نمک (کلرید سدیم)دربیماران قلبی و عروقی :
یکی از راهکارهای کاهش بیماریهای قلبی و عروقی محدودیت مصر ف یا حذف نمک در رژیم های غذایی است .مقدار کمی سدیم در غذاهای تازه بطور طبیعی وجود دارد اما اغلب غذاهای فرآوری شده دارای مقدار زیادی سدیم هستند در کارخانجات هنگام فرآوری ودر رستوران هاهنگام آماده کردن غذا مقدار زیادی سدیم به آن اضافه می شود.با توجه به نقش نمک کلرید سدیم بخصوص در بیماران قلبی و فشارخون راهکارهایی جهت کاهش مصرف آن پیشنهاد می گردد .
- ازحذف نمک دان سر میز غذا شروع کنید یا از نمک های گیاهی بجای نمک معمولی استفاده کنید.
-خود را عادت دهید که به جای نمک از ادویه جات .لیمو ترش. آب لیمو .سرکه یا مخلوطی از چاشنی ها برای طعم دار کردن غذا استفاده کنید .
-غذاهای کنسرو شده مثل لوبیا و تن ماهی را قبل از استفاده با آب بشویید تا مقداری از نمک آنها شسته شود .
-در خرید سبزیجات از سبزی های تازه یا یخ زده بدون سس انخاب کنید وکمتر از سبزیجات کنسرو شده استفاده کنید .
-هنگام خرید مرغ ماهی و گوشت لخم از انواع تاره بجای انواع کنسرو شده .دودی یافرآوری شده انتخاب کنید .
-از غذاهای صنعتی مثل ژامبون یا گوشت نمک زده یا غذاهای که در آب شور قرار داده می شوند مثل خیار شور یا زیتون وادویه جات مثل خردل وسس کچاپ وسس کباب به مقدار کم و با برچسب کم نمک می توانید استفاده کنید.
. برنج و ماکارونی و غلات را بدون نمک بپزید از خوردن برنج طعم دار .حبوبات یا ماکارونیمخلوط بپر هیزید که در تهیه آنها مقدار زیادی نمک استفاده می شود .
- از غذاهای فریز شده وسوپ های کنسرو شده وعصاره گوشت و سس های آماده بیرون وسس سالاد کمتر استفاده کنید سعی کنید سس گوجه فرنگی کم نمک وسرکه ساده وروغن سالاد سس درمنزل تهیه کنید .از غذاهای فریز شده وسوپ های کنسرو شده وعصاره گوشت و سس های آماده بیرون وسس سالاد کمتر استفاده کنید سعی کنید سس گوجه فرنگی کم نمک وسرکه ساده وروغن سالاد سس درمنزل تهیه کنید .
- بسیاری از رستوران ها هنگام تهیه غذا مقدار زیادی نمک به آن اضافه می کنند اگر به دفعات از غذای رستوران استفاده می کنید یاد آوری کنید که غذای شما بدون نمک باشد.