آسیب های روتاتور کاف در گذشته نیازمند تکنیک های تهاجمی و جراحی برای ترمیم بوده اند. بدون جراحی، بیماران مجبور به زندگی با درد، ضعف و کاهش قابل توجه تحرک می شدند. امروزه روشهای درمانی موثری برای درمان آسیبروتاتور کاف وجود دارد که یکی از آنها به طور خاص، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت است که با کمترین تهاجمی می تواند باعث تسکین درد و بازیابی قدرت شود و در عین حال به بسیاری از بیماران کمک می کند تا از خطرات مرتبط با جراحی شانه اجتناب کنند.
کنترل و درمان درد پارگی و آسیب دیدگی تاندون شانه ، از جمله خدماتی است که می توانید از متخصص درد بخواهید. اگر دچار آسیب دیدگی تاندون شانه شده اید؛ در کلینیک درد دکتر علی نقره کار با روشهای مختلف و تجویز داروها و اقدامات مناسب، می توانید به کاهش درد ناشی از این عارضه بپردازید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.
روتاتور کاف استخوان بازو (بازو) را در مفصل شانه تثبیت کرده و حرکت می دهد. این ماهیچه از چهار عضله تشکیل شده است که از کتف (تیغه شانه) منشا می گیرند و همه به سر استخوان بازو متصل می شوند. این عضلات تقریباً مسئول هر حرکتی در شانه و بازو هستند.
آسیب های شایع روتاتور کاف شامل پارگی و تاندونوپاتی یا تاندونیتروتاتور کاف است. تاندونوپاتی بدون پارگی کامل تاندون، یک نوع شایع آسیب ارتوپدی است که می تواند بر توانایی بیمار در استفاده از بازوی خود تأثیر بگذارد. اگرچه این آسیب در ورزشکاران شایع است، اما می تواند بیماران را در هر سنی یا شرایط فیزیکی تحت تاثیر قرار دهد.
پلاسمای غنی از پلاکت، یا PRP، نوعی درمان ارتوبیولوژیک است که گاهی اوقات به عنوان احیا کننده شناخته می شود. ارتوبیولوژیک ها موادی هستند که به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارند. وقتی این مواد استخراج، تغلیظ و دوباره به بدن تزریق می شوند، مکانیسم های درمانی خود بدن را فعال می کنند. پی آر پی (PRP) با گرفتن تقریباً 30 تا 90 میلی لیتر از خون بیمار و چرخاندن آن در سانتریفیوژ برای جداسازی لایه پلاکتی به دست می آید. سپس با استفاده از راهنمایی اولتراسوند، پزشک پی آر پی را به بافت آسیب دیده تزریق می کند.
پس از تشخیص آسیب شانه، فوق تخصص درد ممکن است تزریق PRP را برای تسهیل مکانیسم های بهبودی بدن توصیه کند. در تحقیقات نشان داده شده است که PRP برای درمان پارگی روتاتور کاف، بدون خطرات و هزینه های جراحی، بسیار موثر است. علاوه بر این، از آنجایی که تزریق PRP در کلینیک درد انجام می شود، نیازی به بستری شدن در بیمارستان یا بهبودی طولانی مدت جراحی نیست. متخصص درد تزریقات را با استفاده از سونوگرافی یا هدایت فلوروسکوپی انجام می دهد تا مطمئن شود که پلاسما در محل دقیق پارگی روتاتور کاف رسوب می کند. بیمار ممکن است بلافاصله پس از درمان، افزایش درد را تجربه کند. با این حال، بهبود قابل توجهی معمولا در هفته های بعدی رخ می دهد.
در مطالعه ای درمان پی ار پی PRP با تزریق کورتیکواستروئید برای پارگی روتاتور کاف مقایسه گردید. نتایج نشان داد که در سه ماه پس از درمان، بیماران تحت درمان با پی آر پی PRP کاهش قابل توجهی در درد و بهبود دامنه حرکتی داشتند. بیماران تحت درمان با PRP نسبت به بیمارانی که با تزریق کورتیکواستروئید درمان شده بودند، در خم شدن به جلو و چرخش داخلی به طور قابل توجهی بهتری داشتند.
شاید جالب تر از همه آن باشد که، تنها حدود 3 درصد از بیماران تحت درمان با پی ار پی PRP در این مطالعه پس از یک سال به دنبال جراحی برای آسیب خود بودند، در حالی که تقریباً نیمی از گروه درمان شده با کورتیکواستروئید، نیاز به جراحی داشتند. به عبارت دیگر، بیمارانی که در این مطالعه تحت درمان با پلاسمای غنی از پلاکت بودند، 16 برابر کمتر به جراحی نیاز پیدا کردند.
در صورتی که به تشخیص پزشک برای رفع تنگی کانال نخاعی ، مجبور به انجام عمل جراحی هستید، بهتر است در صورت امکان اقدام به جراحی باز ننموده و کلینیک جراحی دیسک کمری را بیابید که از روشهای کمتر تهاجمی برای این کار استفاده می کنند. کمتر تهاجمی بودن جراحی لیزری برای رفع فشار از روی دیسک باعث می شود؛ دوره بازیابی و ریکاوری پس از عمل جراحی به میزان قابل ملاحظه ای کمتر شود و همچنین خطرات و عوارض پس از انجام عمل جراحی هم کاهش پیدا کند.