جنسیت جنین در زمان عمل لقاح شکل می گیرد. تمام رویان ها یک جوانه یا یک برآمدگی (برآمدگی تناسلی / genital nub) دارند. اگر فرزند پسر باشد، از هفته هفتم بارداری، تولید تستوسترون در جنین آغاز می شود. هورمون تستوسترون سبب می شود تا برآمدگی مذکور به کیسه بیضه و آلت تناسلی مردانه (penis) تبدیل شود. در دختران، این برآمدگی تناسلی به کلیتوریس (clitoris) و لابیا (labia: لب های بیرونی و داخلی آلت تناسلی زنانه) تبدیل می گردد.
سونوگرافی بارداری یکی از روش های رایج تصویربرداری از جنین در طول دوران بارداری است که به دلایل مختلف انجام می شود. سونوگرافی ممکن است برای تشخیص جنسیت جنین یا شناسایی هرگونه ناهنجاری در بدن مادر یا فرایند تشکیل و رشد جنین انجام شود. تشخیص جنسیت جنین بستگی به مهارت متخصص رادیولوژی، کیفیت بالا و پیشرفته بودن دستگاه سونوگرافی و همچنین وضعیت جسمانی مادر دارد. هر چه مهارت بالاتر و کیفیت دستگاه سونوگرافی بالاتر باشد، درصد تشخیص بالاتر می رود.
سونوگرافی تعیین جنسیت در سه ماهه دوم بارداری انجام می شود. پس از هفته دوازدهم ممکن است جنسیت نوزاد مشخص شود؛ اما به هر میزان که از این زمان بگذرد، مشاهده پسر یا دختر بودن نوزاد توسط متخصص سونوگرافی آسان تر می شود. به طور کلی بهترین زمان برای انجام سونوگرافی تعیین جنسیت، بعد از هفته شانزدهم بارداری است.
گاهی به دلیل اضافه وزن شدید مادر در بارداری، تشخیص جنسیت مشکل و یا اینکه بر اثر مشکلات مادر تعیین جنسیت دیرتر مشخص خواهد شد. موارد دیگری که تشخیص جنسیت جنین را مشکل یا غیر ممکن می کند شامل:
سونوگرافی با مزایای بسیاری همراه است:
آمادگی خاصی برای انجام سونوگرافی تعیین جنسیت لازم نیست، فقط ممکن است خواسته شود که قبل از انجام سونوگرافی چند لیوان آب بنوشند. این عمل باعث می شود که مثانه پر شده و به ارائه تصاویر واضح تر از جنین کمک می کند.
سونوگرافی رحم و تخمدان فارغ از نوع آن، با تجویز پزشک انجام می شود. این روش تشخیصی بر اساس اینکه از روی شکم و یا از طریق واژینال باشد، نحوه انجام آن با هم تفاوت دارد. برای انجام سونوگرافی واژینال باید به سمت پشت بر روی تخت دراز بکشید. در روش واژینال باید زانوها خم شود تا تکنسین به ناحیه واژن دسترسی داشته باشد. در این روش پروپ سونوگرافی مخصوص که قطر آن حدود ۲ سانتی متر است با یک پوشش محافظ یک بار مصرف پوشیده می شود. برای بهبود کیفیت تصاویر، مقدار کمی ژل سونوگرافی روی انتهای پروپ استفاده می شود.
در مورد سونوگرافی از روی شکم ، دراز کشیدن و برهنه کردن ناحیه شکم کافی است. امواج صوتی دستگاه سونوگرافی از طریق پروب وارد ناحیه رحم و قسمت تخمدان ها می شود و سپس با بازگشت این امواج، تصاویر بر روی مانیتور قرار می گیرد. در انتها تکنسین با توجه به تصاویر ضبط شده، وضعیت جنین شما را برای پزشک شرح می دهد.
امواج اولتراسوند برای سلامت مادر و جنین هیچ مشکلی ایجاد نمی کند و روشی کاملاً ایمن است. با این حال بهتر است از انجام موارد غیر ضروری خودداری شود.
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.