کورتون ها داروهایی هستند که هورمون های مشابه آن ها در بدن انسان به طور طبیعی برای مقابله با استرس، جراحت و بیماری ترشح می شوند.
افزایش دفع پتاسیم از بدن و احتمال کمبود پتاسیم یکی از عوارض مصرف این نوع داروها است. بنابراین بهتر است کسانی که به مدت طولانی کورتون مصرف می کنند، از مواد غذایی غنی از پتاسیم بیشتر استفاده کنند. پتاسیم عمدتاً به مقدار زیاد در میوه ها و سبزی ها خصوصاً موز، کیوی، آلو، گوجه فرنگی، سیب زمینی و بروکلی و نیز در انواع گوشت قرمز، گوشت پرندگان و ماهی و همچنین در برخی انواع مغزها مانند پسته و بادام وجود دارد.
. با توجه به اینکه کورتیکواستروئیدها باعث کاهش جذب و افزایش دفع کلسیم می شوند، کمبود این عنصر در کسانی که از این داروها استفاده می کنند، رخ می دهد و در نتیجه این افراد به پوکی استخوان مبتلا می شوند. بنابراین کسانی که از این نوع داروها مصرف می کنند، باید از منابع لبنیات استفاده کنند.
افزایش بی رویه اشتها از دیگر عارضه های جانبی کورتون است و به همین دلیل به کسانیکه تحت درمان با کورتون قرار دارند توصیه میشود که غذاهای کم کالری مصرف کنند.
کسانی که در رژیم کاهش وزن هستند اما کورتن هم مصرف می کنند باید انتظار کمتری از خود داشته باشند چون کورتن آب بدن را جمع می کند و بدن پُف می کند.
p