ريزش مو در زنان با گذر زمان و افزایش سن امری طبیعی است و اصولا بعد از دهه ٢٠ و٣٠ شروع مى شود. تعداد زیادی از زنان بعد از یائسگی دچار ریزش مو می شوند. آلوپسی آندروژنیک یا ریزش موی آندروژنیک ریزش مویی است که در زنان اتفاق می افتد و شبیه به طاسی مردانه است با این فرق که نوع الگوی ريزش مو در زنان با مردان كاملا متفاوت است و به شكل تدريجى و منتشر مى باشد. به همین علت زمانی متوجه کم مویی خود می شوند که مقدار زیادی مو از دست داده اند. بر خلاف مردان، خط رويش مو در جلو سر حفظ شده و مو ها از قسمت مركزى سر كم مى شود. یکی از علل شایع ریزش مو در زنان ریزش موی آندروژنیک است که از پدر یا مادر به ارث می رسد.در این افراد میزان تستوسترون یا همان هورمون مردانه بالاتر از حد نرمال است. در واقع ریزش موی آندروژنیک، ریزش موی وابسته به هورمون مردانه است که هم در زنان و هم در مردان اتفاق می افتد.
این افراد علی رغم موی کم پشت، موهای زائد زیادی دارند و اغلب دچار مشکلات قاعدگی هستند.البته گاهی علی رغم نرمال بودن میزان تستوسترون در آزمایش خون، بدلیل حساسیت زیاد گیرنده های فولیکول موی این افراد به هورمون تستوسترون ، دچار ریزش موی آندروژنیک می شوند. اگر ریزش موهای شما به دلیل وجود ریزش مو زنانه ( آلوپسی آندروژنیک ) باشید، می توانید جلوی ریزش بیشتر مو را بگیرید. هرچه زودتر شروع به درمان آلوپسی آندروژنیک کنید، بهتر به درمان پاسخ می دهید و امکان رشد مجدد مو بیشتر می شود.
در مردان خط رویش مو در ناحیه جلو سر شروع به عقب رفتن می کند و در ناحیه بالای سر مو دچار ریزش می شود. اما در زن ها ریزش مو کاملا متفاوت است و مشکل با نازک شدن موها و ریزش مو در وسط سر و همچنین در شقیقه ها مشاهده می شود. ریزش موی آندروژنیک در بانوان منجر به طاسی می شود. به همین دلیل درمان ریزش موی آندروژنیک در زنان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
1- رشد موها کاهش یافته و دیرتر بلند می شوند.
2- ضخامت موها کمتر شده و کم پشت تر به نظر می رسند.
3- موها رنگدانه خود را از دست داده و به تدریج کرکی می شوند
4- کم مویی
5- از بین رفتن کامل فولیکول مو و طاسی
در برخی موارد با توجه به شرح حال مراجع،داروهایی مانند فیناستراید می تواند به درمان ریزش مو کمک کند که حتما باید با تجویز و زیر نظر پزشک مصرف شود.
PRP پلاسمای حاوی پلاکت خود بیمار است که طی فرآیند ساده خون گیری با کمک کیت استاندارد و سانتریفوژ از خون بیمار جدا می شود. پلاکت ها با آزاد کردن شش فاکتور مهم رشد، باعث ترمیم و رشد مجدد فولیکول های مو می شوند. دراین روش نباید از لوله های آزمایشگاهی استفاده کرد. کیت مناسب پی آر پی باید بتواند بعد از سانتریفوژ، پلاسمایی با بیشترین غلظت پلاکت را از خون جدا کند. از این روش می توان برای درمان انواع ریزش موی آندروژنیک، سکه ای، هورمونی، پس از زایمان و همچنین به عنوان درمان کمکی پس از کاشت مو و ابرو استفاده کرد.
هیرفیلر یا فیلر مو اولین فیلر تقویت کننده مو است که با داشتن انواع ویتامین ها و هیالورونیک اسید برای درمان انواع ریزش موی هورمونی، ارثی، سکه ای و ... در خانم ها و آقایان در سنین مختلف استفاده می شود. این محصول منحصر به فرد باعث قطع ریزش مو، افزایش ضخامت مو و همچنین افزایش رشد مجدد مو می شود.
مزوتراپی یک روش درمانی موثر برای افرادی است که از ضعیف بودن یا ریزش موی خود رنج می برند. در این روش با توجه به علت ریزش مو، ترکیبی از بهترین داروهای تقویت کننده و ویتامین ها به سر تزریق می شود. مزوتراپی با افزایش جریان خون در ناحیه سر باعث رساندن مواد مغذی و خون رسانی به فولیکول مو می شود که نتیجه آن کاهش ریزش مو، رشد مجدد و افزایش ضخامت مو است. از این روش برای درمان ریزش و تقویت ابرو هم استفاده می شود.
نسخه اصلی مطلب ریزش مو یا آلوپسی آندروژنیک چیست؟ را در سایت دکتر مهین عباسپور بخوانید.