با توجه به اینکه امسال را سازمان بهداشت جهانی سال مبارزه با پرفشاری خون در جهان نامدگذاری کرده است توجه و تامل افراد سالم و بیماران جامعه ما را هم خوشبختانه این موضوع بدنبال داشته است . یکی ازمشکلات جدی بهداشت و درمان جوامع توسعه یافته و درحال توسعه درحال حاضر و درآینده نزدیک بیماری های غیر واگیر و مزمن خواهد بود که شیوع آنها به سرعت در حال گسترش است دربسیاری جوامع دیگر بیماری های عفونی و مسری مشکل بهداشتی تلقی نمی شود و بیماری هایی مثل پرفشاری خون دیابت بیماری های قلبی و نارسایی قلب و...بسرعت درحال شیوع است .
به جهت آگاهی و توجه اقشار مختلف جوامع بشری به خطراتی که سلامتی بشر را تهدید می کند امسال را سال مبارزه با پرفشاری خون نامگذاری کرده اند چرا که :
- این بیماری یکی از شایع ترین بیماری های جوامع بشری است وحدود 25-20درصد جمعیت جهان مبتلا به پرفشاری خون هستند .
- پرفشاری خون یکی ازبیماری های مزمن و قابل کنترل و پیشگیری است ودر اکثر موارد قابل درمان نیست .
- پر فشاری خون یک بیماری بدون علامت است و اغلب افراد بصورت اتفاقی کشف می شود و درزمان تشخیص چند سال از شروع بیماری گذشته است .
- پرفشاری خون یک بیماری درتمام سنین و درهمه نژادها و هر دوجنس است و در95-90درصد موارد بدون علت شناخته شده است.
- پرفشاری خون یک بیماری است که بشدت وابسته به تغذیه و تحرک و فعالیت فیزیکی است که با تغذیه مناسب و حفظ وزن ایده ال و فعالیت ورزشی منظم ومداوم قابل پیشگیری است .
- شیوع بیماری پرفشاری خون بسرعت درحال گسترش است بخصوص در زنان و جوانان بدلیل تغییر الگوی تغذیه ای و تغییر الگوی زندگی و افزایش اپیدمی چاقی.
- این بیماری یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی سکته های مغزی نارسایی کلیه و... است .
- این بیماری دربهترین شرایط درمان دارویی فقط در یک سوم تایک چهارم در دنیا کنترل مطلوبی داشته است .
- طول مدت درمان این بیماری اغلب تا آخرعمراست هزینه درمان سنگین میزان شکست درمان بالا خطر عوارض دارویی بالاست .
مواردمذکور کارشناسان و متخصصین سازمان بهداشت را بر آن داشت که این بیماری را بعنوان یک خطر جدی تهدید کننده سلامت جامعه جهانی تلقی کرده و برای پیشگیری از عوارض آن اطلاع رسانی جهانی صورت گیرد.