به همین دلیل باید انگیزه فرزند آوری به پزشک گزارش داده شود تا با تعویض دارو، تغییر دوز مصرفی یا در صورت امکان با قطع دارو، فرد بتواند باروری داشته باشد. لازم به ذکر است، بسیاری از بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند توانایی فرزند دار شدن را خواهند داشت.
در مورد مسائل جنسی هم به دلیل اینکه پیوند کلیه در داخل لگن قرار می گیرد، یکی از عروق نهایی ایلیاژ که از شاخه های اینترنال ایلیاک است، به عنوان شرایان اصلی یا سرخرگ کلیه مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین نزدیک به 40 - 50% خونی که به اندام های تحتانی و لگن می رود، برای استفاده به عنوان شریان اصلی، در پیوند به سمت کلیه پیوندی انحراف داده می شود.
بیشتر بدانید: فرآیند سنگ شکنی کلیه چیست
به همین دلیل ممکن است اختلال در نعوظ صورت گیرد. همچنین مشکلی که برای کلیه ایجاد شده و به جهت آن پیوند صورت گرفته، ممکن است به دلیل بیماری هایی مانند دیابت، چربی خون، فشار خون و ...، ایجاد شده باشد که این مشکلات از قبل روی بافت آلت تاثیر منفی خود را گذاشته باشند. یعنی فرآیند گرفتگی عروق آلت ، از قبل ایجاد شده باشد.همه این دلایل ممکن است در شخص اختلال جنسی به ویژه اختلال در نعوظ ایجاد کند که بهتر است فردی که پیوند کلیه انجام داده است، قبل از اقدام به ازدواج از نظر توانایی جنسی و باروری چک شود و در صورت وجود مشکل، به رفع آن بپردازد سپس اقدام به ازدواج نماید.
همشهریان عزیز، برای بهره مندی ازدرمان بیماری های کلیه و مجاری ادراری که هم در زنان و هم مردان مشاهده می شود به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.