زیبایی پوست امروزه یکی از مهم ترین معیارهای زیبایی محسوب شده و بسیاری از مردم به دلیل داشتن لک،اسکار یا جای زخم، ماه گرفتگی، خال های گوشتی ،موهای زائد بر روی پوست به ویژه پوست صورت احساس ناخوشایندی دارند. شاید هم بسیاری افراد برای درمان این ضایعات پوستی هزینه های زیادی داده باشند ولی به نتیجه مطلوب خود نرسیده اند. امروزه لیزردر درمان بیماری های پوستی و زیبایی صورت و پوست کاربردهای زیادی دارد.
لیزرتراپی نوعی روش درمانی محسوب می شود و به معنای «تقویت نور به روش گسیل القایی تابش» می باشد. لیزرتراپی از روش های درمانی درعلم پزشکیمحسوب می شود. این روش، مناسب برای رهایی از بیماری و عارضه های پوستی است که درعمل لیزرتراپی و درمانی انرژی به زیر سطح پوست بدون آسیب رساندن به سطوح بالای بافت منتقل می شود.
در روش لیزرتراپی با استفاده از نور متمرکز با پرتوهای قوی طول موج های خاص و تابش با مدت زمان های متفاوت به وسیله ی ابزارهای مخصوصی بر روی عمق بافت بدننفوذ کرده و انرژی به صورت کنترل شده به طور مستقیم به سلول های بافت آسیب دیده منتقل می کند و عملکرد طبیعی بافت های نا کارآمد را تحریک به بهبودی می کند. به دلیل کوچک بودن لیزر می توان به طور دقیق آن را به نواحی مورد نظر بدن اعمال کرد کاری که در دیگر روش های درمانی امکان پذیر نیست.
در کلینیک دکتر علیرضا واعظ شوشتری ، متخصص پوست، مو و زیبایی، تکنولوژی مدرن لیزرهای کم توان و پرتوان، برای بهبود شرایط پوست مراجعین مورد استفاده قرار می گیرد. برای مشاوره و دریافت نوبت با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید و برای رزرو نوبت اینترنتی کلیک کنید.
در روش لیزرتراپی دو روش درمانی متفاوت وجود دارد روش اول لیزرتراپی کم توانو روش دوم لیزرتراپی پر تواناست.
روش درمانی لیزرتراپی کم توان و سرد به عنوان روش درمانی مکمل درطب سنتیاز جایگاه ویژه ای برخوردار است. در لیزرتراپی کم توان هیچ گونه گرمایی تولید نمی شود و روش درمان با امواج نور قرمز ومادون قرمزبا طول و موج با سطح و توان پایین تر لیزر مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش لیزر به مدت 30 ثانیه به طور مستقیم بر روی ناحیه آسیب دیده قرار داده می شود و از لایه های پوست و بافت چربی زیر پوست تا عمق 2 تا 5 سانتی متر عبور می کنند و هنگامی که این انرژی جذب می شود و باعث تغییرات فیزیولوژیکی در سلول های ناحیه مورد نظر و بهبود بافت های آسیب و صدمات التهاب، کاهش کلی درد می شود و نیازی به استفاده از دارو نبوده و هیچ گونه عوارضی را در پی ندارد.
این روش یکی از راحت ترین، بی خطرترین و ایمنی ترین روش های درمانی می باشد که بیماران معمولاً احساس ترسی ضربان را نداشته و بر خلاف لیزرهای جراحی، با لطافت و بدون آسیبی به سلول های پوست انجام می شود به این روش درمان لیزرتراپی سرد و یا کم توان معروف می گویند که تنها معایب این روش مدت زمان بسیار کوتاه آن می باشد و در نتیجه برای تأثیرگذاری قابل توجه نیاز به جلسات درمانی بیشتری می باشد.
امروزه لیزرتراپی پر توان از روش های نوین درمراکز فیزیوتراپیمی باشد که استفاده وسیعی دارد. در لیزرتراپی پر توان، از توان و انرژی بالاتری برای بافت های عمیق تر و عبور از لایه های پوست در جراحی بسته دیسک کمروستون فقراتاستفاده می شود که نتیجه تأثیرات درمانی عمیق تر و گسترده تری را در پیش می گیرد. طبیعتاً هر چه توان قدرتی لیزر بیشتر باشد میزان نفوذپذیری آن به بافت های بدن بیشتر می باشد به دلیل توان و قدرت بالا در روش لیزرتراپی پرتوان طول مدت دوره به طرز قابل توجهی کاهش می یابد و بسیاری از مشکلات کوتاه تر و اثربخشی بیشتر در مقایسه با لیزر کم توان تحت درمان قرار می گیرد.
