از مصرف قندهای ساده مانند قند ، پولکی ، نبات ، شربت ، کمپوت و بستنی بپرهیزید زیرا باعث تغییر ناگهانی قند خون می شوند.
از مصرف مواد غذایی با کلسترول زیاد مانند پوست مرغ ، سس مایونز ، گوشت قرمز پرچرب ، لبنیات پر چرب و انواع سرخ کرده ها خودداری کنید. غذاها را بیشتر به صورت آب پز ، بخار پز ، فرپز یا کبابی و تنوری آماده کنید.
از مصرف مواد غذایی پرنمک مانند انواع کنسروها ، سوسیس ، کالباس ، چیپس و ... بپرهیزید.
غذای خود را به آرامی و آهسته میل کنید زیرا سریع خوردن غذا می تواند باعث تغییر ناگهانی قند خون گردد.
حجم غذای خود را کم کرده و تعداد وعده های غذایی خود را افزایش دهید. افزایش دفعات مصرف غذا به 6- 5 وعده باعث جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون می شود.
بجای نانهای سفید یا باگت و سوخاری ترجیحا نان های سبوس دار نظیر نان های گندم کامل ، سنگک و نان جو مصرف کنید.
همراه وعده های غذایی خود سبزیجات خام مانند سبزی خوردن ، سالاد کاهو ، کلم یا سالاد خیار و گوجه و یا سبزیجات پخته نظیر هویج ، کدو ، گل کلم ، بادمجان ، نخود فرنگی ، بامیه ، لوبیا سبز و ... مصرف کنید.
حتما میوه روزانه خود را میل کنید.
نکته : مصرف هیچ نوع میوه ای برای بیماران دیابتی ممنوع نیست به شرط آنکه از آبمیوه های طبیعی استفاده کنند، در صورتی که پوست میوه قابل خوردن است حتما میوه را با پوست میل کنند و در هر بار مصرف میوه ، فقط یک واحد میوه استفاده کنند.
همراه با چای بجای قند و شکر توت سفید یا خرما میل کنید.
وعده قبل از خواب را حتما استفاده کنید زیرا از افت قند خون در طول شب جلوگیری می کند.
در طول هفته حداکثر 3- 2 عدد تخم مرغ ( به صورت آب پز ) مصرف کنید.
در طول هفته حداکثر 3- 2 بار از گوشت قرمز کاملا کم چرب استفاده کنید.
یکروز در میان دو عدد گردو میل کنید.
می توانید بر روی برنج یا خورش یا سالاد خود یک قاشق مرباخوری روغن زیتون یا روغن هسته انگور بریزید.
بهتر است همراه سبزیجات یا لبنیات از شنبلیله استفاده کنید. شنبلیله حاوی پسیلیوم بوده و به کنترل قند خون کمک می کند.
چنانچه انسولین دریافت می کنید برای جلوگیری از نوسانات قند خون به تعداد و زمان وعده های غذایی خود توجه کنید.
و بلاخره آنکه ورزش هایی مانند پیاده روی سریع ، دوچرخه سواری و شنا ، به مدت 45 - 30 دقیقه در روز در کنترل قند خون مفید است.