دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری

بالانیت یا التهاب سر آلت چه علائمی دارد و چگونه درمان میشود؟

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]آدرس وب سایت : www.drsalehi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم تلفن مطب : 35548081 - 031

به درد و التهابی که در قسمت گلنس یا همان سر آلت تناسلی ایجاد می شود، بالانیت گفته می شود. این عارضه اغلب در مردانی که ختنه انجام نشده است بروز پیدا می کند. ختنه عملی است که طی آن، پوست دور سر آلت برداشته می شود. شایع ترین علت های بروز التهاب در سر آلت تناسلی، بروز عفونت های قارچی و باکتریایی است؛ ولی نمی توان بیماری بالانیت را در گروه بیماری های واگیردار قرار داد. براساس تحقیقات انجام شده، حدود 10 درصد از مردان در طول زندگی خود حداقل یک بار به بیماری بالانیت مبتلا می شوند.

آنچه در این مطلب میخوانید

با تشخیص بیماری بالانیت بایستی در سریع ترین زمان، روش درمانی مؤثر و مناسب آن انتخاب شود. در غیر این صورت عوارضی مانند افزایش خطر ابتلا به سرطان، ایجاد بافت اسکار، ایجاد زخم و خونریزی و اختلال در جریان ادارار و منی ایجاد خواهد شد. انتخاب روش درمانی براساس نتایج به دست آمده از تست ها و تعیین علت بیماری انجام می شود.

علائم التهاب سر آلت

تورم و قرمزی سر آلت تناسلی شایع ترین علامت این بیماری است که اغلب پوست ختنه گاه را درگیر می کند. بسته به علت ایجاد، بالانیت همچنین ممکن است باعث موارد زیر شود:

دلایل بالانیت

بالانیت ممکن است از شرایط مختلفی ریشه بگیرد. عفونت با کاندیدا آلبیکنس شایع ترین علت است. کاندیدا قارچی است که موجب برفک می شود. عفونت های دیگری که می تواند باعث التهاب کلاهک آلت تناسلی شود، عبارتند از:

خارش پوست سر آلت می تواند به التهاب منجر شود. محرک ها عبارتند از:

  1. مواد شیمیایی مورد استفاده در کاندوم ها، لوبریکانت ها، و اسپرم کش ها
  2. مواد شوینده و یا پودرهای شستشو و نرم کننده که به طور کامل شستشو داده نمی شوند.

شستشوی روزانه و خشک کردن آلت تناسلی با دقت به طوری که زیر پوست ختنه گاه بدون رطوبت باقی بماند به کاهش خطر کمک می کند، اگرچه شستن ناحیه تناسلی با صابون بیش از حد ممکن است بیماری را تشدید کند.

دیابت خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد، به خصوص اگر سطح قند خون به طور ضعیفی کنترل شود. اگر قند در ادرار موجود باشد، برخی از آن ممکن است در پوست ختنه گاه باقی بماند. گلوکز کمک می کند تا باکتری ها سریع تر تکثیر یابند.

فیموز زمانی است که پوست ختنه گاه خیلی سفت است و جمع کردن و یا کشیدن آن به طور کامل بر روی سر آلت دشوار و یا غیرممکن باشد. عرق، ادرار، و مواد دیگر می تواند زیر پوست ختنه گاه تجمع یافته و باعث سوزش و تکثیر میکروب شود. فیموز یا تنگی غلاف در پسران نوجوان و بزرگسالان نادر است.

بالانیت یا التهاب سر آلت

افراد در معرض خطر ابتلا به بالانیت

بالانیت در درجه اول مردان ختنه نشده را تحت تأثیر قرار می دهد؛ زیرا ناحیه مرطوب و گرم زیر پوست ختنه گاه محل ایده آلی برای رشد مخمر و باکتری است. این عارضه می تواند در هر سنی رخ دهد و در مردانی که فیموز دارند (پوست ختنه گاه سفت که به راحتی روی سر آلت تناسلی حرکت نمی کند) شایع تر است. گروه هایی که در معرض خطر بالای ابتلای به این عارضه هستند شامل موارد زیر هستند:

  1. رعایت کم بهداشت فردی
  2. افراد در سنین میانسالی و بالاتر
  3. داشتن سوند ادراری
  4. افرادی که دیابت دارند؛ زیرا افزایش گلوکز (قند) روی پوست آنها می تواند رشد باکتری ها و قارچ ها را تحریک کند.
  5. افراد دارای اضافه وزن یا چاق
  6. افرادی که بیماری مقاربتی دارند.
  7. افرادی که نسبت به محرک های شیمیایی حساسیت دارند.

بالانیت در کودکان

بالانیت در کودکان به نوعی عفونت در کلاهک آلت تناسلی کودکان گفته می شود که می تواند موجب تورم و التهاب سر آلت تناسلی شود. این عارضه معمولاً با درد، قرمزی، سوزش و کشیدگی پوست آلت تناسلی همراه بوده و اغلب مردان و جمعیتی 5 درصدی از کودکان زیر 5 سال را به خود درگیر می کند.

تشخیص التهاب سر آلت

تشخیص دادن بالانیت باید همواره در معاینات حضوری توسط پزشک انجام گیرد. در واقع، پزشک با مشاهده علائم ظاهری رایج، بر اساس تجربه و علم خود قادر است این بیماری را تشخیص دهد. البته گاهی ممکن است نمونه ادرار از فرد برای تشخیص دقیق تر جمع آوری شده و یا در صورت وجود ترشحات، با استفاده از پنبه از آنها نمونه گیری گردد.
نمونه گیری از ادرار و یا ترشحات در اصل با این هدف انجام می شود که از لحاظ وجود قارچ و یا باکتری های مضر و بیماری زا اطمینان حاصل گردد. تمامی این موارد می تواند به تشخیص هر چه بهتر التهاب بالانیت کمک نماید. برخی بیماری های پوستی نیز می تواند عامل ایجاد بالانیت باشند. بنابراین اگر هرگونه نشانه ای از اختلالات پوستی وجود داشته باشد لازم است پزشک از طریق بی حسی موضعی و بیوپسی، نمونه برداری و آزمایش انجام دهد. در این صورت نتیجه نمونه برداری بافتی کمک می کند تا بالانیت تشخیص داده شود.

عوارض بالانیت

بدون درمان، بالانیت می تواند عوارضی مانند موارد زیر ایجاد کند:

اینستاگرام دکترپیمان صالحی

درمان بالانیت

درمان التهاب کلاهک آلت تناسلی یا بالانیت بسته به علت ایجاد یافتن آن در بدن دارد. در اغلب موارد، پزشک هشدار می دهد که از چه موادی اجتناب شود و به بیمار اطلاعات بهداشتی خواهد داد از جمله رعایت بهداشت و دوری از مواد حساسیت زا.

اگر التهاب ایجاد شده به نظر بیاید که به دلیل واکنش های آلرژیک یا محرک اتفاق افتاده باشد، پزشک ممکن است یک کرم تسکین دهنده برای تورم تجویز کند. یک داروی ضد قارچ و یا آنتی بیوتیک نیز هم امکان دارد توسط پزشک تجویز بشود. اگر عفونتی وجود داشته باشد، بیمار نباید خودسرانه کرم استفاده کند و زیر نظر و مشورت پزشک کاری را انجام دهد.همچنین از همه صابون ها و دیگر مواد محرک بالقوه باید در طول درمان بیماری و تا هنگامی که علائم و نشانه های بالانیت به طور کامل از بین بروند، اجتناب بشود.

کاندیدا نوعی عفونت قارچی می باشد. پزشک کرم ضد قارچ برای درمان تجویز خواهد کرد. در هنگامی که درمان در حال انجام می باشد، بیمار باید از رابطه جنسی پرهیز و یا از محافظ مثل کاندوم استفاده کند.

در صورتی که عفونت باکتریایی در فرد وجود داشته باشد، پزشک آنتی بیوتیکی یا پنی سیلین تجویز می کند. اگر عفونتی در فرد نباشد و هیچ گونه محرکی نتواند شناسایی شود، امکان دارد بیمار را به یک درماتولوژیست، که متخصص بیماری های پوستی می باشد ارجاع دهند.

اگر بیمار دارای پوست ختنه گاه سفت باشد و بالانیت احتمال بازگشت در کلاهک آلت وجود داشته باشد، پزشک امکان دارد ختنه را به بیمار پیشنهاد دهد. در روش دیگر، یک شکاف امکان دارد در امتداد و راستای بالای پوست ختنه گاه برای جدا کردن آن از آلت تناسلی انجام بشود. شستشو در وان ممکن است به بهبود علائم کمک بکند؛ زیرا آب گرم می تواند درد و ناراحتی را در بیمار کاهش بدهد.

درمان بالانیت در مردان

درمان توصیه شده بستگی به علت ایجاد این بیماری دارد.

کورتیکواستروئیدهای موضعی

اگر التهاب کلاهک آلت تناسلی شما نتیجه تحریک پوست باشد و عفونت نباشد، معمولاً برای شما کورتیکواستروئید موضعی (کرم یا پماد استروئید) تجویز می شود. کرم را هر روز یک بار به سر آلت تناسلی خود بمالید تا علائم شما برطرف شود. بیش از 14 روز متوالی از دارو استفاده نکنید؛ زیرا این امر می تواند منجر به عوارضی مانند نازک شدن پوست شود.

داروی ضد قارچ

اگر التهاب کلاهک آلت تناسلی شما در نتیجه عفونت قارچی باشد، برای شما یک کرم ضد قارچی تجویز می شود که حداقل چند بار در روز به مدت حداقل دو هفته استفاده کنید یا یک دوز واحد داروی ضد قارچ خوراکی (قرص یا کپسول) فلوکونازول. فلوکونازول برای کودکان زیر 16 سال توصیه نمی شود. همچنین می تواند عوارض جانبی ایجاد کند، از جمله حالت تهوع، استفراغ، نفخ، اسهال و درد شکم. اگر علائم شما به خصوص دردسرساز باشد ، ممکن است برای شما کورتیکواستروئید موضعی نیز تجویز شود.

آنتی بیوتیک

اگر یک عفونت باکتریایی علت بالانیتیس شما باشد، یک دوره هفت روزه آنتی بیوتیک خوراکی (قرص یا کپسول آنتی بیوتیک) مانند فلوکلوکساسیلین یا مترونیدازول برای شما تجویز می شود. اگر علائم شما به ویژه دردسرساز باشد، ممکن است یک داروی کورتیکواستروئید نیز برای شما تجویز شود.

درمان بیشتر

روش های درمانی ذکر شده در بالا باید ظرف هفت روز شروع به کار کنند. اگر در این زمان علائم شروع به بهبودی نکردند، با پزشک خود تماس بگیرید؛ زیرا ممکن است به درمان جایگزینی نیاز داشته باشید و لازم است به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید.
در موارد نادر ، اگر مبتلا به فیموز (پوست ختنه گاه تنگ) هستید و دوره های متوالی بالانیت را تکرار می کنید ، ممکن است به شما توصیه شود ختنه جزئی (در جایی که مقداری از پوست ختنه گاه برداشته می شود) داشته باشید.

با کلیک روی لینک با علائم سنگ کلیه آشنا شوید.

نسخه اصلی مطلب بالانیت یا التهاب سر آلت چه علائمی دارد و چگونه درمان میشود؟ را در سایت دکتر پیمان صالحی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
درمان دندانپزشکی برای بیماران با مشکلات پزشکیدکتر امیر منصور شیرانی [ متخصص بیماریهای دهان و دندان ]
لیزر پرتوان برای دیسک کمردکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
نکات کلیدی در تغذیه نوروزشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
فیلر مو چه روشی است و چگونه انجام میشود؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
تمرینات پیشگیری از آرنج تنیس بازاندکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
بهترین پمادزخمدکتر محمد شیزرپور [ متخصص پوست و مو ]
ریلکسیشن و رهایی از اضطرابدکتر مطهره میردامادی [ متخصص اعصاب و روان ]
تغذیه و پرکاری تیروئیدشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
نقش ویتامین دی در باروریدکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت