دکتر محمد شیزرپور - متخصص پوست و مو

درمان سلولیت

دکتر محمد شیزرپور [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drshizarpoor.ir
آدرس مطب : تهران بلوار مرزداران روبروی قنادی ماه بانو پلاک 184 ساختمان ایمان طبقه چهارم شرقی واحد 17 تلفن مطب : 44266077 - 021

1 - کاهش وزن :
آیا کاهش وزن در درمان سلولیت اثر دارد؟ بطورکلی اثرمثبت دارد.بویژه در کسانی که درجه سلولیت بالا است.اما همیشه هم اثر کاملا ٌ مثبت ندارد.ودربرخی موارد سلولیت تشدید میشود.بدنبال کاهش وزن شلی پوست افزایش می یابد.بدنبال کاهش وزن چین خوردگی و dimpling پوست کاهش نمی یابد.زیرااین چین خوردگی و dimpling مربوط به دیواره های فیبروتیک بین چربی ها است،وباکاهش وزن ازبین نمی رود.

خلاصه اینکه با کاهش وزن سلولیت بهتر میشود اما نه کامل و نه درهمه زیرا سلولیت فقط ناشی از چربی زیادی نیست. بلکه اشکال درکلاژن زیرپوست نیزاهست.بنابراین علاوه بر کاهش وزن باید فکری به حال ترمیم و باز سازی کلاژن پوست کنیم.کاهش وزن به بهبودسلولیت شکم کمک میکنداما به همان اندازه روی سلولیت رانها مؤثرنیست.

2 ـ اندرمولوژی :
اندرمولوژی عبارتست از ساکشن وماساژ. یک دستگاه که با ایجاد فشار منفی ( درسطح پوست ) وماساژدردرمان سلولیت بکار میرود.بایددرزمان طولانی وجلسات مکرر انجام شودتا اثربخش باشد.این دستگاه برمبنای تئوری اختلال در سیرکولاسیون ناحیه سلولیت درست شده است.مکانیسم این دستگاه به کلی با لیپوساکشن متفاوت است.فقط در سطح پوست فشار منفی ایجاد میکند ( مثل لوله جاروبرقی که به سطح پوست بگیریم ) .

با مکانیسم ماساژ وفشارمنفی این دستگاه سعی در حرکت دادن چربی زیر پوستی دارد.سازندگان این دستگاه ادعا دارند که Disorganization ساختمان بافت زیرپوستی را ترمیم میکنند.همچنین جریان لنفاتیک رابهبودمیبخشند.هفته ایی دوبارده الی چهل وپنج دقیقه به تعدادجلسات زیاد باید انجام شود.که به خاطراین پرهزینه است.

3 ـ لیپوساکشن :
لیپوساکشن چربیهای عمقی را تخلیه میکند.اما چربی اصلی درسلولیت لایه چربی نزدیک سطح پوست است.که لیپوساکشن روی آن اثرزیادی ندارد.اگربخواهیم بالیپوساکشن چربیهای سطحی رابرداریم،احتمال آسیب دیدن عروق سطحی و نکروز پوست افزایش میابد.نتیجه اینکه لیپوساکشن برای درمان سلولیت روش مناسبی نیست.اما شاید لیپوساکشن با کمک امواج التراسوند ( یک تکنولوژی جدید ) درآینده برای درمان سلولیت کاربرد پیداکند.

4 ـ سابسیژن subcision
پس ازبیحسی موضعی متخصص پوست یک سوزن مخصوص را زیرپوست واردکرده وچسبندگی های لایه سطحی پوست به لایه عمقی آزاد میکند.یعنی نواحی از سلولیت که پوست چین خورده ویک دیواره عمودی پوست را به عمق چسبانده آزادمیشود.این دیوارههای عرضی درواقع لوبولهای چربی را از هم جدا میکنند.البته مکانیسم ایجادسلولیت پیچیده بوده وفقط بخاطر این دیوارههای عمودی نیست.لذااین شیوه درکنارروشهای دیگردرمان سلولیت به انتخاب متخصص پوست کاربرددارد.

