زوسکا یک بیماری آزاردهنده و دردناک است که می تواند هر فردی را درگیر کند. به ایجاد عفونت در اطراف نوک پستان، زوسکا می گویند. بسیاری از افراد، زوسکا را با سرطان پستان اشتباه می گیرند. ممکن است که این بیماری در ابتدا به سرطان پستان شباهت داشته باشد؛ اما هیچ ارتباطی میان آن و سرطان پستان وجود ندارد و صرفا باید آن را یک بیماری مهم دانست که به پیگیری و درمان نیاز دارد.
در این بیماری، سلول های اپتلیال پستان بیش از اندازه تکثیر می شوند که به دنبال آن مجاری سینه بسته شده و حالتی شبیه به سرطان پستان ایجاد می شود. خیلی از افراد حتی نام این بیماری را نشنیده اند، بنابراین اشتباه گرفتن علائم آن با سرطان پستان، آن ها را به شدت مضطرب می کند. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق تر تفاوت میان بیماری زوسکا و سرطان پستان می پردازیم.
زوسکا را با نام های دیگری از جمله فیستول شیرزا و زوسکا-آتکینز نیز می شناسند. هرچند که زوسکا ارتباطی با سرطان پستان ندارد؛ اما به تنهایی یک بیماری جدی محسوب می شود و نباید از آن غافل شد. زوسکا یک بیماری عفونی پستان است که سبب متورم شدن پستان و تشکیل آبسه در آن می شود. این بیماری ارتباطی با بارداری و شیردهی ندارد. غالبا در یک پستان بروز پیدا می کند؛ اما می تواند دو طرفه هم باشد. زوسکا کشنده نیست، ولی کم خطر بودن این بیماری، دلیلی بر به تعویق انداختن فرایند درمان آن نمی باشد. متاسفانه غالبا این بیماری به اشتباه تشخیص داده می شود و متعاقبا درمان اشتباهی هم ارائه می شود؛ بنابراین در برخی از اوقات سبب ایجاد ماستکتومی غیرضروری می شود.
همچنین بخوانید: کدام زنان در معرض سرطان سینه هستند؟
زوسکا می تواند به صورت مرحله ای ظاهر شود. در اولین مرحله، مجاری نزدیک به پستانک بزرگ شده و متصل می شوند. مرحله اول تقریبا در یک سوم موارد می تواند بدون علامت باشد. در دومین مرحله مجاری از چرک پر می شوند. این تغییر سبب درد پستانی پراکنده و عود کننده در نزدیکی و یا اطراف نوک پستان می شود. احتمال ایجاد آبسه هایی در ناحیه نوک پستان وجود دارد، که می تواند به همراه قرمزی ، تب ، تورم و ترشحات چرکی هاله پستان باشد. در مرحله آخر یک کانال تخلیه یا سینوس ایجاد می شود.
مسدود شدن مجاری پستان، علائم گوناگونی از جمله عفونت ثانویه باکتریایی را بروز می دهد. برخی از دیگر علائم زوسکا شامل موارد زیر می شوند:
همانطور که گفتیم این بیماری کم خطر است و خطرات جانبی برای بیمار ندارد؛ اما عفونت های ثانویه باکتریایی را باید جدی گرفت. برخی از عوارض زوسکا عبارتند از:
ابتلا به این بیماری عفونی در میان خانم های جوان بیش از دیگران رایج است. همانطور که پیش تر ذکر کرده بودیم، بروز زوسکا هیچ ارتباطی با دوران بارداری و یا شیردهی ندارد. لازم به ذکر است، آن دسته از افرادی که به مصرف سیگار اعتیاد دارند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماری زوسکا قرار خواهند گرفت. زوسکا فارغ از جنسیت، می تواند در افراد گوناگون با هر سن و وضعیتی ایجاد شود. با این وجود، بین 1 تا 10 درصد از خانم ها همیشه در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام می شود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت می گیرد.