ها در بهبود روند درمان ارتودنسی منتشر شده است مخصوصا درباره ویتامین A و ویتامین C، نتایج خوبی بیان شده است. اما هنوز به قدر کافی تحقیقات در این زمینه گسترده نشده است که به سمت پروتکل های درمانی پیش ببریم. برخی از ویتامین ها می توانند با حرکت های ارتودنسی تداخل ایجاد کنند، اما معمولا بیماران ویتامین ها را با دوز بسیار بالا به گونه ای که باعث وارد شدن آسیب به بدن شود، مصرف نمی کنند. به همین صورت مکمل های غذایی و ویتامین ها روی درمان ارتودنسی ، تاثیری ندارند و استفاده از آن ها در طول درمان مانعی ندارد.

آیا مصرف داروها در درمان ارتودنسی باید متوقف شود؟

در حین درمان ارتودنسی ، قطع کردن داروها الزامی نیست اما لازم است حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید و در مورد مصرف یا عدم مصرف داروها با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

اگر می خواهید بدانید انواع ناهنجاری های فکی کدامند؟ ؛ کلیک کنید.

نسخه اصلی مطلب تاثیر داروها در ارتودنسی چگونه است؟ را در سایت دکتر پدرام دانش کاظمی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
انگشت ماشه ای و درمان آن با ورزشدکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
علت کوتاهی اندام تحتانی و پاها و روش تشخیص آندکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]
اهمیت و روشهای فلوراید تراپی برای دندانهای کودکاندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
مزایای تزریق چربیکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
ماساژ دور چشم برای کاهش پف و تیرگی اطراف آندکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
انواع دستگاه های لیزر موهای زائد و کارایی آن هادکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
هر آنچه که باید در مورد کاشت ریش و سبیل بدانیددکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آیا کم آبی باعث کمر درد (دیسک کمر) می شود؟دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
پیل کربن هالیوودیدکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت