دکتر جمال الدین حسن زاده - متخصص پوست و مو

مراقبت از پوست برای پیشگیری از سرطان

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drhassanzadeh.net
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم تلفن مطب : 33246361 - 087

پوست مانند یک مانع بزرگ از بدن در برابر میکروب ها و آلودگی های محیطی مراقبت و دمای آن را تنظیم می کند. پوست از شما در برابر اشعه های خورشید محافظت کرده و ویتامین D مورد نیاز استخوان ها را تولید کند؛ اما این بدان معنا نیست که شما می توانید، بدون استفاده از محصولات مراقبت پوستی بیرون بروید. وقتی پوست در معرض نور مستقیم خورشید قرار می گرد برای محافظت از خود در برابر اشعه های فرابنفش UVA و UVB از خود ملانین بیشتری (لک) تولید می کند تا از لایه های عمیق پوست شما محافظت کند. این کار علاوه بر ایجاد لکهای ناشی از آفتاب و آفتاب سوختگی به مرور زمینه های سرطان پوست را میسازند. سرطان پوست به معنی رشد غیر طبیعی سلولهای پوستی است که مهمترین عامل ایجاد آن قرار گرفتن پوست در معرض نور مستقیم خورشید و اشعه های UVA و UVB می باشد. البته نور خورشید تنها عامل ایجاد سرطان نیست و سرطان پوست تنها در قسمتهایی که در معرض نور خورشید است ایجاد نمی شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

مضرات آفتاب برای پوست

1. خشکی پوست

حرارت، باعث تبخیر آب شده و در نتیجه خشکی ایجاد میشود . پوست هم از این قائده مستثنی نیست. وقتی آفتاب به پوستتان میتابد، برای خنک کردن بدن، تعریق کرده و قطرات آب روی سطح پوست پدیدار میشود. این قطرات آب بر اثر گرما از روی پوست تبخیر میشوند و در نهایت پوست شما دچار کم آبی خواهد شد.

2. چروک و پیری زودرس

یکی از مهم ترین دلایل چروک شدن پوست، ازدست رفتن خاصیت ارتجاعی آن است که بر اثر خشک شدن پوست، ایجاد میشود.

3. آسیب به لایه محافظ پوست

اولین لایه پوست ما، درم نام دارد. درم از کلاژن، الاستین و محافظت کننده های دیگر پوست تشکیل شده است و مهمترین نقش آن، حفظ طراوت، شادابی و زیبایی پوست است. اشعه فرابنفش آسیب بسیار زیادی به این لایه محافظتی خواهد زد و در نتیجه آن، پوست طراوت، شادابی و زیبایی اش را ازدست میدهد.

4. لک پوستی

لک های قهوه ای یا خاکستری رنگ سطح پوست، یکی دیگر از آسیب های آفتاب است که در روند پیری پوست اتفاق می افتد .

5. آفتاب سوختگی

زمانی که آفتاب به پوستتان میتابد، پوست برای محافظت از خود ملانین تولید میکند و در نتیجه رنگ پوست برنزه میشود این در حالی است که با شدید بودن آفتاب، طول موج uvb اشعه فرابنفش که طول موج کوتاه اما انرژی زیادی دارد، باعث سوختن سطح پوست میشود .

6. سرطان پوست

یکی از مضرات آفتاب، بالا رفتن ریسک ابتلا به سرطان پوست است. کراتوزاکاینیک یا کراتوز خورشیدی با تابش مستقیم نور آفتاب ارتباط دارد و با ایجاد تغییرات بافتی پوست، ریسک سرطان پوست را بالا میبرد.

مراقبت از پوست برای پیشگیری از سرطان

مراقبت از پوست برای پیشگیری از سرطان

اصلی ترین مسئله مؤثر در ابتلا به سرطان پوست این است که به شکل طولانی مدت و مداوم در برابر اشعه های مضر آفتاب قرار نگرفت. در نتیجه برای پیشگیری از بروز این مشکل باید راهکارهای زیر را انجام داد:

تابش نور خورشید در نیمه روز یعنی در ساعات 10 الی 4 بعد از ظهر قوی ترین حالت خود را به همراه دارد که به همین دلیل یکی از راه های پیشگیری از بروز این مشکل، پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به شکل مستقیم در این ساعات از روز و کاهش قرار گرفتن در معرض خورشید است.

کرم های ضد آفتاب به صورت کلی محصولاتی هستند که برای کاهش آسیب های ناشی از اشعه های مضر خورشید به پوست انسان ساخته شده اند و استفاده از آنها برای تمامی افراد خصوصاً افرادی که در شهر های گرمسیری قرار دارند، بسیار الزامی است. لزوم استفاده از کرم ضد آفتاب به حدی است که پزشکان توصیه می کنند حتی در روز های ابری نیز از کرم ضد آفتاب با اس پی اف 30 استفاده کنید.

یکی از مواردی که می تواند آسیب اشعه های مضر خورشید را برای پوست شما کاهش دهد. پوشش مناسب است؛ زیرا حتی کرم ضد آفتاب نیز نمی تواند به صورت کامل شما را از این اشعه های مضر در امان نگه دارد. از این رو باید سعی کنید که هنگام خارج شدن از خانه و در مواقعی که می خواهید به مدت طولانی در معرض آفتاب قرار بگیرید از پوشش مناسب استفاده کنید تا این اشعه ها به پوست بدن شما برخورد نکنند.

