جوش صورت در واقع شایعترین مشکل پوستی است. شروع آن به شکل جوش زیر پوستی همرنگ پوست و گاهی جوش برجسته و سرسیاه یا سرسفید می باشد که این ها می تواند تبدیل به جوشهای التهابی برجسته قرمز یا چرکی شود و حتی کیستهای بزرگ چرکی هم ایجاد گردد. محل این نوع از جوش و ضایعات آکنه ای بیشتر در صورت و گاهی در تنه می باشد. شدت این نوع از جوش از انواع بسیار خفیف که نیازی به درمان ندارد تا انواع بسیار شدید متفاوت است. مهمترین نکته در بیماری جوش صورت به جا گذاشتن فرورفتگی ها و برجستگی هایی برروی پوست فرد مبتلا پس از بهبودی ضایعات می باشد حتی گاهی جای جوش باقی مانده به شکل ضایعات قرمز یا قهوه ای روی پوست باقی می ماند. به همین علت درمان جوش صورت از این نوع، باید هر چه سریعتر انجام شود تا از ایجاد جای جوش و بد شکلی های صورت جلوگیری شود. معمولاً برای درمان جوش صورت نیاز به اقدامات متعددی می باشد که یکی از این روشها مصرف دارو است.
در کلینیک بهین اصفهان علاوه بر دارو درمانی جوش، از تکنیک های متعددی برای درمان جوش استفاده میشود. شما می توانید برای آگاهی بیشتر از این روشها، با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
عوامل زیادی در ایجاد جوش چرکی نقش دارند؛ اما مهم ترین این عوامل عبارتند از:
جوش ها بسته به شدت خود، به انواع زیر تقسیم می شوند:
رایج ترین درمان های موضعی جوش صورت شامل موارد زیر است:
داروهایی که حاوی رتینوئیک اسید و یا ترتینوئین هستند٬ اغلب انتخاب مناسبی برای درمان موارد خفیف جوش صورت هستند. این داروها به صورت ژل٬ لوسیون و یا پماد در دسترس هستند. ترتینوئین،آداپالن و تازاروتن از جمله مثال های این دسته دارویی هستند. لازم است این داروها را عصرها استفاده کنید و با ۳ بار در هفته شروع کنید تا زمانی که بدن به مصرف آن عادت کند. ترتینوئین را همزمان با بنزوئیل پروکساید مصرف نکنید. رتینوئیدهای موضعی ممکن است حساسیت پوست را به نور خورشید افزایش داده و منجر به خشکی و قرمزی پوست به ویژه در پوست های رنگی شود.
این داروها با کشتن باکتری ها و کاهش قرمزی و التهاب به درمان جوش صورت کمک می کنند. در ماه های اول درمان پزشک ممکن است آنتی بیوتیک و رتینوئید را همزمان با هم برایتان تجویز کند. آنتی بیوتیک اغلب همزمان با بنزوئیل پروکساید تجویز می شود تا مقاومت آنتی بیوتیکی ایجاد نشود. کلیندومایسین و اریترومایسین از جمله مثال های این گروه درمانی هستند.
آزلائیک اسید دارای خواص آنتی باکتریال است. کرم یا ژل ۲۰ درصد آن درصورتی که دو بار در روز استفاده شود ٬ از اغلب درمان های آکنه مؤثرتر است. علاوه بر این در دوران بارداری و شیردهی انتخاب مناسبی است. همچنین به درمان تغییر رنگی که به دنبال برخی جوش های صورت ایجاد می شود کمک می کند. قرمزی و حساسیت پوست از جمله عوارض این دارو است.
سالیسیلیک اسید به پیشگیری از مسدود شدن فولیکول مو کمک می کند. با این حال مطالعات محدودی برای اثربخشی این دارو در حال حاضر دردسترس است.
در افرادی که جوش های التهابی دارند٬ توصیه می شود که دو بار در روز داپسون مصرف کنند. این دارو به ویژه برای زنان مؤثر است. خشکی و قرمزی پوست از جمله عوارض این دارو است.
این داروها در زنانی که قصد پیشگیری از بارداری دارند انتخاب مناسبی است. داروهای ترکیبی حاوی استروژن و پروژسترون هستند. برای دریافت پاسخ درمانی از این داروها عموماً لازم است چند ماه صبر کنید. از این رو بهتر است در این مدت از داروهای دیگر هم برای درمان جوش استفاده کنید.
داروی اسپیرونولاکتون از جمله داروهای ضدآندروژنی است که در زنان برای درمان جوش صورت تجویز می شود. حساسیت سینه ها و پریودهای دردناک از جمله عوارض این داروها است.
ایزوترتینوئین یکی از مشتقات ویتامین آ است. این دارو در افرادی تجویز می شود که جوش هایشان به سایر درمان ها پاسخ نداده باشد.
عدم درمان مناسب جوشهای کیستیک می تواند عواقب نامطلوبی داشته باشد که این موارد از عوارض ظاهری تا مشکلات سلامت روانی را شامل شوند؛ بنابراین درمان هر چه زودتر این اختلال پوستی جهت پیشگیری از آسیب ها و اثرات بلند مدت ضروری است.
اسکار یا جای جوش یکی از آزار دهنده ترین جنبه های جوش کیستی می باشد. اسکار های شدید ناشی از جوش را می توان به صورت نشانه هایی عمیق یا برآمده بر روی سطح پوست افراد مبتلا مشاهده کرد. گاهی اوقات درمان جای جوش کیستیک ممکن است بسیار سخت باشد.
پس از التیام یافتن جوش امکان دارد لکه هایی قرمز یا تیره رنگ روی پوست بر جای بمانند که به آن هیپرپیگمانتاسیون می گویند. ممکن است این موارد با جای جوش اشتباه گرفته شوند؛ اما این لکه ها اسکار نبوده و در نتیجه رنگدانه ای شدن پوست به وجود می آید که در پزشکی تحت عنوان ماکول شناخته می شوند.
جوش ها علاوه بر اثرات بلند مدت جسمانی می توانند با مشکلات سلامت روانی همچون افسردگی و اضطراب نیز ارتباط داشته باشند. همزمان با افزایش اهمیت تصویر ذهنی فرد از بدن خود در سال های نوجوانی، آشکار بودن ضایعات و اسکار جوش ها می تواند به کاهش اعتماد به نفس فرد منجر شود.
یکی از راههای درمان ریزش مو در افرادی که به هر دلیلی نمی توانند کاشت مو انجام دهند، ترمیم مو می باشد. برخی از روشهای ترمیم مو مانند مزوتراپی و ... در کلینیک بهین اصفهان قابل انجام می باشند. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 36290689 - 031 اقدام فرمایید.