شوک ویو امواج صوتی می باشد که با میزان انرژی بالا و بصورت غیر تهاجمی و بدون دارو به بافت تحت درمان اعمال می شود. این دستگاه درروشهای طب فیزیکی و توانبخشی ، فیزیوتراپی، ارتوپدی و طب ورزشی کاربرد داشته و جهت درمان بیماریهای زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
براساس مطالعات مراکز علمی معتبر بسیاری از بیماران مبتلا به بیماریهای ذکر شده با این روش درمان می شوند. هر جلسه درمان ادامه جلسه قبلی بوده و نتایج بعد از 2 تا 3 جلسه نمایان می شود، همچنین بیمار ممکن است بهبودی و کاهش درد را در همان جلسه ابتدایی احساس نماید.
مدت زمان درمان کوتاه و حداکثر چند دقیقه می باشد و با وجودیکه در ابتدای درمان ،قدری درد وجود دارد ولی با ادامه درمان و در پایان درمان احساس رضایت در اکثریت بیماران وجود دارد.
اکثر بیماران بعد از هر جلسه درمان فوراً کاهش درد را تجربه می کنند. هرچند 2 تا 4 ساعت بعد از درمان ممکن است دردهایی را در منطقه درمان شده احساس نمایند. طبق گزارشات کلینیکی، این درد قابل تحمل بوده و ممکن است از چند ساعت تا چند روز بطول بیانجامد.
توصیه می شود که بیماران تا 48 ساعت از فعالیت فیزیکی، بخصوص در نواحی تحت درمان خودداری کنند. مدت زمان هر جلسه درمانی تقریباً 5 تا 10 دقیقه می باشد و اغلب بیماریها نیاز به 3 تا 5 جلسه درمان دارند. در حالت کلی بر اساس تحمل بیمار و پاسخگویی بافت تحت درمان، تعداد جلسات درمانی بین 3 تا 10 جلسه می باشد.
التهاب اپی کندیل خارجی آرنج یا آرنج تنیس بازان، بیماری است که بعلت استفاده بیش از حد (Overuse) در عضلات پشت ساعد و محل اتصال عضلات به استخوان آرنج ایجاد می شود. اگرچه نام این بیماری آرنج تنیس بازان است، ولی در واقع در تمام افرادی که کار سنگین و مداوم با دست انجام می دهند می تواند ایجاد شود.
حمل بار با دست به طور مکرر مانند خرید میوه و یا حمل حتی بارهای سبک بطور مداوم در کارگران باعث بروز درد آرنج تنیس بازان می شود.
در این بیماری، پارگی های بسیار ریز در محل اتصال عضلات ایجاد شده و باعث التهاب و درد شدید در این ناحیه می شود. از علائم دیگر این بیماری شامل درد آرنج در هنگام بلند کردن اشیاء، مشت کردن و بالا آوردن مچ دست می باشد.
تشخیص بیماری معمولاً بالینی بوده و با حساسیت ناحیه خارجی آرنج و انجام تستهای Extension مچ دست که باعث افزایش درد می شود تائید می گردد.
درمان اپی کندلیت خارجی آرنج در موارد حاد شامل استفاده از ماساژ یخ (Ice Pack) بمدت 20 الی 30 دقیقه 3 تا 4 مرتبه در روز برای 2 تا 3 روز، استفاده از داروهای ضد التهابی (NSAIDs) و استفاده از بانداژهای مخصوص Tennis Elbow Band می باشد. در موارد شدیدتر نیاز به درمانهای فیزیو تراپی، لیزر درمانی جهت کاهش درد و التهاب، و نیز استفاده از Shock Wave (شوک ویو) می باشد که تاثیرات بسیار خوبی بخصوص در موارد شدید و مقاوم به درمان در این بیماری خواهد داشت.
شوک ویو امواج صوتی می باشد که با میزان انرژی بالا و بصورت غیر تهاجمی و بدون دارو به بافت تحت درمان اعمال می گردد و باعث پیدایش اثرات ضد درد و التهاب می شود. نرخ موفقیت در درمان با شوک ویو در حدود 77 تا 80 درصد می باشد. مکانیسم این دستگاه همانند دستگاه سنگ شکن کلیه است. لیزرها، بخصوص لیزرهای پرتوان با ایجاد اثرات فتوشیمیایی (Photochemical Effects)، فتومکانیکال (Photomechanical Effects) و فتوحرارتی(Photothermal Effects) می توانند باعث کاهش درد و التهاب گردند.
پس از درمان، برای جلوگیری از عود بیماری، تقویت عضلات Extensor ساعد می تواند تاثیرات بسزایی داشته و همچنین در تنیس بازان بایستی طریقه صحیح بدست گرفتن راکت تنیس بخصوص هنگام بک هند آموزش داده شود.
پس از مطالعه مقاله فوق شما را به خواندن مقاله ای درباره ناپايداري مزمن مچ پا دعوت می کنیم .