❓آیا مصرف تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون می شود؟
🍳تخممرغ بدلیل دارا بودن 210 میلیگرم کلسترول در دهههای گذشته جایگاه مناسبی در سبد غذایی مردم نداشته، چون تصور میشد که با خوردن آن کلسترول خون افزایش یافته و در نتیجه بیماریهای قلبی-عروقی و خطر حملهی قلبی را افزایش میدهد.
🍳اما آنچه که در تولید کلسترول خون در بدن نقش دارد اسیدهای چرب اشباع بویژه نوع ترانس است و نه کلسترولهای غذایی.
🍳در تخممرغ تنها یک سوم اسیدهای چرب آن از نوع اشباع بوده و کلسترولی هم که در اثر خوردن تخممرغ در بدن تولیدمیشود، از نوع HDL (کلسترول خوب) و LDL کم آتروژنیک است.
🍳پس با این حساب تخم مرغ کلسترول خون را بالا نمی برد.
🍳تغذیه با تخممرغ نه تنها نسبت LDL:HDL که مهمترین شاخص برای تعیین احتمال خطر بیماریهای قلبی است را تغییر بسیار کمی میدهد و نه تنها بر روی احتمال بروز بیماریهای قلبی-عروقی اثری ندارد بلکه باعث کاهش پاسخهای التهابی در بدن میگردد.