روکش تمامی سطوح تاج دندان را تا محل اتصال به لثه می پوشاند و آنرا در برابر اتصالات احتمالی محافظن میکند. جنس آن را فلز یا چینی اتصال یافته به فریم فلزی میباشد.
- دندانپزشک پس از معاینه تشخیص میدهد که آیا دندان مورد نظر تا چه حد آسیب دیده است و آیا نیاز به بازسازی (Buildup) دارد یا نه ؟
- بعضی مواقع دندان آسیب دیده ممکن است نیاز به درمان ریشه داشته باشد که پس از انجام این کار بسته به میزان پوسیدگی تاج دندان بازسازی همراه با پین داخل کانال و یا جایگذاری پست ریختگی انجام میگیرد.
- پس از انجام آماده سازیهای لازم دندان تراشیده میشود و به اندازه ای در میآید که با قرارگرفتن روکش روی آن به همان اندازه طبیعی در آید.
- پس از تراشیدن، با مواد قالبگیری نرم و شکل پذیر دندان مورد نظر و دندانهای اطراف آن قالبگیری می شود تا تکنسین لابراتور دندانسازی بر روی مدل گچی ریخته شده از قالب مورد نظر روکش را تهیه نماید که از لحاظ اندازه و رنگ و فرم دقیقاً مانند دندان طبیعی به نظر آید.
- پس از انجام مرحله قالبگیری روکش موقتی از جنس پلاستیک و یا فلز بر روی دندان مورد نظر قرار میگیرد تا آنرا بطور موقت محافظت و قابل استفاده و خوش ظاهر نماید.
- وقتی روکش اصلی آماده شد آنرا روی دندان مورد نظر قرار داده و تطابق های لازم به لحاظ اندازه کنترل شده پس از آماده سازی و پالیش نهایی با سیمان مخصوصی روی دندان چسبانده میشود.
- روکش خیلی محکم است و دندان آسیب دیده زیر آنرا به خوبی محافظت مینماید و از لحاظ ظاهر و رنگ و فرم دقیقاً با دندان طبیعی فرد مطابقت میکند.
- به شرط رعایت بهداشت دهان و دندان روکش مورد نظر سالها میتواند کارآیی داشته باشد مگر آنکه در اثر حادثه ای دچار شکستگی گردد.
- روکش میتواند ظاهر بد شکل و بدرنگ دندانها را به خوبی بهبود بخشد.