5 ـ مزوتراپی :
یک آنزیم به نام فسفاتیدیل کولین باسوزن به زیرپوست تزریق میشود.ازمزوتراپی بسیارزیاداستفاده میشود،امامطالعات کمی درموردآن انجام گرفته است.آنزیم فسفاتیدیل کولین ازطریق تحریک سیکلیک منوفسفات و فعال کردن رسپتورهای β-AR باعث تحریک لیپولیز میشود.سلولهای چربی درناحیه گلتئوفمورال ( ناحیه بالای ران ) β-AR بسیارکمتری دارند.بنابراین مزتراپی دراین ناحیه فایده زیادندارد.نتیجه نهائی غیرقابل پیشبینی است.

یک پروتکل درمانی مشخص وجودندارد.عوارض موضعی مثل غده های درناک زیرپوستی،عفونت واکنش کهیری و ناصاف شدن سطح پوست،دلایلی است که بسیاری از مزتراپی دوری میکنند. ژل موضعی فسفاتیدیل کولین هم همراه نور LED فایده داشته است.ولی درحال حاضردرایران دردسترس نیست.

6 ـ رادیوفرکونسی RF:
این دستگاه باایجاد میدان مغناطیسی، حرارت درزیرپوست ایجاد میکند،بدون اینکه سطح پوست آسیب ببیند.مطالعات اثربخشی آن را نشان داده اند.این دستگاه به شکل دوقطبی وتک قطبی کار میکند.RF دوقطبی برمبنای قانون اهم کار میکند.مقاومت بافتی درمقابل جریان الکتریکی ایجادگرما میکند.عمق نفوذ RFدوقطبی سه میلیمتراست.بنابراین میتوان کنترل بهتری درکار برروی چربی با آن داشت.درحال حاضردودستگاه Antilax و Accent برای این منظور در ایران وجودارد. ترکیب لیزرو رادیو فرکونسی احتمالاً به تسریع متابولیسم موضعی چربی کمک میکند.مثل چیزی که در مزو تراپی دیده میشود.

7 - اولتراسوند:
اولتراسوند با سه مکانیسم روی سلولهای چربی مؤثر است.cavitation ترمال میکرو مکانیکال بعنوان درمان کمکی در درمان سلولیت کمک کننده است.اما اینکه به تنهائی در درمان سلولیت مؤثر باشد هنوزمدارک و شواهد کافی وجودندارد. یک دستگاه به نام UltraShape که هنوزموردتایید FDA قرار نگرفته برای درمان سلولیت عرضه شده است.

این دستگاه روی سی بیمار مطالعه شده است.با سه جلسه درمان کاهش 3/2سانتیمتر در ضخامت چربی مشاهده شده است.اما اینکه ایا اثر ماندگار دارد یا نه هنوز معلوم نیست.دستگاههای اولتراسوند ساخت کشورهای شرق دور و یا ایتالیا که درایران برای درمان سلولیت عرضه میشوند،قابل اطمینان نیستند.

8 - لیزردرمان سلولیت :
اخیراً این شیوه دردرمانسلولیت مقبولیت زیادی یافته است.اساساً این شیوه در درمان سلولیت و چربی مناطق محدود خوب است. یک نوع لیزر N:dYAG به نام Smartlipo برای اینکار عرضه شده است.این لیزر ویژه لیپوساکشن، نسبت به لیپوساکشن سنتی کمتر تهاجمی ( invasive ) است.در این شیوه یک فیبر سیصدمیکرومتری درون یک کانول با قطر یک میلیمتر به زیر پوست هدایت میشود.درحالیکه در لیپوساکشن سنتی قطر کانول بین سه تا پنج میلیمتر است.لیزربا قانون سلکتیو فتو ترمولیز باعث لیز چربی میشود.

همچنین اثر ترمال لیزر منجر به فیبروز و سفت شدن پوست میشود.براساس قانون سلکتیو فتوترمولیز نورلیزر در محدوده Far infrared بطور اختصاصی منجر به لیز چربی میشوند.طول موجهای 1210و 1720 هم در لیز چربی مؤثرند. اما دستگاهی که اختصاصا این طول موجها را تولید کند هنوزعرضه نشده اند.البته مطالعاتی هم داریم که نشان میدهد لیزرلیپوساکشن ارجحیتی به لیپوساکشن سنتی ندارند.

9 - درمان داروئی سلولیت :
داروهای زیادی در بازار عرضه میشوند:متیل گزانتین رتینوئیدها لاکتیک اسید و مالیدنیهای گیاهی از بین اینها فقط رتینوئیک اسید وآمینوفیلین بطور اساسی مطالعه شده اند. تعداد بسیار زیاد کرمهای ضد سلولیت گیاهی در بازار عرضه میشود.اما در مورد هیچکدام از اینها مطالعات دقیق و علمی صورت نگرفته است.

ترکیبات بسیار زیادی درون این گرمها وجود دارد که بسیاری از آنها ناشناخته اند.لذا عوارض آنها نیز معلوم نیست.در یک مطالعه دیده شد که در 32 نوع ازاین کرمها 232 نوع ماده مختلف وجود داشته است.گزارشاتی هم از الرژی تماسی به این مواد وجود دارد.
بهتراست قبل از خرید هرداروئی با متخصص پوست مشورت کنید.

10 ـ سرما :
چربی به سرما حساس است. این چیزی است که ما از قبل میدانستیم.پانیکولیت سرما کاملا شناخته شده است.کریستالیزه شدن چربی های سیتوپلاسمیک در نقطه انجماد بالاتر از نقطه انجماد آب اتفاق می افتد.و پاسخ التهابی بدن به آن ایجاد پانیکولیت میکند.البته روشن است که برخی افراد به سرما حساس ترند ودچار پانیکولیت سرما میشوند اما برخی با وجود سرمای زیاد دچار این مشکل نمی شوند.آزمایشاتی روی خوکها انجام شده و دیده اند بعد از چهار ماه از مواجهه با سرما لایه چربی نازک تر شده است.شاید ما بتوانیم با یک دستگاه ساکشن که همزمان سرما هم ایجاد میکند به موفقیتهائی دست یابیم.

نتیجه گیری :
سلولیت یک اختلال ساختمانی وبیوشیمیایی در چربی زیر پوست میان تنه بوده و علل مختلفی باعث آن میشوند.باوجوددرمانهای مختلفی که عرضه شده. درمان خوب و مطمئن و قاطع نداریم. علاوه برآب شدن چربی ضخیم شدن و تقویت درم یا لایه میانی پوست هم به بهبود سلولیت کمک میکند.سلولیت فقط یک اختلال ساختمانی نیست بلکه یک اختلال متابولیکی هم است.اگر بتوانیم چربی سفید سلولیت را به چربی قهوایی تبدیل کنیبم سلولیت بهتر میشود.سرمادرمانی هم چیزجدیدی است که احتملا در آینده کاربرد زیادی خواهد داشت.

نسخه اصلی مطلب درمان سلولیت را در سایت دکتر محمد شیزرپور بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
بهترین روشهای جوانسازی پوستدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
جوانسازی پوست دستکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
مزوژل جالپرو چیست و چه کاربردی دارد؟دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
غربالگری پستان چیست؟دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
ناخن جویدکتر محمد والی پور [ متخصص روانپزشکی ]
آیا تبخال تناسلی خطرناک است؟دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
تاثیر زاویه سازی فک و چانه با تزریق فیلردکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
علائم و درمان پسوریازیس سرکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
درمان چین و چروک پوست با تزریق ژلدکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
تزریق فیلر و ژل خط خنده؛ ماندگاری، مراقبتها و هزینهدکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت