با افزایش سن، موها کم کم رنگدانه های خود را از دست داده و سفید می شوند. سفیدی زودرس موها در ایام جوانی قطعاً خوشایند نیست و ممکن است در میان موهای کودکان و نوجوانان نیز موهای سفید دیده شود. در چنین مواردی افراد پیش از آنکه به سراغ روش های جلوگیری از سفید شدن زودرس موها بروند، باید به دنبال دلیل این موضوع باشند. عوامل مختلفی در سفید شدن مو در نوجوانی تأثیرگذار هستند که شامل ژنتیک، استرس، اختلالات خواب، اختلالات اشتها، فشار خون بالا، کمبود ویتامین ب12، بیماری های خود ایمنی، اختلالات تیروئید و یا در معرض استعمال بودن است. با تشخیص و درمان مناسب، روند سفید شدن تارهای مو را می توان معکوس کرد و موی سفید می تواند سیاه شود؛ اما اگر مشکل ژنتیکی باشد، بعید است که این روند معکوس شود. با این حال، می توانید با یک رژیم متعادل و یک برنامه ی مناسب مراقبت از مو ، این روند را کند کنید.
برای درمان مشکلات و بیماری های پوستی ، بهترین گزینه مراجعه به متخصص پوست است. متخصص پوست با دانش بالا و آگاهی نسبت به ساختار پوست می تواند در درمان بیماری و بهبود عوارض آن بسیار کمک کننده باشد. دکتر جمال الدین حسن زاده متخصص پوست، مو، کاشت مو و لیزر در سنندج برای رفع مشکلات و بیماری های پوستی شما آماده ارائه خدمت می باشند.
ژنتیک نقش مهمی در سفید شدن زودهنگام موها دارد. در این صورت، ژنتیک فرد مشخص می کند سفیدی موها و یا سفیدی زودرس موها در چه سنی اتفاق می افتد.
برخی از داروها در سفیدی زودهنگام موها می شود. به عنوان مثال چند ماه بعد از مصرف داروهای کلروکین و هیدروکسی کلروکین در بیماران روماتیسمی، سنتز فئوملانین در افرادی که موهای بور دارند مختل می شود و موها رو به سفیدی می گرایند که با قطع مصرف این نوع داروها رنگ طبیعی موها باز می گردد. داروهای دیگری مانند بلئومایسین، اترتینات، هالوپریدول، تاموکسیفن، والپروات، وراپامیل، مفنسین، فلوروبوتیروفنون، تریپارانول نیز در سفید شدن زودرس موها تأثیر دارند.
کمبود ویتامین B-12 یا اختلالات هیپوفیز و تیروئید از عوامل سفیدی زودرس موها محسوب می شوند. اگر سفیدی موها به این دلایل باشد قابل درمان و برگشت پذیر می باشد.
اختلالات تغذیه ای مانند کمبود پروتئین و کالری، همچنین کمبود برخی از اسیدهای آمینه ضروری، کمبود ویتامین هایی مانند B6، B12، D، کمبود املاح مانند روی، کلیسیم، مس و سلنیم تأثیر زیادی در سفید شدن موها دارد. کمبود آهن به تنهایی موجب سفید شدن موها نمی شود و فقط در ریزش موها تأثیر دارد. آنچه بسیار مهم است تغذیه با مواد غذایی سرشار از این مواد معدنی ها و ویتامین ها می باشد. اگر سفید شدن موها ژنتیکی باشد، نمی توان از پروتئین، ویتامین ها و مواد ریز مغذی دیگر برای درمان آن استفاده کرد.
تجمع ملانین (گروهی از رنگدانه های طبیعی موجود در بسیاری از موجودات زنده) در بسیاری موارد یکی از دلایل سفیدی زودرس موها بوده است. تجمع ملانین به دلیل کمبود عناصر غذایی و پروتئین ها اتفاق می افتد.
کشیدن سیگار موجب فرآیند اسیداتیو استرس می شود که در نتیجه منجر به غیر فعال شدن ملانوسیت ها و سفیدی زودرس موها می گردد.
هورمون های بدن در بروز پدیده های فیزیولوژیک بدن بسیار مؤثر هستند و هرگونه تغییری در تعادل آنها موجب بروز پدیده های مختلف مانند سفیدی زودرس موها می شود. به همین دلیل اختلالات هیپوفیزی و تیروئیدی منجر به سفیدی زودرس موها می شوند.
استرس زیاد و کاهش قوای جسمانی یکی از دلایل سفید شدن موها در جوانی می باشد.
افزایش خشکی ماده تشکیل دهنده موها از دلایل دیگر سفید شدن موها می باشد.
میزان سفیدی موها در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید بیشتر از افراد عادی است که در زنان بیشتر از مردان رواج دارد. کمبود آهن موجب کم خونی می شود. این مسئله به همراه کمبود ویتامین B12، به سفید شدن سریعتر موها می انجامد. بیماری عروق کرونر نیز یکی از عوامل مؤثر در سفیدی زودرس موها است. افراد مبتلا به این بیماری میزان موی سفید بیشتری نسبت به دیگران دارند.
در برخی موارد استفاده از شامپو های نامناسب باعث سفیدی زودرس موها می شود.
استرس در کنار ریزش مو و پیری پوست در سفید شدن موها هم نقش زیادی دارد.
بعضی پژوهش ها نشان می دهند احتمال دارد مصرف زیاد قهوه هم با سفید شدن زودهنگام موها در ارتباط باشد، بنابراین اگر در طول روز مقدار زیادی نوشیدنی های کافئین دار می نوشید، بهتر است میزان مصرف آنها را کاهش دهید.
سیگار کشیدن یکی از بدترین انتخاب های ناسالم برای سبک زندگی است. سیگار کشیدن مراحل پیری را برای همه بدن ازجمله موهایتان سریعتر می کند، بنابراین اولین کاری که برای کند کردن سفید شدن موهایتان انجام می دهید، ترک سیگار باشد. به جز سیگار دیگر مواد مخدر هم می توانند خطرناک باشند.
یک تغذیه و برنامه غذایی سالم و مملو از ویتامین های گروه B به خصوص B۱۲ از سفید شدن مو ها پیشگیری می کند. همینطور مصرف شیر و لبنیات و تخم مرغ نیز از سفید شدن مو ها پیشگیری می کند. کمبود ویتامین های گروه b، مانند ویتامین b۲، b۶ و b۱۲، می تواند سبب سفید شدن زودهنگام مو ها شود. باید غذا هایی مملو از این ویتامین ها مانند نان های غلات کامل، موز، تخم مرغ، لبنیات، مرغ، گوشت و سبزیجات برگ سبز استفاده کنید. همان چیزی را به دست می آورید که می خورید.
داشتن خواب کافی نه تنها به سلامت عمومی بدن شما کمک می کند، بلکه موهایتان را از سفید و خاکستری شدن دور نگه می دارد. وقتی به اندازه کافی می خوابید و در شبانه روز حداقل ۷ یا ۸ ساعت خواب پیوسته دارید، استرس شما در طول روز کاهش پیدا می کند و بدین ترتیب موهای سفید دیرتر ظاهر می شوند.
رنگ موهای شیمیایی و محصولات مو، حتی شامپوها، می توانند در ایجاد مو جوگندمی و سفید شدن زودرس مو نقش داشته باشند. بسیاری از این محصولات حاوی مواد مضر هستند که ملانین را کاهش می دهد. پراکسید هیدروژن که در بسیاری از رنگ موها وجود دارد، یکی از این مواد شیمیایی مضر است.
یکی از بهترین روشهای جوانسازی و فرم دهی به صورت و بدن، تزریق فیلر می باشد که به مهارت بالایی نیاز دارد. تزریق فیلر در سنندج توسط دکتر جمال حسن زاده، با مطلوب ترین نتایج ماندگار صورت می گیرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.