درمان ریزش سکه ای ریش اقایان
دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.drvaez.irآدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول تلفن مطب : 91620100 - 031
آلوپسی باربا (Alopecia Barbae) را می توان با عنوان ریزش موی ریش در مردان توصیف کرد. ریزش سکه ای ریش مردان، یک بیماری خود ایمنی است که سبب ریزش مو در برخی نواحی کوچک از ریش می شود. ظاهر این بیماری برای مردان ناراحت کننده بوده و می تواند اعتماد به نفس آنها را تحت تأثیر قرار دهد. آلوپسی باربا نوعی از ریزش موی ناحیه ای (آره آتا) است که ناحیه ریش را به خود مبتلا می کند. این بیماری معمولاً به صورت ناگهانی بروز داده و نواحی دایره مانندی از ریزش مو را در ریش به وجود می آورد.
برای درمان ریزش سکه ای ریش باید دلیل این ریزش تشخیص داده شود. در خصوص درمان آلوپسی باربا در حال حاضر هیچ درمان به خصوصی وجود ندارد. تنها می توان علائم بیماری را درمان و مدیریت کرد. گاهی اوقات با روش های درمانی ممکن است آلوپسی باربا را موقتاً متوقف کرد تا موها مجدداً کمی رشد کنند. در نتیجه فرد برای مدت محدودی در صورت خود مو دارد؛ اما ممکن است بعد از یک دوره موها دوباره شروع به ریزش کنند. روش های درمانی ریزش ریش تا حدودی با روش های درمان ریزش مو در مردان یکی است؛ چون عموماً الگو و علت ریزش موی صورت با سر تقریباً یکی هستند. درمان های مختلف بسته به سن، میزان ریزش مو و عوامل متعدد دیگر مشخص شده و مورد استفاده قرار می گیرند. در آلوپسی باربا هدف از درمان، جلوگیری از حمله سیستم ایمنی به فولیکول های مو و تحریک رشد موهای صورت است.
درمان ریزش موی سر و ریش آقایان با روشهای مختلف و تجویز داروهای موثر، توسط دکتر علیرضا واعظ شوشتری در اصفهان انجام می شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.
علت ریزش سکه ای ریش
مانند آلوپسی آره آتا، متخصصان از علت دقیق ابتلا به آلوپسی باربا مطمئن نیستند؛ اما موارد زیر به عنوان عامل محرک ریزش سکه ای ریش در نظر گرفته شده است:
- بیماری های خود ایمنی: افراد مبتلا به بیماری های خود ایمنی مثل پسوریازیس، دیابت نوع ۱، لوپوس و ویتیلیگو بیشتر از افراد سالم به آلوپسی باربا مبتلا می شوند.
- سابقه ی خانوادگی بیماری های خود ایمنی: در صورتی که یکی از اعضای خانواده ی فرد به بیماری های خود ایمنی مبتلا باشد، احتمال آلوپسی باربا در فرد افزایش می یابد.
- سایر عوامل ژنتیکی: آلوپسی باربا بیشتر در افراد مبتلا به آسم، آلرژی و سایر انواع آلوپسی رخ می دهد. همچنین افرادی که اعضای خانواده ی آنها به این بیماری ها مبتلا هستند، بیشتر در معرض آلوپسی باربا قرار دارند.
علائم ریزش سکه ای ریش
ریزش ریش ممکن است به شکل ناگهانی در طول چند روز بروز کند یا این اتفاق در طول چند هفته صورت گیرد. لکه های ریزش ریش به صورت اشکال مدور ظاهر می شوند. در هنگام از دست دادن موی صورت احتمال بروز خارش و درد در پوست وجود دارد. به طور معمول، پوست قابل مشاهده صیقلی می شود، اگرچه ممکن است در لمس، زبر احساس گردد. برخی از مردم دچار سرخی، آزردگی و التهاب در نقاط دچار ریزش می شوند. گاهی از اوقات احتمال رویش موهای نازک در قسمت انتهایی محدوده دچار ریزش و اطراف آن وجود دارد.
روش های تشخیص ریزش سکه ای ریش
پزشک معمولاً به سادگی با بررسی میزان ریزش مو و بررسی چند نمونه مو می تواند ریزش موی سکه ای را تشخیص دهد و همچنین ممکن است بیوپسی پوست سر را برای رد سایر بیماری هایی که باعث ریزش مو می شوند (از جمله عفونت های قارچی) درخواست نماید. اگر فرد مشکوک به بیماری های خودایمنی باشد، ممکن است آزمایش خون نیز برایش انجام گیرد. این آزمایش خون خاص بستگی به اختلال خاصی دارد که پزشک به آن مشکوک است با این حال، آزمایشگاه احتمالاً وجود یک یا چند آنتی بادی غیر طبیعی را آزمایش خواهد کرد. اگر این آنتی بادی ها در خون فرد یافت شوند، معمولاً به این معنی است که به یک اختلال خود ایمنی مبتلا است. سایر آزمایش هایی که برای تشخیص ریزش موی سکه ای ممکن است درخواست شود عبارت هستند از:
- پروتئین واکنشی C و سرعت رسوب گلبول قرمز
- سطح آهن
- تست آنتی بادی
- هورمون های تیروئید
- تستوسترون آزاد و کل
- هورمون محرک فولیکول و لوتئینه کننده
درمان ریزش سکه ای ریش اقایان
۱. درمان با داروهای موضعی
داروها بخش مهمی از درمان ریزش موی صورت را تشکیل می دهند. چندین داروی مختلف را می توان برای درمان ریزش موی ریش استفاده کرد. از جمله این داروها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کورتیکواستروئیدها: این ها داروها ضدالتهابی هستند که برای سرکوب سیستم ایمنی استفاده می شوند. معمولاً آنها به صورت موضعی یا تزریقی مورد استفاده قرار می گیرند و موجب کاهش حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو خواهند شد. این داروها اختصاصی برای درمان آلوپسی باربا مدنظر قرار می گیرند.
