مواد شیمیایی مورد استفاده در ساخت ظروف آشپزی نچسب و پارچه های ضد آب سطح کلسترول را در خون کودکان افزایش می دهد. آنان می گویند دلیل قطعی این امر مشخص نیست و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.
محققان مطالعات خود را روی بیش از ۱۲ هزار کودک انجام شده است و آنها در حال انجام مطالعات دقیقتری هستند تا دریابند چه ترکیبات شیمیایی به کار رفته در این ظروف باعث افزایش سطح کلسترول در کودکان میشود.
به طور معمول در ظروف و ماهیتابه های نچسب و تفلون مواد شمیایی مختلفی استفاده میشود که این مواد شیمیایی در اثر حرارت به غذا منتقل میشوند و این مادهها باعث میشوند که کلسترول در بدن ایجاد شود.
در این مطالعه سطح کل کلسترول خون کودکانی که بیشترین سطوح این ترکیبات را در خونشان داشتند در مقایسه با کودکانی که سطح کمی میزان این ترکیبات در خونشان کمتر بود، بطور قابل ملاحظه ای بیشتر بود.
قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی به نام اسیدهای اسید پرفلوئورواوکتانوئیک موجب بالا رفتن کلسترول خون می شود، اما نشان می دهد که ارتباطی در این مورد وجود دارد و لازم است که تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.
در این مطالعه محققان اسید پرفلوئورواوکتانوئیک یا PFOA و سولفونات پرفلوروکتان یا PFOS را مورد بررسی قرار دادند.
به گفته محققان، این مواد از طریق نوشیدن آب، گرد و غبار، بسته بندی مواد غذایی، شیر مادر، خون بند ناف، ذرت بو داده که در مایکروویو درست شده باشد، هوا و محیط کار وارد بدن انسان می شود.
مطالعات بر روی حیوانات نشان می دهد که اسید پرفلوئورواوکتانوئیک می تواند بر کبد تاثیر بگذارد و سطح کلسترول خون را تغییر دهد.
فریسبی و همکارانش سطح کلسترول را در نمونه های خون گرفته شده از بیش از ۱۲ هزار کودک که در آب نوشیدنی محل زندگی آنها PFOA وجود داشت، بررسی کردند.
در این مطالعه دیده شد سطح کلسترول کلی در خون کودکان و نوجوانانی که بیشترین غلظت PFOA را داشتند ۶/۴ درجه بیشتر از کودکانی بود که کمترین میزان PFOA را در خون خود داشتند.
این یافته ها نشان می دهد که ارتباطی میان این ترکیبات و بالارفتن کلسترول وجود دارد، اما برای اثبات اینکه قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی عامل بالا رفتن کلسترول خون است به انجام تحقیقات بیشتری نیاز است.