هر آنچه بایستی در مورد بیماری پیرونی بدانید
دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]آدرس وب سایت : www.drmolaei.irآدرس مطب : تلفن مطب : 88305686 - 021
بیماری پیرونی (PD) یک وضعیت سلامت جنسی است که 13 درصد از مردان بالغ در آمریکا را تحت تأثیر قرار می دهد. در مردان مبتلا به بیماری پیرونی، پلاک هایی از بافت اسکار در زیر پوست آلت تناسلی تشکیل می شود که باعث انحنا یا تغییر شکل آن در هنگام نعوظ می شود.
- این بیماری می تواند منجر به نعوظ دردناک، اختلال نعوظ ، اعتماد به نفس پایین، مشکلات سلامت روانی و مشکلات رابطه شود.
- درمان تزریق داخل ضایعه کلاژناز کلستریدیوم هیستولیتیکوم، یا داروی زیافلکس (Xiaflex) یک درمان مورد تایید سازمان غذا و دارو FDA برای بیماری پیرونی است.
- این دارو که توسط یک درمانگر آموزش دیده به آلت تناسلی تزریق می شود، از طریق شکستن برخی از اجزای پلاک هایی که باعث خم شدن آلت تناسلی می شوند، عمل می کند.
- آزمایش های بالینی قبلی پروتکل درمان با زیافلکس را به این شرح بیان کرده اند: 8 تزریق به 4 چرخه درمانی 2 تزریقی تقسیم شده در چند روز.
- نتایج یکی از پژوهشها نشان داد که بیماران پس از دریافت هر 8 تزریق، به طور متوسط در تغییر شکل منحنی 34 درصد بهبود یافتند.
- به گفته متخصصان، بهبود بالینی با کاهش 20 درصدی انحنای آلت تناسلی پس از درمان تعریف می شود. با این حال، بیمارانی که پس از 1 دور مصرف زیافلکس به بهبود بالینی نمی رسند، ممکن است این سوال را مطرح کنند که آیا دورهای اضافی برای درمان مفید است یا خیر.
- یک پژوهش تازه به دنبال پاسخ به این سوال با بررسی یافته های بیمارانی بود که در یک موسسه بین اکتبر 2015 تا دسامبر 2020 تزریق زیافلکس را دریافت کردند. بعضی از بیمارانی که یک دور درمان را تکمیل کردند، انتخاب شدند تا دوره های بیشتری از درمان را تکمیل کنند. یا به طور کلی 24 تزریق را دریافت کنند.
- برای این پژوهش ، پژوهشگران انحنای آلت تناسلی قبل و بعد از درمان 229 بیمار که یک دور درمان، 80 بیمار دو دور درمان و 18 بیمار 3 دور درمان را تکمیل کرده بودند، اندازه گرفتند.
- در مجموع، 57 بیمار از 80 بیمار که دور دوم درمان را دریافت کردند و 8 نفر از 18 بیمار که دور سوم را داشتند، پس از دور قبلی خود به بهبود بالینی دست پیدا نکردند. در نهایت، 42.8٪ (98/229)، 38.6٪ (22/57)، و 12.5٪ (1/8) از بیماران به ترتیب پس از یک، دو و سه دور درمان به بهبود بالینی دست یافتند.
- همچنین میانگین درصد بهبود انحنای آلت تناسلی 16.4 درصد پس از یک دور، 16.8 درصد پس از دو دور و 8.1 درصد پس از سه دور بود. شایع ترین عارضه جانبی کبودی بود، اما تورم و تاول های خون آلت تناسلی نیز شایع بود.
- با توجه به این نتایج، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که برای بیمارانی که پس از یک دور درمان به بهبود بالینی نمی رسند، یک دور درمان اضافی ممکن است مفید باشد. از سوی دیگر، دریافت دور سوم هیچ پیشرفت قابل توجهی نشان نداد.
نسخه اصلی مطلب
هر آنچه بایستی در مورد بیماری پیرونی بدانید را در سایت دکتر میترا مولائی نژاد بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید