پاسخ:بله، این داروی ضد فشار خون قدیمی برای ترک مواد مخدر، الکل و سیگار نیز مورد مصرف قرار می گیرد. درضمن این دارو برای درمان اسهال در بیماران دیابتی و همچنین برای کاهش عارضه گرگرفتگی در خانم های یائسه نیز مورد تجویز قرار می گیرد.
پاسخ:این دارو نباید در افراد دارای سابقه افسردگی مورد استفاده قرار گیرد. در صورت بروز افسردگی باید مصرف آن متوقف شود.البته توجه داشته باشیم که قطع مصرف ناگهانی آن منجر به افزایش بحرانی فشار خون می شود.
پاسخ: این داروها برای مبتلایان به هیپرتروفی خوش خیم پروستات که پرفشاری خون هم دارند مناسب ترند. البته ترازوسین موثرتر و طولانی اثرتر است.
پاسخ: این داروبرای درمان هیپرتروفی خوش خیم پروستات، فاقد عارضه جانبی کاهش فشارخون وضعیتی است. بیمار مصرف کننده این دارو، در صورت جراحی کاتاراکت(آب مروارید چشم) باید حتما با پزشک مشورت نماید.
پاسخ: این داروهای ضد فشار خون آلفا بلوکر، بر خلاف بتا بلوکر ها، نه تنها لیپیدهای پلاسما را افزایش نمی دهند بلکه کلسترول و تری گلیسرید را کاهش و اچ- دی- ال سودمند را افزایش می دهند.
پاسخ: معمولا این داروها به دلیل افزایش ریسک نارسایی قلبی به تنهایی برای کنترل فشار خون تجویز نمی شود (همراه با دیورتیک ها یا بتا بلوکر ها مورد مصرف می گیرد).
پاسخ: عارضه ناشی از مصرف دوز اول که به صورت کاهش فشارخون وضعیتی مشاهده می شود با کاهش اولین دوز و تجویز شب هنگام به حداقل می رسد. این عارضه را باید در بیمارانی که آب و نمک از دست داده اند، بسیارجدی گرفت.
پاسخ: در حال حاضرمصرف این داروی قدیمی،محدودبه درمان فشارخون درخانم های باردار شده است.
پاسخ: این داروها نسبت به سایر داروهای بتابلوکر برای بیماران آسمی، دیابتی و بیماری های عروق محیطی مناسب ترند، چون باعث وخیم تر شدن این بیماری ها نمی شوند.
پاسخ: این داروی بتا بلوکر تزریقی برای درمان آریتمی ها، افزایش فشار خون در حین جراحی و ایسکمی قلبی مورد استفاده قرار می گیرد.
پاسخ: این داروی بتا بلوکر (به خصوص نوع تزریقی آن) برای درمان اورژانس های فشار خون و فئوکروموسیتوم مورد تجویز قرار می گیرد.
پاسخ: در صورتی که بیمار دیابتی وابسته به انسولین از این داروها استفاده می کند، خطر وخیم تر شدن عوارض ناشی از هیپو گلیسمی را حتما به او یادآوری کنیم. البته ریسک پروپرانولول از بقیه بیشتر است.
پاسخ: آتنولول فاقد عارضه جانبی کابوس شبانه است و بیشتر سهولت مصرف دارد( دفعات استعمال کمتر). اما متوپرولول (نوع آهسته رهش) برای کاهش عوارض فشار خون به خصوص در افراد دارای نارسایی قلبی موثر تر و ایمن تر است.
پاسخ: تجویز این داروی بتا بلوکر برای درمان پرفشاری خون در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی ارجحیت دارد.
پاسخ: بله،قطع مصرف این داروها باید با نظر پزشک و به صورت تدریجی باشد. در غیر این صورت می تواند باعث درد قفسه سینه، بی نظمی ضربان و حتی ایست قلبی شود.
پاسخ: نوع کوتاه اثر این دارو برای درمان اورژانس های فشار خون مناسب است اما برای درمان طولانی مدت ممکن است باعث افزایش ریسک سکته قلبی شود لذا شکل آهسته رهش آن توصیه می شود.
پاسخ: امروزه مصرف این داروی قدیمی به فشار خون های مقاوم و فشار خون در زمان بارداری محدود شده است.مصرف مقادیر بالای این داروی ضد فشار خون می تواند منجر به عارضه شبه لوپوس با آسیب عضلات ، مفاصل و پوست همراه باشد که با قطع مصرفدارو بهبود می یابد.
پاسخ: این داروعلاوه بر بهبود مشکلات ارکتایل در مردان، برای درمان کاهش فشار خون وضعیتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
پاسخ: این داروها علاوه بر درمان پر فشاری خون، برای بیماران پس از سکته قلبی و نارسایی قلبی نیز تجویز می شود. درضمن احتمال ابتلا به دیابت را نیز در این بیماران کاهش می دهند.علاوه بر این برای کاهش پروتئین اوری ناشی از بیماری های مزمن کلیوی به خصوص در افراد دیابتی نیز از این داورها استفاده به عمل می آید.
پاسخ: نسبت به سایر داروهای ضد فشار خون، مصرف همزمان دیورتیک ها با این داروها می تواند منجر به کاهش بیشتر فشار خون شود.
پاسخ: علاوه بر مکمل های حاوی پتاسیم و بعضی دیورتیک ها، مصرف همزمان این داروها با ضد التهاب های غیر استروئیدی( مانند: ایبوپروفن) و بتا بلوکرها( مانند: پروپرانولول) نیز می تواند منجر به عوارضی چون : ضعف عضلانی، بی نظمی ضربان و تپش قلب شود.در ضمن در هنگام تجویز این داروها برای خانم ها حتما از باردار نبودن بیمار اطمینان حاصل کنیم !
پاسخ: این داروی تزریقی، برای درمان کوتاه مدت نارسایی پیشرفته قلبی مورد تجویز قرار می گیرد، با این امتیاز که برون ده قلبی بیش از داروی مشابه نیتروپروساید افزایش می یابد.
پاسخ:بله، امروزه این دارو برای فشار خون های مقاوم به سایر داروها به خصوص در آقایان مبتلا به نارسایی کلیوی مورد تجویز قرار می گیرد.
پاسخ:مصرف همزمان این داروها با بتابلوکرها می تواند در افراد مستعد منجر به بلوک قلبی شود.