نایب رییس انجمن ارتقاء سلامت و بهبود تغذیه اعلام کرد : با وجود این که چاقی تجمع بیش از حد چربی در بدن می باشد ، ولی ترازو هایی که در حال حاضر استفاده می شوند قادر به نشان دادن آب و چربی بطور مجزا نمی باشند . بنا بر این به علت احتباس آب در بدن توسط نمک، با ورود بیش از حد نمک به بدن از طریق مواد غذایی ، آب در بدن محبوس شده و وزن را بالا می برد .
دکتر منصور ریسمانچیان افزود :بسیاری از افرادی که در حال کاهش وزن از طریق کاهش کالری مصرفی با رژیم های غذایی اصولی و افزایش کالری دفعی از طریق تحرک می باشند و کاهش وزن مطلوبی را تجربه نمی کنند ،از این نکته غاقلند که چربی دفع شده می تواند با آب جایگزین شده و یاس و نومیدی ، منجر به رها کردن تلاش های ایشان می گردد . از سوی دیگر طبق تحقیقات مشخص شده است که،دریافت زیاد نمک، اثرات مضری بر سلامتی دارد که شامل فشار خون ، سکته قلبی ، پوکی استخوان ، سرطان های گوارش و بیماری کلیوی می باشد.
وی ادامه داد : مصرف نمک به مقدار کم در برنامه غذایی ما لازم و ضروری است. ولی ما معمولاً 10 تا 20 برابر مقدار مورد نیاز بدن، نمک مصرف می کنیم. البته سه چهارم نمکی که در طی روز مصرف می کنیم بصورت نهفته در غذاهای فرآیند شده و آماده است.حتی نان ، رب و پنیر مصرفی نیز ممکن است شور باشند و فقط یک چهارم آن را در سر سفره یا هنگام پخت غذا، اضافه می کنیم.
در ضمن، شوری یا بی نمکی غذا ، علاوه بر مقدار نمک موجود در آن به حساسیت گیرنده های چشایی در دهان نیز بستگی دارد. با کاهش مصرف نمک، در ابتدا ممکن است غذا بی نمک به نظر آید، ولی بعد از گذشت 2 یا 3 هفته، حساسیت گیرنده های چشایی دهان افزایش می یابد و طعم واقعی غذا احساس می شود .
مصاحبه با ایسنا 8/8/91
چاپ شده در سایت http://isfahan.isna.ir