همانطور که می دانید تب خال تناسلی در اثر ویروسی به نام هرپس بوجود می آید که قدرت سرایت بالایی از طریق تماس جنسی و تماس با ضایعات فعال دارد.از انجایی که تب خال تناسلی یا هرپس در نوزادان شرایط وخیمی ایجاد میکند مادران باردار باید در صورت ابتلا خود و یا همسر به تب خال تناسلی ( قبل از بارداری و در دوران بارداری ) ، پزشک متخصص زنان خود را مطلع سازند.
مهمترین عارضه تب خال تناسلی در بارداری، ابتلا نوزاد و جنین به ویروس هرپس است.در صورت ابتلای مادربه تب خال تناسلی در سه ماهة آخر بارداری، درصد احتمال انتقال به جنین بسیار بالاست.عفونت نوزادی ممکن است با درگیری پوست، چشم، دهان، آسیب دستگاه عصبی مرکزی و دیگر اعضای داخلی، محدودیت رشد جنین و حتی مرگ جنین همراه باشد. در صورتی که همسر خانم باردارغیر میتلا ، سابقه ابتلا به تب خال دهانی و یا تناسلی داشته باشد توصیه میشود در طول بارداری از کاندوم استفاده کرده و حتی در سه ماهه سوم مادر باردار اصلا مقاربت نداشته باشد.
در صورت ابتلا مادر باردار به تبخال تناسلی و یا عود ان در بارداری ، درمان تب خال تناسلی بایستی همانند سایر افراد صورت گیرد.مصرف داروهای تجویز شده در بارداری بلامانع است و حتما باید درمان انجام شود.زیرا عدم درمان تب خال تناسلی در بارداری باعث عفونی شدن ضایعات تاول ملنند هرپس می شود.درمان هم بصورت خوراکی و هم موضعی میتواند استفاده شود.
انتقال ویروس تب خال تناسلی به جنین در حین زایمان و عبور از کانال زایمانی صورت میگیرد. برخی از پزشکان متخصص زنان و زایمان معتقدند، به منظور پیشگیری از انتقال عفونت هرپس از مادر به جنین، بهتر است زایمان مادران باردار مبتلا بهتب خال تناسلی به صورت سزارین باشد، در صورتی که برخی دیگر این اعتقاد را ندارند.در منابع علمی توصیه شده که اگر مادر در زمان زایمان میتلا به ضایعات فعال تب خال تناسلی باشد زایمان به صورت سزارین انجام میشود ولی در صورتی که سابقه ابتلای قبلی بدون وجود ضایعات فعال تب خال تناسلی در زمان زایمان باشد ، زایمان طبیعی بلامانع است.
زگیل تناسلی دربارداری از سه جهت اهمیت دارد:
1-ممکن است وسعت ضایعات زگیل بیشتر باشد ( بدلیل سرکوب ایمنی در بارداری )
2-علی رغم درمان امکان ابتلای جنین وجود دارد
3- برخی داروهای مؤثر بردرمان زگیل تناسلی در بارداری منع مصرف دارند.
در صورتی که تعداد ضایعات زگیل تناسلی کم باشد و در محل برش اپی زیوتومی نباشد میتوان زایمان طبیعی انجام داد در غیر اینصورت سزارین انجام میشود.
ویروس HPV که عامل زگیل تناسلی می باشد از جفت عبور نمی کند اما در برخی مطالعات گزارش شده احتمال انتقال ویروس HPV به نوزاد در حین عبوراز کانال زایمان و ایجاد ضایعات پاپیلومای حنجره که البته خوش خیم هستند وجود دارد.
برخی داروهایی که بر ضایعات زگیل مؤثر هستند در بارداری منع مصرف دارند. جهت درمان زگیل تناسلی در بارداری میتوان از برخی داروهای غیر مضر و یا کرایو تراپی و لیزر استفاده کرد.اخیرا از پلاسما تراپی که روشی بیخطر و آسان هست نیز استفاده میشود.
آیا تزریق گارداسیل یا هر مدل واکسن زگیل تناسلی در بارداری مجاز است؟ برای اطلاع از واکسن های مجاز و ممنوع در بارداری حتما با یکی از بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان مشاوره کنید. با مطالعه مقاله مرتبط در همین وبسایت نیز پاسخ سؤالات خود را خواهید یافت.
جهت دریافت نوبت اینترنتی مطب دکتر منصوره پژمان منش ، یکی از بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان اصفهان و فوق تخصص ناباروری می توانید به صفحه اصلی سایت مراجعه فرمایید.