استفاده از عینک آفتابی نه تنها آسیب هایی که به علت تابش خورشید به چشم شما وارد می شود را مهار می کند، بلکه میتواند از پوست اطراف چشم شما نیز محافظت کند. از این جهت استفاده از عینک آفتابی برای محافظت از چشم و پوست و پیشگیری از سرطان پوست الزامی است. به کمک عینک آفتابی نه تنها می توانید از سرطان پوست جلوگیری کنید بلکه مانع از چروک شدن اطراف چشم خود بر اثر تابش نور خورشید می شوید.

سعی کنید که همیشه به پوست خود توجه کامل داشته باشید و مراقبت های پوستی را به خوبی انجام دهید تا همیشه پوستی سلامت و شاداب داشته باشید. علاوه بر آن سعی کنید که به جوش و لکه های پوستی خود نیز توجه داشته باشید و در صورتی که با مسائل غیر عادی بر روی پوست خود مواجه شدید، فوراً به پزشک مراجعه کنید تا علت بروز مشکل مشخص شود و سریعاً تحت درمان قرار بگیرید.

مصرف برخی از داروها باعث افزایش حساسیت به آفتاب می شوند. به عنوان مثال آنتی بیوتیک ها می توانند باعث افزایش حساسیت پوست در برابر آفتاب شوند. به همین دلیل آسیب های ناشی از آفتاب بر روی شما با مصرف این داروها افزایش پیدا می کند. از این رو اگر ناگزیر به مصرف این داروها هستید، از پزشک معالج خود بخواهید که در صورت امکان داروهای شما را تغییر دهد.

درمان پوست آسیب دیده در اثر نور خورشید

اولین قدم برای معکوس کردن پوست آسیب دیده از آفتاب، جلوگیری از آسیب بیشتر است. یک کرم ضد آفتاب خوب با طیف گسترده ای که از قرار گرفتن پوست در معرض مستقیم اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند، اولین و مهم ترین گام برای جلوگیری از عوارض تابش آفتاب بر پوست است. جلوگیری از عوارض ناشی از تابش آفتاب بر پوست، آسان تر از درمان آن است. اقداماتی شامل پوشیدن لباس محافظ، استفاده از کرم ضد آفتاب و اجتناب از برنزه کردن، می تواند باعث جلوگیری از آسیب شود. مراقبت مناسب از پوست به معنی توجه به هرگونه تغییر است. افرادی که دارای پوست روشن هستند یا سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان پوست دارند، باید بیشتر مراقب محافظت در برابر آفتاب باشند.

کرم ها و ژل های موضعی

استفاده از انواع کرم ها و ژل های موضعی برای لایه برداری شیمیایی و فیزیکی پوست و درمان های لیزری می توانند به طور موقت، پوست را ترمیم کرده و صاف و هموار جلوه دهند.

رتینوئیدها

این ترکیبات که از نظر شیمیایی از ویتامین A مشتق شده اند، سلول های پوست را تحریک می کنند تا از بین بروند و خود را تجدید کنند و چرخه ترمیم سلول های پوست را بهبود می بخشند. آنها همچنین تولید کلاژن را تحریک می کنند، لکه های قهوه ای را محو می کنند و طبق مطالعات، اندازه منافذ را نیز کاهش می دهند.

ویتامین سی و سایر آنتی اکسیدان ها

ویتامین سی، می تواند روند بهبود پوست را تسریع کند و همچنین محافظ خوبی برای جلوگیری از عوارض تابش آفتاب بر پوست است. آنتی اکسیدان ها می توانند علائم پیری پوست را کند کرده، آسیب UV به را پوست کاهش داده و به تولید کلاژن کمک کنند.

لایه بردار ها

آسیب ها و عوارض ناشی از نور آفتاب سرعت چرخش یا جایگزینی سلول های پوست را کاهش می دهد. این باعث تیرگی و خشکی پوست ، ناهمواری رنگ پوست و حتی لکه ها و انسداد منافذ می شود. لایه بردارهای شیمیایی می توانند گردش سریع سلول های پوست را تحریک کنند. لایه برداری شیمیایی یک روش غیرجراحی است که توسط متخصص پوست و مو با استفاده از محلول های مختلف برای بهبود ظاهر پوست انجام می شود. عمق درمان متفاوت است. بسته به نوع پوست و هدف زیبایی و درمانی می تواند سطحی، متوسط یا عمیق باشد.

اینستاگرام دکتر حسن زاده

مواد آرایشی روشن کننده

لوازم آرایشی سفید کننده یا روشن کننده معمولاً شامل هیدروکینون هستند، عنصری که نشان داده شده دارای خواص روشن کنندگی پوست است. ترکیب رتینوئید، می تواند لکه های سطحی، رنگدانه های ناهموار و لکه های خورشیدی را روشن کند؛ اما به طور کامل از بین نمی برد.

دستگاه های مبتنی بر نور

این دستگاه ها که به عنوان جوانساز پوست نیز شناخته می شوند، مانند دستگاه IPL ، می توانند بافت پوست، قرمزی و لکه های قهوه ای را بهبود ببخشند.

مصرف داروهای اشتها آور اغلب با عوارضی همراه است که برای آگاهی از این عوارض شما را به مطالعه مطلب داروهای اشتها آور بخوریم یا نخوریم دعوت می نماییم.

نسخه اصلی مطلب مراقبت از پوست برای پیشگیری از سرطان را در سایت دکتر جمال الدین حسن زاده بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
علت و درمان سفت شدن و گلوله شدن چربی تزریق شدهدکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
فیشال چیستدکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]
لیفت با نخ، روشی غیر جراحی برای جوانسازی پوستدکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
ریزش مو آندروژنیک در زناندکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]
پر کردن دندان با آمالگام در کودکاندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
گرانولوما پوستی چیست علائمی دارد؟دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]
سوزن درمانی چیست و چه کاربردهایی دارد؟دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت