سونوگرافی تشخیصی که همچنین با نام اولترا سوند نیز شناخته می شود، یک روش تصویربرداری است که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای تولید تصاویر از ساختارهای بدن استفاده می کند. این تصاویر می توانند اطلاعات ارزشمندی را برای تشخیص و معالجه انواع بیماری ها و شرایط جسمی فرد ارائه دهند. سونوگرافی شامل انواع دو بعدی، سه بعدی ، چهار بعدی و داپلر می باشد. همچنین یک بررسی ایمن، غیر تهاجمی، دقیق و مقرون به صرفه می باشد که به تدریج به یک ابزار ضروری برای زنان و زایمان تبدیل شده است و نقش مهمی در مراقبت از هر زن باردار ایفا می کند. معاینات توسط این روش با استفاده از دستگاه سونوگرافی در خارج از بدن انجام می شود، البته برخی از انواع سونوگرافی ها شامل قرار دادن وسیله ای در داخل بدن می باشند.
این روش تشخیصی به دلایل بسیاری از جمله موارد زیر استفاده می شود:
اساساً هفت روش متفاوت وجود دارد، اما روند اصلی یکسان است. انواع مختلف روش ها عبارتند از:
همچنین از سونوگرافی در موارد زیر نیز استفاده می شود.
*در بعضی موارد که شخص دارای علائم التهاب آپاندیس یا پاره شدن زائده آپاندیس باشد پزشک دستور سونوگرافی شکم و لگن اورژانسی می دهند.
بیشتر موارد نیازی به آمادگی قبلی ندارند، به جز چند مورد استثناء. مثلاً در برخی موارد، مانند سونوگرافی شکم ، از ۶ ساعت قبل از بررسی، آزمایش شونده نباید چیزی بخورد یا بنوشد. در سایر بررسی های سونوگرافی، مثل سونوگرافی ناحیه ی لگن، مثانه باید پر باشد. به همین دلیل پزشکان به آزمایش شوندگان پیشنهاد می کنند ۲ ساعت قبل از بررسی، ۶ لیوان آب نوشیده و دفع ادرار را به بعد از پایان سونوگرافی موکول کنند.
برای انجام سونوگرافی بیمار بر روی تخت دراز كشیده و پزشك متخصص، ژل خاصی را بر روی پوست بیمار در محل مورد بررسی قرار می دهد. سپس یك دستگاه كوچك را كه با سیمی به دستگاه مركزی سونوگرافی متصل است بر روی پوست قرار می دهد. ژل، اجازه می دهد كه امواج فراصوتی راحت تر و به شكل یکنواخت تری به درون بدن نفوذ كنند. پزشك دستگاه را بر روی پوست حركت می دهد تا قسمت های مختلف درون بدن را از زوایای مختلف ببیند. این تصاویر بر روی مانیتور مركزی دستگاه دیده می شوند.
در حین سونوگرافی بیمار لرزش خفیفی را در روی پوست خود و در محلی كه دستگاه كوچك (پروب Probe) بر روی پوست قرار گرفته احساس می کند. این لرزش ناشی از برخورد امواج فراصوتی به پوست بوده و بی ضرر است. در پایان معاینه بیمار ژل روی پوست خود را با دستمال پاك می کند.
معمولاً نتیجه سونوگرافی بلافاصله بعد از انجام آن به توسط پزشك متخصص تصویربرداری نوشته شده و همراه با پرینت یا چاپ بعضی تصاویر سونوگرافی به بیمار داده می شود تا به پزشك معالج خود ارائه دهد.
سونوگرافی یک ابزار تشخیصی قدرتمند و کاربردی است، با این حال محدودیت های نیز به همراه دارد. امواج صوتی به خوبی از هوا یا استخوان عبور نمی کنند، بنابراین، سونوگرافی در عکس برداری از بخش هایی از بدن که توخالی هستند یا با استخوان های متراکم پوشانده شده اند (مانند مغز و ریه ها) آنچنان دقیق نیست. برای تشخیص ناهنجاری های این نواحی، ممکن است پزشک شما آزمایش های دیگر مانند MRI یا سی تی اسکن تجویز نماید.
سونوگرافی تشخیصی روش تصویربرداری خاصی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای بررسی ساختارهای درونی بدن استفاده می کند. این تصاویر، اطلاعات ارزشمندی برای تشخیص و درمان بیماری ها در اختیار پزشک قرارمی دهند. بیشتر بررسی های سونوگرافی با یک دستگاه سونار در خارج از بدن انجام می شوند. با این حال، برخی از بررسی های سونوگرافی نیازمند جاسازی دستگاهی در داخل بدن هستند.
سونوگرافی را می توان عکس برداری بدون درد با استفاده از امواج فراصوت تعریف کرد که ممکن است این امواج آسیب زننده به نظر برسند. در واقع سونوگرافی به طور کامل روی پوست انجام می شود و به اعضای داخلی بدن نمی رسد.
سئوی سایت راه کاری است که با استفاده از آن می توانید در فضای وب دیده شوید. ما می توانیم سایت شما را در جستجوی پررقابت ترین کلمات کلیدی مدنظرتان، به اولین صفحه گوگل منتقل نماییم. گروه نرم افزاری پزشک آنلاین آماده ارائه خدمات طراحی وب سایت و بهینه سازی نرم افزاری و محتوایی پزشکان می باشد. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.