در چشمهای سالم هیچ آثار سوئی از روزه در چشم گزارش نشده است
قطعاً روزه در ایجاد نمره عینک چه از نوع دوربین نزدیک بین و یا استیگمات موثر نیست.هیچ کس با روزه گرفتن عینکی نمیشود ولی بعضی افراد که دارای شماره های حیلی بالا مانند منهای 15 و منهای 18 هستند میگویند ما وقتی روزه میگیریم نمره عینکمان بالا میرود . اگر این مطلب درست است برای این افراد که دارای نمره عینک خیلی بالا و پاتالوژیک هستند با نظر خودشان میتوانند روزه نگیریند.
البته در این مورد در کتابهای طب سنتی و طب رایج هنوز چیزی موید بالا رفتن نمره عینک در اثر روزه گرفتن نوشته نشده.
داشتن آب مروارید و یا انجام عمل آب مروارید منعی برای روزه گرفتن نیست.
وقتی فشار چشم بالا میرود و آثار تخریبی روی عصب و پرده چشم ظاهر میشود و کار چشم مختل میشود میگوییم آب سیاه وجود دارد در مراحل اولیه این بیماری با دارو کنترل میشود و در مراحل پیشرونده که بیمار در مرز نابینایی می باشد ممکن است بالا و پایین رفتن فشار چشم موجب آسیب به اجزای عصبی چشم گردد. در نتیجه ضمن توصیه به افراد مبتلا به آب سیاه که هنگام افطار مایعات را با آرامش و در طول زمان و جرعه جرعه و در عرض دو ساعت بنوشید اما اگر آب سیاه پیشرفته باشد از روزه گرفتن خودداری کنید.غیر از این موارد در هیچ مورد دیگر روزه گرفتن منعی ندارد.
از آثاری که روزه میتواند روی چشم بگذارید خشکی چشم است. کم آبی بدن میتواند خشکی چشم را تشدید کند .خشکی چشم بخصوص در بعد ظهر ها موجب تاری چشم میشود و لزومی به شکستن روزه نمی باشد .اگر خشکی چشم به حدی باشد که با مصرف قطره های اشک مصنوعی بهبود نیابد و روزه هم آن را تشدید کند و احتمال آسیب به سطح قرنیه و ملتحمه وجود داشته باشد آنگاه میتون از روزه گرفتن خودداری کرد.البته گاهی ضعف عمومی بدن ممکن است موجب تاری گذرا در دید چشم شود که این حالت با استراحت بهبود می یابد و نیازی به شکستن روزه نمی باشد
اگر عمل آب مروارید جنبه فوریت و اورژانس نداشته باشد بهتر است بعد یا قبل از ماه مبارک رمضان انجام شود بدلیل اینکه پس از عمل بیمار نیاز به قرص های مسکن دارد. مگر اینکه به جای قرص از آمپول های مسکن استفاده کند و بدانید مصرف قطره های چشم روزه را باطل نمیکند .تا آنجا که من میدانم فتوای حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری اگر قطره های چشمی از چشم وارد حلق شود روزه را باطل نمیکند و استفاده از قطره ها در ایام روزه ممنوع نیست.