نمک چه آسیب هایی به ما می زند ؟
نمک با دو روش مستقیم و غیر مستقیم باعث افزایش فشار خون می شود . در روش مستقیم که فرایند مشخص است ولی در روش غیر مستقیم نمک با افزایش اشتها و بدنبال آن چاقی و از سوی دیگر احتباس آب و افزایش وزن ناشی از تجمع آب باعث افزایش فشار خون می شود . در ضمن با ورود سدیم به بدن دفع کلسیم افزایش و احتمال پوکی استخوان و سنگ کلیه زیادترمی شود .پس چاقی ، افزایش فشار خون ، پوکی استخوان و سنگ کلیه آسیب های شناخته شده افزایش مصرف نمک می باشند.
حال این سوال مطرح می شود که آیا کاهش نمک غذا و حذف نمکدان از سر سفره کافی است ؟تحقیقات نشان داده است که غذاهای رستورانها و غذاهای فرآوری شدهی کارخانهای که در مغازهها به فروش میرسند، حدود ۷۰ درصد از سدیم خوراکیای را که مردم میخورند در خود جای داده اند.انجمن قلب آمریکا، حداکثر مقداری که از سدیم در روز پیشنهاد میکند، ۲۳۰۰ میلیگرم است، که برابر یک قاشق چایخوری نمک است که به نسبت سن، نژاد و یا مبتلا بودن بهفشار خونبالا، این مقدار کمتر خواهد بود. اما از آن جایی که مردم مقدار زیادی ازغذاهای فرآوریشدهی مغازهها و رستورانها وفست فودها را میخورند، پرهیز از سدیم کاری دشوار برای آنها محسوب میشود.
مطالعات نشان داد که مقدار سدیمی که در غذاهای غیر خانگی وجود دارد، اصلیترین منبع سدیم دریافتی (۷۰٫۹ درصد) و بعد از آن، سدیمی که به شکل طبیعی در غذاها وجود داشت قرار گرفت (۱۴٫۲ درصد)؛بعد از آنها، نمکی که در طبخ غذا افزوده میشد (۵٫۶ درصد) و بعد، نمکی که به هنگام خوردن غذا افزوده میشد (۴٫۹ درصد) سدیمی که در آب شیر، مکملهای غذایی و داروهای ضد اسید وجود داشت، حداقل آمار را به خود اختصاص داد (کمتر از ۰٫۵ درصد)پس این که به بیماران بگوییم تا نمکدان را کنار بگذارند کافی نیست، و به جای آن، اگر قصد داریم تا با آموزش، از سدیم موجود در تغذیهی افراد بکاهیم، تمرکز اصلی ما باید بر روی غذاهای فرآوری شدهی کارخانهای و غذاهای رستورانها باشد.
تولید کنندگان محصولات غذایی و رستورانها باید تشویق شوند تا سدیم موجود در محصولات خود را کاهش دهند و به مردم آموزش داده شود تا از تغذیهای پیروی کنند که در آن مقدار مجاز سدیم رعایت شده باشد.اگر میخواهید تغذیهای را پیش بگیرید که سدیم دریافتی خود را به کمتر از ۲۳۰۰ میلیگرم در روز محدود کنید، باید در انتخاب غذاهای خود در رستورانها و به هنگام خرید مواد غذایی دقت کنید. در مورد غذاهای بسته بندی شده، میتوان از جدول ارزش غذایی موجود بر روی آنها استفاده کرد تا محصولاتی را که سدیم کمتری دارند ، انتخاب کنید و وقتی میخواهید بیرون غذا بخورید، از پیش خدمت بخواهید تا مقدار سدیم موجود در غذاها را برای شما شرح دهد. همچنین اگر افزودن نمک به هنگام صرف غذا یا طبخ آن برایتان یک عادت رایج است، سعی کنید آن را کمتر کنید.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .