دکتر بیژن فروغ - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

آسیب تاندون شانه شامل کشیدگی، التهاب و پارگی تاندون شانه

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drforogh.ir
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف تلفن مطب : 66576424 - 021

روتاتور کاف به مجموعه ای از چهار عضله و تاندون هایی گفته می شود که اطراف مفصل شانه را احاطه کرده اند و باعث حفظ قدرت و استقامت شانه می شوند. در قسمت فوقانی روتاتور کاف یک کیسه زلالی، یا مجموعه ای از بافت ها قرار دارد که هنگام تماس روتاتورکاف با استخوان های اطراف شانه نقش پوششی و محافظتی را ایفا می کند. آسیب دیدگی روتاتورکاف می تواند منجر به التهاب کیسه زلالی شود که بورسیت نام دارد و باعث درد و کاهش دامنه حرکت می شود. التهاب و صدمه دیدن تاندون چرخاننده شانه (روتاتور کاف) یکی از رایج ترین علل درد شانه است. سندرم گیر کردن تاندون چرخاننده شانه، پارگی و التهاب تاندون شانه آن سه عارضه ی متداول این عضو به شمار می روند. اکثر افراد دچار مشکلات کشیدگی، التهاب و پارگی تاندون شانه با استراحت کردن و بهره گیری از داروهای مسکن، ضدالتهاب ها، فیزیوتراپی و تزریق داروهای استروئیدی با موفقیت درمان می شوند. هرچه فرایند ترمیم شانه سریع تر آغاز شود، نتیجه بهتری ایجاد می شود. به این ترتیب تشخیص به موقع آسیب روتاتور کاف اهمیت بسیار زیادی دارد.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل پارگی تاندون شانه

دو علت اصلی برای پارگی روتاتور کاف و التهاب تاندون شانه وجود دارد: آسیب دیدگی و تحلیل رفتن.

پارگی روتاتور کاف

در صورتی که فرد در حال حرکت باشد و جسم سنگینی را بلند نماید، یا هنگام زمین خوردن بازویش دچار کشیدگی شود احتمال پارگی روتاتور کاف در این فرد وجود خواهد داشت. این نوع پارگی می تواند در کنار سایر آسیب های شانه مانند دررفتگی شانه یا شکستگی استخوان ترقوه بروز کند.

پارگی تحلیل برنده

در اکثر موارد، پارگی تاندون شانه با گذر زمان به علت تحلیل تاندون رخ می دهد. این فرایند به طور طبیعی و در پی بالا رفتن سن ایجاد می شود. پارگی روتاتور کاف بسیار شایع است. اگر دچار پارگی تحلیل برنده در یک شانه شده باشید احتمال پارگی روتاتور کاف در شانه مخالف نیز وجود دارد و ممکن است هیچ گونه دردی را احساس نکنید. عوامل مختلفی در تحلیل رفتن روتاتور کاف، یا پارگی شدید آن نقش دارند. این موارد عبارتند از:

آسیب تاندون شانه

علائم پارگی تاندون شانه

علائم پارگی تاندون شانه به مرور زمان تشدید می شود. علائم اولیه در نتیجه استراحت کردن برطرف می شود؛ اما در نهایت همیشگی و مستمر می گردد. آن دسته از علائمی که از آرنج عبور می کنند و به بخش های دیگر بدن تسری می یابند معمولاً بیانگر وجود مشکلی دیگر هستند. علائم التهاب تاندون شانه عبارتند از:

عوامل خطر پارگی و کشیدگی تاندون شانه

عوامل زیر ممکن است باعث افزایش خطر آسیب روتاتور کاف شوند:

علائم کشیدگی و التهاب تاندون شانه

پارگی ناگهانی ناشی از تصادف باعث درد فوری و شدید شانه و ضعف بازو می شود. با پارگی های دژنراتیو، ممکن است درد خفیفی داشته باشید که با مسکن های بدون نسخه بهبود می یابد. با گذشت زمان، درد بدتر می شود و مسکن ها دیگر اثری ندارند. همه افراد درد ندارند؛ اما بیشتر افراد درجاتی از ضعف بازو و شانه را دارند.

علائم پارگی تاندون شانه عبارتند از:

  1. دشواری و درد ناشی از بالا بردن بازو
  2. صداها یا احساسات هنگام حرکت دادن بازو یا صدای کلیک کردن.
  3. شانه درد که در شب یا هنگام استراحت دادن به بازو بدتر می شود.
  4. ضعف شانه و داشتن مشکل در بلند کردن وسایل.

انواع پارگی تاندون شانه

تشخیص پارگی تاندون شانه

پزشک پس از بررسی علائم و سابقه پزشکی بیمار به معاینه شانه وی می پردازد. پزشک به بررسی وجود هرگونه تغییر شکل یا حساسیت در نقاط مختلف می پردازد. سپس برای ارزیابی دامنه حرکات شانه بیمار، از او می خواهد بازویش را در جهات مختلف حرکت دهد. ارزیابی قدرت بازوها اهمیت بسیار زیادی دارد. سایر اقدامات تشخیصی به شرح زیر می باشد:

  1. عکس برداری: اگر چه اشعه ایکس نمی تواند عضلات روتاتور کاف را نشان دهد، در تشخیص آرتریت، رسوب کلسیم، یا مشکلات استخوانی که باعث پارگی تاندون شانه می شوند، مفید است.
  2. ام آر آی: این روش، رایج ترین روش برای تشخیص پارگی های روتاتور کاف است. می توان از ام آر آی برای بررسی پارگی یا التهاب بافت های مختلف و تعیین ویژگی روتاتور کاف استفاده کرد تا بهترین اقدام درمانی انتخاب شود. در برخی موارد می توان برای تشخیص پارگی روتاتور کاف از آرتروسکوپی یا تزریق ماده حاجب بهره گرفت.

درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی

درمان روتاتور کاف می تواند به تسکین درد کمک کند و از بدتر شدن مشکلات مربوط به پارگی آن جلوگیری کند. اقدامات درمانی برای پارگی روتاتور کاف عبارتند از:

استراحت

پزشک، استراحت شانه و کاهش حرکات آن را تجویز می کند. بیمار باید از انجام فعالیت های شدید جسمانی و حرکات تکراری که باید دست را روی سر قراردهد خودداری کند. باید توصیه پزشک در خصوص مدت زمان محدود کردن حرکات شانه و بازو را رعایت کند. دوره استراحت برای درمان اختلال روتاتور کاف از دو روز تا چند هفته متغیر است .

استفاده از کمپرس سرد و گرم

استفاده از کمپرس گرم یا کمپرس یخ می تواند به تسکین درد ناشی از پارگی روتاتور کاف و تاندون شانه کمک کند. واکنش افراد مختلف به کمپرس گرم و یخ متفاوت است، بنابراین بیمار باید از کمپرسی استفاده کند که به بهبودی حال او کمک می کند. در برخی موارد، گرما می تواند برای مدت کوتاهی به کاهش درد کمک کند؛ اما پس از یک یا دو ساعت باعث بدتر شدن درد شود. در آسیب های ناگهانی نباید در ۴۸ ساعت اول از کمپرس گرم استفاده شود.

اسلینگ

در آسیب های شدید، استفاده از اسلینگ مفید است؛ اما باید از استفاده بلند مدت از آن اجتناب شود، در غیر این صورت مفصل شانه سفت می شود و بازیابی دامنه حرکات از دست رفته مستلزم زمان و تلاش فراوان است.

داروها

مصرف برخی داروها می تواند به کاهش درد و التهاب ناشی از پارگی تاندون شانه کمک کند. مصرف داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می تواند به کاهش درد کمک کند. داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی به صورت قرص های خوراکی و پماد های موضعی وجود دارند که بیمار می تواند پماد را روی موضع دردناک بمالد. بیمار باید قبل از مصرف این داروها یا پمادها بروشور آنها را مطالعه کند.

تزریق استروئید

تزریق ساب آکرومیال کورتیزون و بی حسی موضعی به درون شانه می تواند به کاهش درد ناشی از پارگی روتاتور کاف کمک کند؛ اما پارگی آن را بهبود نمی بخشد.

تزریق پی آر پی

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت نقش مهمی در بهبود تاندون های آسیب دیده ایفا می کند، با این حال باعث بهبود درد بیمار نمی شود. در فرایند آماده سازی پلاسمای غنی از پلاکت ( PRP ) باید نمونه خون بیمار تهیه شده و در سانتریفیوژ قرار داده شود سپس تحت سرعت بسیار بالا، خون به لایه های مختلف تبدیل می شود. لایه پلاسمای غنی از پلاکت جدا می شود و به درون تاندون آسیب دیده یا کیسه زلالی تزریق می گردد.

فیزیوتراپی

برنامه های فیزیوتراپی می توانند فرایند توانبخشی بیمار پس از آسیب روتاتور کاف را تسریع کند. درمان درد شانه با فیزیوتراپی به حفظ توانمندی و انعطاف پذیری شانه و کاهش درد و ضعف ناشی از تاندون آسیب دیده کمک می کند. تقویت عضلاتی که از شانه محافظت می کنند می تواند به تسکین درد و پیشگیری از آسیب های بعدی کمک کند.

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی روشی برای تسکین آسیب روتاتورکاف است. ماساژ درمانی می تواند به کاهش التهاب، کاهش تشکیل بافت اسکار و بازسازی بافت های پاره شده و کاهش درد کمک کند.

اولتراسوند

اولتراسوند تراپی به کاربرد امواج صدا که بالاتر از دامنه شنوایی انسان هستند گفته می شود که برای درمان آسیب هایی مانند پارگی روتاتور کاف کاربرد دارد. امواج اولتراسوند توسط لرزش مکانیکی دستگاه اولتراسوند تولید می شود. قسمت سر دستگاه روی نقاط دردناک شانه حرکت داده می شود و انرژی را به درون بافت ها منتقل می کند.

ورزش کردن

ورزش درمانی یک دیگر از روش های سودمند برای درمان پارگی تاندون شانه است که شامل تمرینات کششی برای بهبود و انعطاف پذیری و افزایش دامنه حرکات شانه است. بیمار می تواند تمرینات ورزشی را در منزل انجام دهد بنابراین می تواند راحت تر از شانه خود استفاده کند. در بخش زیر به چند تمرین ورزشی برای افزایش دامنه حرکات شانه اشاره می کنیم:

جراحی

در مواردی که درد و ضعف شانه پس از تزریق و انجام فیزیوتراپی، تسکین نیابد. هدف از انجام عمل جراحی، بهبود توان و قدرت شانه و تسکین درد است. بدین منظور علاوه بر عمل جراحی انجام فیزیوتراپی به مدت طولانی ضروری خواهد بود.

درمان کشیدگی و التهاب تاندون شانه

  1. استراحت دادن به شانه و کاهش سطح فعالیت هایی که نیازمند حرکت دادن مکرر و بیش از حد شانه هستند ضروری است.
  2. استفاده از کمپرس سرد التهاب ناشی از این آسیب را تا حد زیادی کاهش می دهد.
  3. ممکن است پزشک با تجویز آتل اقدام به بی حرکت کردن شانه به مدت چند هفته بکند.
  4. استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و در صورت وجود درد شدید داروهای کورتونی تزریقی برای کنترل درد و التهاب تاندون های شانه می تواند مؤثر باشد.
  5. فیزیوتراپی شانه بهترین روش درمان غیرجراحی آسیب های ورزشی از جمله این آسیب شایع است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی می توانید از آن بهره ببرید.
  6. لیزر پرتوان، تحریک الکتریکی و تمرینات ورزشی از مؤثرترین راهکارهای فیزیوتراپی در درمان التهاب تاندون های شانه هستند.
  7. در صورتی که روش های ذکر شده نتوانند به کنترل درد و التهاب شانه کمکی کرده و یا شدن آسیب بسیار بالا باشد انجام جراحی ضروری به نظر می رسد.

درمان پارگی تاندون شانه با لیزر

لیزر درمانی روش رایجی است که امروزه بسیار استفاده می شود. لیزر نسبت به سایر روش های درمانی زودتر التهاب شما را برطرف می کند و از این رو درمانی رایج برای رفع التهاب است. انرژی منتقل شده با لیزر به داخل بافت تاندون سبب کاهش درد و تسریع روند ترمیم بافت می شود. لیزر، بافت های آسیب دیده را تحریک می کند تا اکسیژن رسانی بافت تحریک شده و روند ترمیم آغاز گردد. مطالعات انجام شده در این زمینه ثابت کرده اند که انجام پنج تا ده جلسه لیزر درمانی اثرات مفید و سریع در بهبود آسیب تاندون شانه دارد.

آدرس صفحه اينستاگرام دکتر بيژن فروغ

دارو برای آسیب دیدگی تاندون شانه

مدت زمان ترمیم تاندون شانه

زمان ترمیم تاندون شانه حدود شش هفته می باشد که در ابتدا استخوان ها بهبود می یابند. در این میان سه ماه زمان نیاز است که اتصال قوی و لازم میان استخوان و تاندون ایجاد شود. بین 6 تا 9 ماه زمان احتیاج است تا اتصال کامل میان بخش های مختلف استخوان ایجاد شود. البته باید این مورد را هم در نظر داشت که بدن هر فرد با دیگری متفاوت است و نباید انتظار داشت که روند درمان در همه به یک صورت باشد.

نسخه اصلی مطلب آسیب تاندون شانه شامل کشیدگی، التهاب و پارگی تاندون شانه را در سایت دکتر بیژن فروغ بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
سونوتراپی آلت برای درمان مشکلات جنسی مرداندکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
سونوگرافی آلت تناسلی مردانه چه کاربردی دارد؟آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
علت اصلی ریزش مو در جلوی سردکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]
پاسخ های ساده به پرسشهای شما درباره سکته مغزیدکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
بهترین روشهای رفع افتادگی گوشه لبکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
راهکارهای مقابله با اعتیاددکتر محمد آذربایجانی [ اعصاب ، روان و مشاوره ]
کبودی و خون ریزی زیر پوستیدکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
نقش ارث در ایجاد سرطان سینهدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
موم ارتودنسی چیست و استفاده صحیح آن چگونه است ؟دکتر پدرام دانش کاظمی [ متخصص ارتودنسی ]
تزریق فیلر و ژل خط خنده؛ ماندگاری، مراقبتها و هزینهدکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت