سیاتیک درد ناشی از صدمه و یا تحریک عصبهای سیاتیک میباشد. عصب های سیاتیک از ۵ ریشه عصب در ناحیه ی باسن تشکیل شده است که شامل ریشه های ۴ و ۵ کمری و ریشه های اول و دوم و سوم خاجی میباشد. این عصب طولانی ترین و ضخیم ترین عصب بدن میباشد.
این اعصاب از ناحیه مفصل هیپ (لگن) و باسن عبور کرده و از ناحیه ی ساق پا رد شده و در نهایت به کف پاها عصب دهی میکنند. آسیب مستقیم به عصب های سیاتیک به ندرت دیده میشود ولی سیاتیک معمولا به وضعیتی گفته می شود که بیمار دچار دردهای ناشی از تحریک این عصب در ناحیه ی باسن ، ساق پا ، کف پا را حس میکند. این تحریک غالبا باعث دردهای متوسط تا شدید و خواب رفتگی و بی حسی ، گزگز و مورمور شدن در پا میشود.
بستگی به محل فشردگی و التهاب ممکن است یک یا هر دو پا درگیر شود.
در بعضی موارد ناگهانی مثل بیرون زدگی دیسک میباشد و در بعضی موارد به تدریج مثل آرتریت ستون فقرات.
هرچند شیوع سیاتیک در افراد حامله بیشتر است ولی این به دلیل افزایش وزن نمیباشد. بلکه در افراد حامله هورمون های شل کننده ترشح میشوند که باعث شلی لیگامانهایی میشوند که در ایجاد بیرون زدگی دیسک نقش فعالی دارند. فشار ناشی از وزن جنین به عنوان عامل تشدید سیاتیک به حساب می آید.
در مورد درمان درد سیاتیک، استراحت مطلق امروزه توصیه نمیشود. ولی استراحت نسبی و کاهش فعالیت های فیزیکی جهت درمان مفید است.
امروزه کلینیک های فوق تخصصی درد نقش مهمی در درمان بیماران مبتلا به سیاتیک دارند. در کلینیک های درد بعد از تجویز دلروهای NSAID ضد التهاب ها ، ضد افسردگی ها مثل نورتیلن با دوز پایین ، ضد تشنج ها مثل پرگابالین و گاباپنتین ، شل کننده ها مثل تیزانیدین قدم بعدی بلوک عصبی و انجام لیزر درمانی است.
هردو این روش در اتاق عمل سرپایی کلینیک درد و بعد از مانیتورینگ بیمار و در شرایط استریل با استفاده از دستگاه تصویربرداری فلوروسکوپ و بی حسی موضعی بدون جراحی باز و بدون بستری و بدون بیهوشی امکان پذیر است. با تزریق دقیق داروهای ضد التهاب و لوکال آنستتیک به محل مورد نظر یا انجام لیزر دیسککتومی در موارد زیادی بیماران بهبود می یابند. عمل جراحی باز به عنوان آخرین راه حل درمان میباشد.
اکثر بیماران مبتلا به سیاتیک نیاز به جراحی ندارند. درمان های ابتدایی شامل استراحت ، فیزیوتراپی ، آب درمانی ، دارودرمانی باعث کاهش علائم می شود. در صورتی که علائم فروکش نکند مراجعه به کلینیک های درد و انجام درمان های نیمه تهاجمی مثل بلوک عصبی ، تزریق کورتیکواسترویید و لیزر دیسککتومی انتخاب خوبی است. در نهایت اگر همچنان درد زندگی فرد را با مشکل مواجه کرده یا احتمال اختلالاتی مثل مشکلات دفع ادرار و مدفوع یا ناتوانی جنسی وجود دارد جراحی انتخاب آخر می باشد.
سئوی سایت راه کاری است که با استفاده از آن می توانید در فضای وب دیده شوید. ما می توانیم سایت شما را در جستجوی پررقابت ترین کلمات کلیدی مدنظرتان، به اولین صفحه گوگل منتقل نماییم. گروه نرم افزاری پزشک آنلاین آماده ارائه خدمات طراحی وب سایت و بهینه سازی نرم افزاری و محتوایی پزشکان می باشد. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.