کهیر پوستی نوعی واکنش پوستی به انواع محرکها است که با ایجاد ضایعات قرمز رنگ، متورم، و خارش دار موقتی در نقاط مختلف بدن همراه است. معمولا هر ضایعه منفرد کمتر از 24 ساعت در یک محل ثابت می ماند و ضایعات در نقاط مختلف بدن می چرخند.
کهیر یک مشکل شایع است و تقریبا بیست درصد انسانها در طول زندگی خود حداقل یک بار دچار کهیر میشوند. کهیر در کل به دو نوع اصلی حاد (کمتر از ۶ هفته) و مزمن (بیشتر از ۶ هفته) تقسیم میشود. علت اکثر کهیرهای حاد واکنش به غذاها یا داروها است. در کهیر های مزمن نیاز به بررسی از نظر برخی بیماریهای داخلی وجود دارد.
مطلب پیشنهادی : بیماریهای خطرناک پوستی کدامند ؟
در کهیرهای مزمن علل داخلی مانند بیماریهای تیرویید، مشکلات خود ایمنی وغیره باید بررسی شود ولی در بسیاری از موارد زمینه داخلی وجود ندارد و علت کهیر مزمن صرفا حساسیت زیاد خود فرد به انواع آلرژی ها است. در این موارد معمولا با پرهیز از عامل آلرژن مشکل قابل حل است ولی اگر عامل آلرژن شناسایی نشود یا پرهیز کامل از آن مقدور نباشد از روشهای مختلف درمانی شامل انواع آنتی هیستامین ها بصورت تکی یا ترکیبی، داروهای استروئید یا سایر درمانها مانند حساسیت زدایی استفاده می شود.
درمان کهیر بسته به علت آن ممکن است بر اثر بیماریهای داخلی یا حساسیت ها باشد. در صورتی که علت وجود بیماری داخلی یا زمینه ای نباشد می توانید به پزشک متخصص پوست برای درمان کهیر مراجعه نمائید.
نسخه اصلی مطلب انواع و علل شایع ایجاد کهیرهای پوستی را در سایت دکتر آناهیتا شاهین گوهر بخوانید.