بیماری های کبد :
بیماری های کبد عمدتا با اختلالات پوست، مو و ناخن همراهند. هپاتیت یا التهاب کبد که در اثر علل مختلفی از جمله ویروس ها، الکل و داروها ایجاد می شود با زردی پوست یا یرقان تظاهر می کنند. هپاتیت B تظاهرات پوستی مثل کهیر، قرمزی پوست، ندولهای پوستی و... ایجاد می کند. بیماری های مزمن کبدی مثل سیروز تظاهرات پوستی واضحی دارند. از جمله خارش، باز شدن عروق کوچک پوست، قرمزی کف دست ها، زردی، تیرگی پوست، ریختن موهای ناحیه تناسلی مردان، تغییرات ناخنی، علائم ناشی از سوء جذب و لکه های قهوه ای روی پوست. البته تمام لکه های قهوه ای مربوط به کبد نیست و باور عمومی مبنی بر این که لکه های قهوه ای پوست همگی ناشی از بیماری های کبدی است درست نیست.
خارش شایع ترین علامت پوستی ناشی از بیماری های کبدی است. در اکثر بیماری های مزمن کبدی خارش اتفاق می افتد اما شیوع و شدت آن در بیماری هایی که با انسداد مجاری صفراوی همراه هستند بیشتر است. خارش عمدتا در دست و پا دیده می شود و شب ها شدیدتر است. مکانسیم خارش در بیماری های انسدادی مجاری صفراوی رسوب نمک های صفراوی در پوست یا واسطه های التهابی مثل هیستامین یا اپیوئیدها می باشد.
تغییر رنگ پوست در بیماری های کبدی اتفاق می ا فتد. زردی ابتدا در سفیدی چشم و مخاط کام قابل مشاهده است و بعدا در کل پوست دیده می شود و ناشی از افزایش بیلیروبین در خون است. رنگ سبز عرق و تغییر رنگ سبز لثه ممکن است در اثر زردی ایجاد شود. در بیماری های مزمن کبد، تغییر رنگ پوست به خاکستری تیره اتفاق می افتد. موهای بدن نازک می شود و ممکن است ریزش پیدا کند. موهای ناحیه تناسلی مردان شبیه موهای ناحیه تناسلی زنانه می شود. تغییرات ناخنی به صورت سفید شدن کل ناخن یا دو رنگ شدن ناخن (نیمه بالا سفید و نیمه پائینی صورتی) یا ایجاد خطوط سفید روی ناخن دیده می شود.
نسخه اصلی مطلب پوست آینه کبد را در سایت دکتر سهیلا طاهری بخوانید.