زمانی که فردی دچار درد عضلانی می شود ممکن است درد بعد از مدتی از بین برود؛ اما اگر درد شدید باشد، پزشک برای تسکین درد برای بیمار داروی مسکن تجویز می کند. قرص و آمپول روباکسین (Robaxin) برای درمان اسپاسم عضله و درد عضله استفاده می شود. روباکسین به آرامش عضلات کمک می کند و در دسته داروهای شل کننده عضلات قرار دارد. روباکسین به عنوان یک داروی کمکی در درد های حاد عضلانی، اسکلتی، کمردرد و همچنین کزاز تجویز می شود. روباکسین برای درد گردن زمانی استفاده می شود که گرفتگی عضلانی گردن باشد و با مصرف روباکسین درد عضلانی گردنی کم و تسکین یابد. متابولیسم روباکسین کبدی است و نیمه عمر آن 1 تا 5/1ساعت است و از طریق ادرار دفع می شود.
روباکسین نام دیگر متوکاربامول می باشد و به شکل آمپول روباکسین 1000 میلی گرم در 10 میلی لیتر و قرص روباکسین 500 میلی گرم در دسترس می باشد که با توجه به تجویز پزشک مصرف می شوند. در ادامه به موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض مصرف روباکسین می پردازیم.
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح، برای رفع بسیاری از دردها، توانبخشی بیماران و درمان بسیاری از بیماری ها و عوارض ناشی از آنها، از روشهای موثری مانند ، فیزیوتراپی ، طب سوزنی ، اوزون درمانی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی ، ورزش درمانی ، ارتوکین تراپی ، لیزر درمانی پرتوان و ... که همگی غیر جراحی بوده و به صورت سرپایی انجام می شوند، استفاده می شود. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 03191011414 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
بهتر است بدانید که روباکسین معمولاً برای دردهای عضلانی، درد های اسکلتی، شل کننده عضلات و همچنین درمان کزاز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین می توانید از این دارو برای رفع دردسیاتیک و همچنین درد های عضلانی گردن و گرفتگی گردن استفاده نمایید.
توجه داشته باشید که مقدار مصرف روباکسین به سن، مقدار درد و نوع بیماری مرتبط بوده و به هیچ عنوان مصرف آن خودسرانه توصیه نمی شود و حتماً با تجویز دوز مصرف توسط پزشک آن را مصرف نمایید. در زمان مصرف روباکسین ممکن است پزشک در طول روزهای اول مقدار مصرف دارو را کاهش دهد. روباکسین در یک برنامه درمانی استفاده می شود و در این برنامه روباکسین به همراه استراحت کردن، فیزیوتراپی و سایر اقدامات برای کاهش درد استفاده خواهد شد. مصرف قرص روباکسین برای اسپاسم های عضلانی به مقدار ۱۵۰۰ میلی گرم ۴ مرتبه در طول روز به مدت ۴۸ ساعت تا ۷۲ ساعت مصرف می شود. مقدار نگهدارنده روباکسین ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ میلی گرم در روز در دوز های منقسم استفاده شده و حداکثر دوز روزانه آن ۴ گرم خواهد بود. همچنین برای تزریق عضلانی یا وریدی آمپول روباکسین مقدار تعیین شده ۱۰۰۰ میلی گرم خواهد بود البته در صورت نیاز هر ۸ ساعت ادامه داشته و در نهایت حداکثر دوز روزانه آن ۳ گرم خواهد بود.
روباکسین می تواند اثرات نا مطلوبی بر سلامت داشته باشد، بنابراین بهتر است قبل از تجویز با پزشک مشورت کنید. قبل از تصمیم گیری در مورد استفاده یا عدم استفاده از روباکسین باید عواملی را در نظر بگیرید. این عوامل به شرح زیر است:
داروهایی که با روباکسین تداخل دارویی دارند به دو دسته تداخل جدی و تداخل متوسط تقسیم می شوند. حتماً قبل از مصرف متوکاربامول با داروهای زیر با پزشک خود مشورت نمایید.
عوارض جانبی شایع این دارو شامل:
درمان شانه درد با توجه به علت ایجاد آن و همچنین میزان و نوع آسیب دیدگی شانه متفاوت است. متخصصین طب فیزیکی انواع دردهای شانه را بدون جراحی و با بکارگیری روشهای کم تهاجمی مانند فیزیوتراپی شانه بهبود بخشیده و درمان می نماید. شما می توانید برای بهره مندی از این روشها به کلینیک طب فیزیکی و توان بخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان مراجعه نمایید.