امروزه بسیاری از افراد به دلیل نوع کار یا حرفه ای که دارند مجبورند ساعت ها یک جا بنشینند. این نشستن های طولانی مدت می تواند عوارض زیادی را ایجاد کند. کمردرد، فشار خون بالا و دیابت همگی می توانند ناشی از نشستن زیاد باشند. نشستن طولانی مدت متابولیسم را کند می کند به طوری که کالری کمتری سوزانده می شود و خطر چاقی و دیابت افزایش می یابد.
خطر کلسیفیکاسیون عروق کرونر و حملات قلبی با هر ساعت نشستن فرد در روز افزایش می یابد. بسیاری از کارمندان اداری از تنش در ناحیه بازو یا شانه رنج می برند. بی تحرکی هر ساله منجر به مرگ بیش از سه میلیون نفر در سراسر جهان می شود که این رقم شش درصد از کل مرگ و میرها را در جهان تشکیل می دهد. در ادامه بیشتر به مضرات نشستن طولانی مدت اشاره کرده ایم.
نشستن طولانی مدت پشت میز می تواند منجر به ضعیف شدن و تحلیل رفتن عضلات بزرگ ساق پا و گلوتئال شود. این عضلات بزرگ برای راه رفتن و تثبیت شما مهم هستند. اگر این ماهیچه ها ضعیف باشند، احتمال آسیب دیدگی ناشی از زمین خوردن و فشار در هنگام ورزش بیشتر می شود.
حرکت دادن ماهیچه ها به بدن کمک می کند تا چربی ها و قندهایی را که مصرف می کنید هضم کند. اگر زمان زیادی را در حالت نشسته سپری کنید، هضم غذا کارآمد نخواهد بود؛ بنابراین چربی ها و قندها به عنوان چربی در بدن شما باقی خواهند ماند.
بد نشستن پشت کامپیوتر و میز کار می تواند فشار زیادی به عضلات پشت، گردن و ستون فقرات شما وارد کند. نشستن طولانی مدت می تواند باعث کوتاه شدن عضلات ران شود و منجر به مشکلاتی در مفاصل ران گردد.
با اینکه دانشمندان هنوز ارتباط بین نشستن و سلامت روان را کشف نکرده اند؛ اما گزارش ها نشان می دهد که خطر اضطراب و افسردگی در افرادی که پشت میز و کامپیوتر می نشینند بیشتر است. شاید به این دلیل باشد که افرادی که زمان زیادی را به صورت نشسته میگذرانند، اثرات مثبت فعالیت بدنی و تناسب اندام را از خود دور می کنند.
مطالعات جدید نشان می دهد که نشستن طولانی مدت روی صندلی می تواند باعث افزایش شانس ابتلا به برخی از انواع سرطان از جمله سرطان ریه، رحم و روده بزرگ شود. دلیل این امر هنوز مشخص نیست.
نشستن طولانی مدت با بیماری قلبی نیز رابطه مستقیم دارد. در یک مطالعه دانشمندان متوجه شدند مردانی که بیش از 23 ساعت در هفته تلویزیون تماشا می کنند، 64 درصد بیشتر از مردانی که تنها 11 ساعت در هفته تلویزیون تماشا می کنند، در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی قرار دارند. برخی از کارشناسان نیز معتقدند افرادی که فعالیتی ندارند و برای مدت طولانی می نشینند، 147 درصد بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته هستند.
همچنین بخوانید: درد کمر هنگام نشستن و خم شدن
تحقیقات نشان می دهد افرادی که زمان بیشتری را در حالت نشسته می گذرانند، 112 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. بله درست شنیدید، نشستن طولانی مدت روی صندلی احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. با اینکه دلیل آن مشخص نیست؛ اما پزشکان فکر می کنند نشستن ممکن است نحوه واکنش بدن شما به انسولین را تغییر دهد.
ترومبوز ورید عمقی (DVT) لخته خونی است که معمولاً در پا ایجاد می شود. اغلب این مشکل به این دلیل که برای مدت طولانی بی حرکت می مانید، ایجاد می گردد. اگر لخته آزاد شود و در ریه شما قرار بگیرد، می تواند خطرناک باشد. ممکن است متوجه تورم و درد شوید؛ اما برخی از افراد هیچ علامتی ندارند، به همین دلیل است که بهتر است از نشستن طولانی مدت روی صندلی خودداری کنید.
اگر زمان زیادی را در حالت خمیده روی صفحه کلید کامپیوتر بگذرانید، این کار می تواند منجر به درد گردن و سفتی در گردن و شانه های شما شود.
متخصصان توصیه میکنند در هر ۱۲ ساعت، 3 ساعت یا کمتر بنشینید. حداقل هر ساعت به مدت چند دقیقه از پشت میز خود بلند شوید یا در صورت امکان، زمانی که در حال کار کردن هستید قدم بزنید.
کم تحرکی ستون فقرات، باعث انعطاف پذیری کمتر آن می شود و زمینه آسیب دیدگی ستون مهره ها را بر اثر فعالیت های روزانه فراهم می کند. دیسک بین مهره ای ماده ای نرم است که نشستن طولانی مدت باعث می شود دیسک آسیب ببیند. حرکت های ناگهانی، احتمال دیسک کمر را بالا می برد و باعث درد و سفتی عضله می شود.
برای آگاهی از علت و درمان ضعف و درد ساق و ران پاها کلیک کنید.