از دید بسیاری از مردم حتی در این زمان، لیزر چیزی جدید و خطرناک می باشد چون نمی دانند كه واقعا لیزر چیست و یا آن را با اشعه رادیواكتیو اشتباه می گیرند. به گفته دکتر مریم ملکی استفاده از لیزركم توان در صورتی كه به شكل اصولی و با دوز مناسب صورت گیرد فاقد عارضه جانبی می باشد و هیچگونه خطری ندارد.
1- antianflammatory effect در درمان التهاب و حتی بعضی از زخم های مقاوم مثلا زخم پای دیابتی که با مکانیسم افزایش خونرسانی و کاهش التهاب زخم بهبود می یابند.
روش کار:
10 جلسه لیزر به فاصله 3-2 روز و هر جلسه با فرکانس 600HT3 و زمان 10 دقیقه همراه با آنتی بیوتیک تراپی لازم است.
2- Anti edematous effect
3 ـ Anaesthetic effect
در زیبایی لیزر کم توان می تواند باعث افزایش بافت کلاژن زیر پوستی و در نهایت کاهش چین وچروک صورت شود و همچنین در از بین بردن کک و مک و آکنه ها هم بسیار موثر است. به طور خلاصه می توان گفت روش درمان به شکل زیر است:
در همه مواردی که در زیبایی از لیزر کم توان استفاده می کنیم اگر همزمان از میکرودرم ابرژن نیز استفاده کنیم اثر لیزر چندین برابر می شود.
در واقع هیچگونه منع قطعی برای استفاده از لیزر كم توان وجود ندارد، اما بهتر است از آن در بیماران زیر دوری كنیم:
1- در بیماران دارای پیس میكرقلبی (Pacemaker) لیزر نباید در روی قفسه سینه استفاده شود.
2 ـ در خانم های حامله لیزر نباید در ناحیه شكم و ناحیه كمر و لگن استفاده شود.
3 ـ بیماران دارای سرطان و انواع بدخیم
4 ـ بیماران دارای تشنج یا صرع
5 ـ كودكان در حال رشد (درصفحات استخوانی)
بكارگیری لیزرهای كم توان و یا توان متوسط در درمان بیماری ها و اختلالات سیتسم عضلانی، اسكلتی مفصلی وعصبی اخیرا بسیار مورد توجه محافل علمی دنیا قرارگرفته و كاربرد گستردهای پیدا كرده است.
Laser برگرفته از حروف اول كلمات Light amplification by stimulated emission of radiation است و به معنای تقویت نور بوسیله نشر تابشی تحریک شده است.
لیزرتراپی با لیزرهای كم توان به نام های مختلف از قبیل:
LPLT) Low Power Laser Therapy)
LILT) Low Intensity Laser Therapy)
LLLI) Low Level Laser Irradiation)
MPLT) Mid Power Laser Therapy)
شناخته می شود. البته لیزرهای با توان كمتر از 500 میلی وات و گاها تا 1000 میلی وات را كم توان و 1000 تا 5000 میلی وات را با توان متوسط در نظر می گیرند. معهذا با توجه به دانسیته توان و انرژی مورد استفاده در لیزرهای با توان متوسط و حتی گاهی لیزرهای پرتوان را هم در محدوده ی لیزرتراپی كم توان به حساب می آورند. لیزر كم توان معمولا نه ایجاد گرمای زیاد می كنند نه ایجاد زخم و یا التهاب.
مطالعات نشان داده اند كه چندین نوع فعالیت در اثر استفاده از لیزر با قدرت پایین تشدید می شود. از جمله ساختن پروتئین و آنزیم های سازنده DNA) DNA ترانسكریپتاز) و تشدید متابولیسم میتوكندری می باشد. ترمیم سلول ها بعد از تخریب، ترمیم و رشد آكسون عصب تخریب شده (مثلا از طریق جوانه زدن) و پاسخ های ایمونولوژیكی نیز با این روش بهتر می شوند. بررسی های انجام شده نشان می دهد كه كاهش درد، تشدید سرعت ترمیم زخم و افزایش سرعت بازسازی عصب ها نیز از جمله اثرات دیگر لیزر می باشند.
مكانیسم اصلی اثر لیزر ناشناخته است. ولی یكی از مكانیسم های اصلی كه تاكنون روی آن مطالعه شده، ایجاد تغییر در زنجیره انتقال الكترون در میتوكندری ها می باشد. اینگونه تصور می شود كه سیتوكروم ها در زنجیره انتقال الكترون قادرند كه طول موج مشخصی از لیزر را دریافت كنند. انرژی این امواج نوری لیزری باعث می شوداعمال این زنجیره سریع تر انجام شود و تولید ATP افزایش یابد و در نتیجه سنتز زنجیره های DNA و اعمال سلولی و ساخت پروتئین و بعضی اعمال سلولی دیگر با سرعت بیشتری انجام گیرد.
دیگر مكانیسم های مورد مطالعه شامل جذب اشعه توسط پروتئین های غشای سلولی است كه باعث تغییر شكل غشاء و افزایش نفوذپذیری آن نسبت به یون ها می باشد. همچنین لیزر می تواند بوسیله سلول هایی غیر از سلول های گیرنده نوری در چشم نیز جذب شود. این سلول ها در بدن مشابه فتورسپتورها در چشم عمل می كنند. چندین گیرنده نوری غیررتینی به این شكل در جاهای مختلف بدن و گونه های جانوری و از جمله انسان ها وجود دارد و مطالعاتی در جریان است كه نقش آن ها را در ریتم فیزیولوژیک شبانه روزی بدن نشان می دهد.
برخی محققان بر این باورند كه لیزر كم توان قادر به ایجاد تغییرات مثبت در سطح سلولی می باشد، كه این اثر بدون ایجاد حرارت قابل ملاحظه ای در سطح سلول ایجاد می باشد. این پاسخ های فتوشیمیایی منجر به تغییرات فیزیولوژیک در عملكرد سلول می شوند.
لطفا از عکس های قبل و بعد بیماران در گالری عکس دیدن فرمایید.