- ماینوکسیدیل (روگین): این یک داروی موضعی است که برای درمان آلوپسی یا طاسی استفاده می شود. برای تمام الگوهای ژنتیکی ریزش مو، هم در مردان و هم در زنان این دارو مورد استفاده قرار می گیرد. می توان آن را به عنوان یکی از اصلی ترین درمان های دارویی ریزش مو در نظر گرفت. برای درمان ریزش موی صورت هم از این دارو استفاده می شود. برای مصرف باید دو بار در روز، دارو به صورت مایع یا کف روی ناحیه آسیب دیده اعمال شود. معمولاً نتایج بعد از سه ماه قابل مشاهده است. این دارو برای ریزش ریش با سایر دلایل مانند شیمی درمانی و عفونت های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.
- دیفن سیپرون (DPCP): این دارو را می توان روی لکه های طاس (لکه های سکه ای ریزش ریش) اعمال کرد. استفاده از این داروی موضعی باعث بروز یک واکنش آلرژیک می شود که با قرمزی، تورم و خارش همراه است. تصور می شود که این دارو هم سیستم ایمنی را فریب می دهد تا گلبول های سفید خون را به سطح پوست بفرستد و به این ترتیب التهاب را کاهش دهد. در نتیجه این ترفند می تواند فولیکول های مو را فعال نگه دارد و مانع ریزش ریش شود. دسترسی به نتایج مطلوب ممکن است تا سه ماه طول بکشد.
- آنترالین: این یک کرم موضعی یا پماد است که اغلب برای درمان پسوریازیس استفاده می شود. ماده قیر مانند موجود در این دارو یک بار در روز روی لکه های بدون مو قرار می گیرد و به مدت ۳۰ دقیقه تا چند ساعت باقی می ماند. این دارو پوست را تحریک می کند و باعث رشد مجدد موهای صورت می شود. نتایج معمولاً در عرض ۸ تا ۱۲ هفته قابل مشاهده است.
- ایمونوتراپی: روش درمانی دیگری که برای درمان ریزش ریش مورد استفاده قرار می گیرد، ایمونوتراپی نام دارد. ایمونوتراپی موضعی تکنیکی است که در آن از یک ماده شیمیایی مانند دیفن سیپرون روی پوست استفاده می شود تا باعث ایجاد بثورات آلرژیک در بخش های آسیب دیده پوست شود. این ترکیب و واکنش های ایجاد شده به دنبال مصرف آن، ممکن است در عرض شش ماه باعث رشد موهای جدید شود. بااین حال اما برای حفظ رشد مجدد موهای صورت باید درمان را ادامه داد.
- درمان تزریقی: تزریق استروئید یک گزینه رایج برای آلوپسی خفیف و تکه تکه در مردان است. از این روش برای کمک به رشد مجدد مو در نقاط طاس شده استفاده می شود. در این روش، سوزن های ریز استروئیدی را به پوست نواحی آسیب دیده تزریق می کنند. برای رشد مجدد موهای صورت، درمان باید هر یک تا دو ماه یک بار تکرار شود. نکته مهم در خصوص استفاده از این روش برای درمان ریزش ریش این است که این روش از ریزش موهای جدید جلوگیری نمی کند.
نوردرمانی
نوردرمانی، فتو شیمی درمانی یا فتوتراپی نامیده می شود. این یک نوع پرتودرمانی است که از ترکیبی از یک داروی خوراکی به نام پسورالن و نور UV برای درمان ریزش موی صورت استفاده می کند. تأثیر این درمان در کنار درمان های مکمل قابل توجه است.
هزینه لازم برای درمان ریزش موی صورت در مردان
این هزینه ها به مواردی از جمله دستمزد پزشک، هزینه روشی که انتخاب می کنید، کلینیکی که مراجعه می نمایید و سایر خدماتی که در کلینیک و یا مطب دریافت می کنید بستگی دارد.
تزریق بوتاکس در اصفهان با استفاده از با کیفیت ترین مواد و مهارت در تزریق توسط متخصص پوست، در کلینیک دکتر علیرضا واعظ شوشتری انجام می پذیرد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات در این زمینه، با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.
نسخه اصلی مطلب
درمان ریزش سکه ای ریش اقایان را در سایت دکتر علیرضا واعظ شوشتری بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید