توصیه هائی برای پایین آوردن کلسترول خون :
1. چربی قابل رویت گوشت را قبل از پخت تا حد ممکن از آن جدا کنید و از مصرف آن خودداری کنید.
2. مصرف گوشت قرمز را در وعده های غذایی خود کم کنید زیرا در گوشت نیز کلسترول بطور پنهان وجود دارد.
3. از مصرف کله پاچه، مغز و دل و قلوه که حاوی مقادیر بالایی کلسترول هستند خودداری کنید.
4. مصرف فست فودها مثل سوسیس و کالباس ، پیتزاو همبرگر را به حداقل برسانید.
5. قبل از طبخ و مصرف مرغ، پوست آنرا کاملا“ جدا کنید.
6. مصرف ماهی بعلت داشتن نوعی چربی مفید بنام امگا 3سبب کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی مـی شـود. سعی کنید حداقل دوبار در هفته ماهی مصرف کنید و در صورتی که طعم ماهی را دوسـت نداریـد بـا افـزودن سبزیهای معطر و آب لیمو، آن را با ذائقه خود تطبیق دهید.
7. در مصرف زرده تخم مرغ زیاده روی نکنید زیرا حاوی مقادیر زیادی کلسترول می باشد. بهتر اسـت بیشـتر از 4 الی 5تخم مرغ در هفته چه به تنهایی وچه داخل کوکو مصرف نشود.
8. ازشیر و مواد لبنی کم چرب )کمتر از %1/5) و یا بدون چربی مصرف کنید.
9. سبزیها و میوه ها حاوی مقدار زیادی فیبر، کمی چربی و فاقد کلسترول می باشند و با داشتن مقادیر زیادی ویتامینهای آنتی اکسیدان، از اکسیداسیون LDLو افزایش احتمال بروز بیماریهای قلبی پیشگیری می کنند.
10. سعی کنید از گروه میوه ها 2-4سهم و از گروه سبزیها 3-5سهم در روز استفاده کنید.
11. سعی کنید به جای سس های چرب، در سالاد از روغن زیتون با آبلیمو ،آب نارنج یا سرکه و سبزیهای معطر استفاده کنید. همچنین می توانید ماست را جایگزین سس مایونز در سالاد کنید.
12. مصرف غذاهای سرخ کرده را کاهش دهید و ترجیحا“ غذای خود را آب پز، بخارپز، کباب شده یا تنوری تهیه کنید. در صورت لزوم، از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی بجای روغن مایع معمولی استفاده کنید.
13. بجای روغن های جامد،کره، مارگارین و چربی های حیوانی از روغن های مایع مثل روغن زیتون، روغن آفتابگردان و روغن ذرت استفاده کنید.
14. از نان های سبوس دار مثل نان سنگک ، نان جو استفاده کنید. مصرف نان هایی که از آرد سفید تهیه می شوند مثل نان لواش ونان های فانتزی که فاقد سبوس هستند را کاهش دهید.
15. حبوبات بدلیل داشتن فیبر محلول می توانند جذب کلسترول را کاهش دهند.
بخاطر داشته باشید :
* افزایش وزن و بی تحرکی نیز می تواند سبب افزایش سطح کلسترول بد خون شود. هر روز انجام ورزشهایی مانند پیاده روی تند برای آقــایــان به مدت 30دقیقه و برای خانمها 45دقیقه جهت جلوگیری از اضافه وزن توصیه می شود
*افرادی که کلسترول خون بالا و سابقه بیماری قلبی در خانواده دارند، افراد چاق، افرادی که تحت استرس و فشارهای عصبی و هیجانات شدید هستند، همچنین افراد مبتلا به سختی عروق (آترواسکلروز) بیش از سایر افراد در معرض سکته قلبی قرار دارند بنابراین بایستی رژیم غذایی کم چربی را شدیدا“ رعایت کنند.
* حتی اگر پزشک داروی پایین آورنده کلسترول خون برای شما تجویز کرده است،باید رژیم کم چربی و کم کلسترول،همچنین ورزش منظم را در کنار مصرف دارو رعایت کرده و ادامه دهید.
بخاطر داشته باشد :
علاوه بر چربی های حیوانی که حاوی کلسترول هستند ،تعدادی از چربی هـای نبـاتی مثـل روغن نارگیل و روغن نخل نیز دارای چربی های اشباع هستند. این چربی ها در بسیاری محصولات تجارتی مانند شیرینی ها و کلوچه ها و در فرآورده های غیر لبنی مانند شیر قهوه، مواد سازنده کیک ها ،چیپس ها، بیسکویت ها و ذرت بو داده موجود است. بنابراین آگاهی از میزان چربی اشباع غذا برای انتخاب چربی اشباع پایین تر، حائز اهمیت است.
نکته : ماهی به دلیل داشتن چربی اشباع پایین یک انتخاب غذایی مناسب برای یک رژیم غذایی سالم است.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .