اگر چه همه افراد ممکن است گاهی دچار کمر درد شوند اما برخی عوامل باعث افزایش احتمال کمردرد می شود. عوامل زمینه ساز کمردرد عبارتند از:
معمولاً اولین حمله درد پایین کمر بین سنین 30 تا 40 سالگی تجربه می شود. کمردرد با افزایش سن شایع تر می شود.
کمردرد در افرادی که فعالیت فیزیکی ندارند شایع تر است. ضعف عضلات شکم و کمر باعث می شود بدن نتواند از ستون مهره ها به خوبی پشتیبانی نماید. افرادی که پس از گذراندن یک هفته کم تحرکی، ناگهان در آخر هفته فعالیت زیادی انجام می دهند احتمال زیادی دارد که دچار آسیب های دردناک کمر شوند و احتمال کمردرد در آنها بیشتر از افرادی است که به صورت روزانه فعالیت فیزیکی در حد متوسط دارند. پژوهش ها نشان می دهد ورزش های هوازی با شدت کم برای دیسک های کمر که مهره ها را پشتیبانی می نماید مفید است. مهره ها ستون فقرات را تشکیل می دهند.
رژیم غذایی پر از کالری و چربی و سبک زندگی کم تحرک منجر به چاقی و افزایش فشار بر کمر می شود.
گاهی اوقات ممکن است عوامل ژنتیکی باعث بیماری های دیسک کمر شوند.
زمینه نژادی نیز میتواند احتمال کمردرد را افزایش دهد برای مثال زنان آفریقایی آمریکایی دو تا سه برابر سایر زنان سفید پوست دچار بیماری اسپوندیلولیستز (spondylolisthesis) می شود که در آن مهره های پایین ستون فقرات (لامبار) از جای خود خارج می شوند و بر روی هم سر می خورند .
بسیاری از بیماری ها ممکن است در ایجاد کمردرد در نقش داشته باشد. از جمله این بیماری ها می توان به انواع آرتروز از جمله آرتروز استخوانی و آرتروز روماتیسمی و اسپوندیلیت آنکیلوزان و سرطان در نواحی از بدن که در ستون فقرات تأثیر می گذارد اشاره کرد.
در مشاغلی که در آنها باید دائماً اجسام سنگین را بلند کنید، هل بدهید یا بکشید به خصوص در صورتی که هنگام انجام این کارها خم می شوید یا ستون فقرات تکان میخورد، احتمال آسیب کمر زیاد است. همچنین مشاغلی که فعالیت و تحرک در آنها کم است مانند کارهای پشت میز نشینی می تواند منجر به کمر درد شود به خصوص در صورتی که هنگام نشستن یا ایستادن حالت بدنی مناسب نداشته باشید.
اگر چه سیگار کشیدن مستقیماً باعث کمردرد نمی شود اما احتمال درد پایین کمر و درد سیاتیک را افزایش می دهد. سیاتیک نوعی کمردرد است که به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب، به ران یا پا امتداد می یابد. سیگار کشیدن در جلوگیری از توانایی رساندن مواد مغذی به دیسک های پایین کمر می تواند منجر به درد کمر شود. همچنین سرفه های مکرر به علت سیگار زیاد می تواند باعث درد کمر شود.
همچنین به این دلیل که افراد سیگاری فعالیت فیزیکی کمتری دارند و از نظر سلامتی ضعیف تر از افراد غیر سیگاری هستند احتمال کمر درد در آنها بیشتر است. به علاوه سیگار کشیدن باعث کندی التیام بافت ها و درد طولانی مدت در افرادی که جراحات کمر یا جراحی در ناحیه کمر و یا شکستگی استخوان داشته اند، می شود.
نسخه اصلی مطلب چه عواملی احتمال کمردرد را افزایش میدهند؟ را در سایت دکتر علی نقره کار بخوانید.