درمان بسیاری از بیماری هایی که با درد فراوان روبرو است، با لیزرتراپی بدون درد و غیر تهاجمی است. با کمترین جراحت و بدون آسیب به بافت بدن در زمان کوتاه تری نسبت به جراحی سنتی انجام می شود. جراحی به صورت دقیق تر و با صدمه بسیار کمتر بهبافت بدنبه صورت سرپایی و بدون دوران نقاهت انجام می شود و در اغلب موارد نیازی به بیهوشی عمومی نمی باشد که تورم و التهابات بسیار ناچیزی در پی دارد.
لیزر درمانی برای درد مزایای بسیاری دارد که برخی از آنها عبارت اند از:
از دیگر مصارف لیزر، رفع نقایص صورت و پوست است که به زیبایی و جوانسازی افراد کمک می کند.
موهای زائد برای بسیاری افراد چه مرد و چه زن مشکلاتی ایجاد می کند. این موها نه تنها در ناحیه صورت و چانه که معمولاً مشکل ایجاد می کند بلکه در کل بدن وجود دارند و رهایی از آنها به یک کار روتین و پر زحمت تبدیل شده است.
روش های دیگر علاوه بر زمان، درد بسیاری نیز برای افراد فراهم می آورد و ماندگاری چندانی ندارند. لیزر کمک می کند به حد زیادی از حجم این موها و ضخامت آنها کاسته شود و نیاز به اصلاح های طولانی و خسته کننده را برطرف می کند.
از آن جا که با افزایش سن، میزان کلاژن سازی پوست کم می شود، با لیزر پس از سی سالگی می توان ترشح کلاژن را تحریک نمود. این روش به این صورت انجام می گیرد که لیزر به عمقی از صورت که مسئول کلاژن سازی است فرستاده می شود و زخمی ایجاد می کند که ترمیم آن سبب کلاژن سازی می شود. این روند سبب استحکام پوست و کاهش ایجاد چروک ها در سنین بالاتر می شود.
بسیاری از افراد که از تتوهای طولانی مدت استفاده می کنند بعد از گذشت زمانی مایلند که آن را پاکسازی کنند. این حالت برای بانوان بیشتر به صورت تتوهای ابرو و خط لب و در آقایان تتو های بدن را شامل می شود. قبلاً این پاکسازی به کمک اسید صورت می گرفت که بسیار مخرب بود و احتمال ایجاد گوشت اضافی وجود داشت.
امروزه با چندین جلسه لیزر با فاصله یک تا یک و نیم ماهه می توان بدون عوارضی این ضایعات را کمرنگ نمود. در ابتدا ممکن است زخم هایی مشاهده شود ولی زود ترمیم می شوند. متأسفانه به علت این که عمدتاً این تتوها در مراکز نامعتبر زده می شوند عمق آنها مشخص نیست و ممکن است به جلسات بیشتری برای برطرف کردن آنها نیاز باشد.
یکی از کاربردهای جدید لیزر که بسیار پرطرفدار شده است تأثیر آن در لاغری موضعی و کاهش وزن است. این روش فقط در بخش های محدودی از بدن و توسط متخصص قابل اجرا است و نمی توان آن را راهی آسان برای کاهش وزن در نظر گرفت؛ زیرا کمک چندانی به کاهش وزن نمی کند. این روش ممکن است عوارضی چون گوشت اضافه به همراه داشته باشد بنابراین حتماً باید زیر نظر متخصص مجرب اجرا شود. قبل از این روش تحقیق نمایید و با پزشک خود جلسات مشاوره برگزار کند تا مطمئن باشید برای شما مناسب است.
یکی از شایع ترین بیماری های پوستی در ایران است که یک بیماری خود ایمنی است و به آن صدفک نیز می گویند و سلول های پوست زیادی تولید می شوند که بیش از مقدار ریختن آنها است. محرک های این بیماری استرس، صدمه به پوست، عفونت و بعضی داروها می باشد.
این بیماری درمانی ندارد و در مراحل آخر که پزشک از درمان دارویی نتیجه نگرفت، برای کاهش علائم بیماری لیزر و کنترل استرس را برای جلوگیری از شدت گسترش بیماری تجویز می نماید.
این عارضه در کودکان دیده می شود و ماه گرفتگی در این دسته طبقه بندی می شود. وقتی کودک به سن مناسبی برسد پزشک با استفاده از لیزر از انتشار بیشتر این ضایعه جلوگیری می کند.
بعضی از جوشگاه ها به خصوص در جوانان باقی می ماند که به آن جای جوش بلوغ می گویند. این اسکارها شبیه فرورفتگی هایی در پوست دیده می شود. لیزرهای جدید که به آن لیزر صاف کردن پوست می گویند این مشکل را تا هشتاد درصد برطرف می کند و سبب ساختن سلول های جدید در محل فرورفتگی و هموارسازی محل های برآمده می شود. البته اگر آکنه هنوز فعال باشد فرد باید درمان دارویی را شروع کند و پس از درمان از این روش بهره ببرد.
به این مشکل ملاسما نیز می گویند. این لک ها وابسته به هورمون هستند و به همین دلیل کاملا از بین نمی روند و فقط می توان آنها را تا حد زیادی کمرنگ کرد. به همین دلیل درمان دارویی همراه با لیزر درمانی از ظاهر آن می کاهد. این لک ها ممکن است بازگردند ولی زمان دقیقی ندارند و ممکن است پس از دو سال یا ده سال بازگردند.
کک ومک یک بیماری ژنتیک پوستی است که با وجود زیبایی برای بعضی افراد خوشایند نیست. کک و مک در نژادهای اروپایی بسیار شایع است و کسانی که پوست های خیلی سفید دارند از این مشکل رنج می برند. لیزر می تواند به کمرنگ شدن این لک ها کمک کند.
نوعی لیزر است که برای التهابات مفصلی استفاده می شود و قدرت بالایی در موارد درمانی دارد. برای افرادی که سال ها قبل از ژل پاژ استفاده کرده اند و دچار عوارض بلند مدت شده اند، پس از تخلیه ژل التهاب رخ می دهد و استفاده از این لیزر در کاهش التهاب و کبودی پوست بسیار مؤثر است.
یک اختلال تولید رنگ دانه است که در آن سلول های تولید رنگ دانه یا ملانوسیت ها در قسمت هایی از پوست تخریب شده اند. علت این بیماری هنوز شناخته شده نیست ولی ممکن است از بیماری های خودایمنی باشد.البته درمان این مشکل ساده و فقط به کمک لیزر نیست و باید درمان های متفاوت بسته به شدت و انتشار این بیماری در پیش گرفت.
برای بهبود آثار زخم، جراحی و سوختگی نیز می توان از لیزر استفاده نمود. البته پوست به حالت اول بازنمی گردد؛ ولی درصد قابل توجهی به وسیله درمان دارویی و لیزر بهبود می یابد.
با استفاده از لیزر، میتوان خال های عروقی و رگ های نمایان صورت و پا را نیز از بین برد.
افراد مبتلا به عیوب پوستی جزئی اغلب کاندیدای مناسبی برای لیزر جوان سازی نمی باشند. لیزر جوان سازی پوست از نظر بسیاری از متخصصان زیبایی یک روش جراحی است. همانند هر عمل جراحی، عوارض جانبی لیزر جوان سازی پوست برای حداقل یک هفته و اغلب بیشتر به درازا می کشد. برای عیوب پوست جزئی، درمان های جایگزین سبک تر در دسترس هستند.
افرادی با پوست بسیار تیره نیز ممکن است متقاضی مناسبی برای لیزر جوان سازی پوست نباشند به این دلیل که در فردی با پوست تیره رنگ دانه پوست بیشتری موجود است و نسبت به فردی با پوست روشن تر در معرض خطر بیشتر جذب انرژی لیزر است.
تعداد جلسات درمان با لیزر با توجه به عمق و شدت مشکلات پوست ، واکنش بدن به درمان و نوع لیزر، تعیین خواهد شد که معمولا بین 4 الی 10 جلسه خواهد بود.
از دید بسیاری از مردم حتی در این زمان، لیزر چیزی جدید و خطرناک می باشد به این علت که ماهیت واقعی لیزر را نمی شناسند و یا به علت جدید بودن این روش آن را با اشعه رادیواکتیو اشتباه می گیرند. در لیزرهای فیزیوتراپی درصورتی که اصولی و با دوز مناسب استفاده شوند فاقد عارضه جانبی بوده و هیچ خطری برای انسان ندارد.
همشهریان گرامی! جهت بررسی علل و استفاده از بهترین روشهای درمانی مشکلات پوستی خود، می توانید به یک متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید تا پس از بررسی های لازم، مناسب ترین درمان را برای رفع مشکل شما تجویز کرده و اعمال نماید.