سديم يك ماده معدني ضروري يا ريز مغزي است كه در سطح وسيع به اسنك ها و ديگر غذا هاي آماده اضافه مي شود . شايعترين نوع آن كلريد سديم يا همان نمك آشپزخانه است . حداكثر ميزان مجاز مصرف روزانه سديم 2400 ميلي گرم است. دريافت بيش از اندازه سديم با فشار خون بالا و بيماري قلبي مرتبط است .
از گوشت پرندگان , ماهي , گوشت خالص تازه و كنسرو شده اسفاده كنيد.
براي آشپزي و سر ميز غذا از چاشني ها , فلفل و مخلوط ادويه جات بدون نمك استفاده كنيد .
برنج , ماكاروني و غلات را بدون نمك بپزيد .
ازغذاهاي آماده كم نمك استفاده كنيد .
مصرف شام هاي منجمد , غذاهاي مخلوط مثل پيتزا , خوراك هاي مخلوط بسته بندي شده , سوپ ها يا آبگوشت هاي كنسرو شده و سس هاي سالاد را كاهش دهيد . اين غذاها مقدار زيادي سديم دارند.
براي بدست آوردن اطلاعات بيشتر درباره محتواي مواد غذائي برچسب آنها را بخوانيد . اينكار به شما كمك مي كند تا غذاهايي انتخاب كنيد كه با مصرف آنها حد اكثر 2400 ميليگرم روزانه سديم دريافت كنيد .
مواد غذائي انتخاب كنيد كه برچسب آنها حاوي عبارات : بدون سديم , كم سديم و بدون نمك باشد .
در هنگام آشپزي و صرف غذا نمك كمتري به غذاها اضافه كنيد . هر روز كمي از مقدار سديم مصرفي كم كنيد. به جاي نمك از ادويه جات , چاشني هاي بدون نمك استفاده كنيد . قبل از پخت سبزيجات , ماهي وگوشتها , پياز , سير و گياهان معطر مورد علاقه خود را بر روي آنها بريزيد. تا خوش طعم شوند .
از افزودني هاي كم نمك براي آشپزي استفاده كنيد . هر جا كه ميسر بود نمك را از دستور تهيه غذا حذف كنيد . برنج , ماكاروني و غلات را مي توان بدون نمك يا باكم نمك تهيه كرد .
از سس ها , مخلوط ها و مواد غذایی آماده مصرف كمتر استفاده كنيد. زيرا معمولا داراي نمك هستند.
در صورت امكان غذاهاي كنسرو شده را زيرآب بگيريد تا نمك آن شسته و حذف شود.
مصرف گوشت هاي دودي , آماده و نمك سود را محدود كنيد.