چربیها به عنوان عایق، تولیدکننده انرژی و کاتالیزور برای جذب ویتامین به بدن کمک میکنند. از جمله چربی های مفید روغن ماهی، اسید چرب امگا ۳ و روغن کبد ماهی است .
روغن کبد ماهی
روغن کبد ماهی غنی از اسیدهای امگا ۳، ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید است. ویتامین A وD آن به حفظ سلامت پوست و بینایی کمک می کند.همانند روغن ماهی، روغن کبد ماهی نیز خاصیتهای مختلفی دارد.در بیماران مبتلا به روماتوئید آرتریت مصرف روزی یک گرم روغن کبد ماهی به مدت سه ماه به کاهش درد مفصل ها منجر می شود. مصرف این روغن درد و آسیب دیدگی غضروف پس از آرتریت را کاهش میدهد. درنتیجه نیاز به جایگزین کردن مفصل نیز کم میشود.علاوه بر روغن کبد ماهی ، منابع دیگر امگا ۳ شامل ماهی تن ، سالمون و ساردین است ودر منابع گیاهی مانند گردو، تخم کتان و … نیز یافت می شود
روغن ماهی
روغن ماهی از بافت ماهی چرب به دست می آید و حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است. روغن ماهی برای سلامت قلب و عروق، عصب و اسکلت مفید است. این روغن میزان کلسترول سالم بدن را حفظ و مصرف روزی شش گرم آن کمک میکند تا میزان کلسترول خوب ، تری گلیسیرید (نقش عایقبندی و ذخیره انرژی را دارد) افزایش یابد. روغن ماهی برای هر دوجنس زن و مرد مفید است زیرا سلامت استخوان را افزایش میدهد. مصرف روغن ماهی برای زنانی که نزدیک به دوران یائسگی هستند، مفید است زیرا باعث تراکم و تعادل در کلسیم می شود. کلسیم پس از کاهش تولید طبیعی هورمون زنانه استروژن و پروژسترون کاهش پیدا می کند. مصرف ماهی کمک میکند تا بدون پرخوری کردن، فرد استرس خود را کنترل کند.
خواص چرب امگا ۳
از فواید مصرف امگا ۳ این است که افرادی که از منابع امگا ۳ مصرف میکنند با کاهش میزان افسردگی مواجه هستند. این یعنی که امگا ۳ به عنوان ضدافسردگی عمل میکند و میتوان از آن برای کنترل علایم افسردگی و اختلال بیماری دوقطبی استفاده کرد.امگا ۳ برای مبتلایان به بیش فعالی نیز مفید است. این اسیدهای چرب، مهارتهای ذهنی فرد که ادراک، به خاطر سپردن و یادگیری را پوشش میدهد، تقویت می کند.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .