ختنه عبارت است از برداشتن پوست و مخاط پوشاننده حفشه (سر آلت تناسلی مردان). عمل ختنه با برداشتن پره پوس با یا بدون بخیه زدن انجام میگیرد.
ترجمه لغات:
circumcision = ختنه
prepus = پوست پوشاننده حفشه = پره پوس
glans = حفشه = کلاهک آلت
بطور کلی دو روش جهت ختنه وجود دارد که عبارتند از:
در هر دو روش هدف برداشتن پره پوس است.
همچنین بخوانید: استراتژی و خط مشی درمان بیماران نارضایتی جنسی
در روش با حلقه خونریزی وجود ندارد ولی شانس تنگی نوک مجرا بالاتر از روش جراحی است همچنین در روش حلقه بیشتر پوست خود آلت برداشته میشود و بافت مخاطی پره پوس که محل اصلی مورد برداشت در عمل ختنه است کمتر برداشته میشود و باقیمانده بیش از حد مخاط پره پوس باعث تحریک پذیری بیشتر آلت و احتمال زود انزالی بیشتر در بلوغ شاید گردد.
در روش جراحی بدون بخیه که روش بسیار قدیمی میباشد پس از برش پره پوس بخیه زده نمیشود تا پوست خودبخود ترمیم شود که شانس خونریزی زیاد دارد و ممکن است فاصله پوست تنه آلت از حفشه زیاد گردد.
در روش جراحی با بخیه پس از برش پره پوس پوست به مخاط زیر حفشه بخیه میشود در این روش سایز پوست و مخاط به سایز مناسب توسط جراح برداشته میشود و لی حین جراحی کمی خونریزی دارد ولی مهم وقابل توجه نیست و خونریزی پس از جراحی نیز بسته به مهارت جراح متفاوت است.
ختنه باعث کاهش بارز شانس عفونت های ادراری در سنین کودکی میگردد که بسیار مهم در پیشگیری از آسیب های خطرناک کلیوی میباشد . همچنین شانس سرطان آلت تناسلی را در بزرگ سالی بسیار کاهش میدهد.
درمورد سن مناسب ختنه اختلاف نظر زیاد است گروهی موافق ختنه در اولین روزهای زندگی میباشند تا هرچه سریعتر از بوجود آمدن عفونتهای ادراری و عوارض آن که در دوره نوزادی خطرناک است جلوگیری شود. گروهی با ختنه در زمان و سن بالاتر موافق هستند تا از احتمال تنگی نوک مجرا و یا چسبندگی ختنه گاه جلوگیری شود. ولی میتوان با انجام ختنه در اولین روزهای زندگی توسط جراح ماهر از منافع ختنه سود جست و احتمال عوارض را به حداقل رساند.
برای آشنایی با کاربرد آنتی آندروژن، استروژن و پروژسترون در تغییر جنسیت مرد به زن ، کلیک کنید.