درمان لک صورت یکی از مهمترین گام های زیبایی صورت است. لکه های تیره (هایپر پیگمانتاسیون) هنگامی بر روی پوست پدیدار می شوند که پوست بیش از مقدار طبیعی ملانین تولید کند. چشم، پوست و مو رنگ خود را از ملانین می گیرند. لکه های تیره پوست نیازمند درمان نبوده و بروز آن ها جای نگرانی ندارد. با این حال، برخی افراد به دلایل زیبایی تمایل به رفع آن ها دارند. بسته به علت بروز، افراد برخی از انواع این لکه ها را (لکه های پیری یا لکه های آفتابی) می نامند.
برای درمان لک صورت با بکارگیری لیزر در اصفهان، می توانید به مطب دکتر لادن ناظمی مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن32240913 - 031 تماس حاصل فرمایید.
لکه های تیره پوست می توانند رنگی از قهوه ای روشن تا تیره داشته باشند. رنگ لکه های تیره به رنگ پوست فرد بستگی دارد. این لکه ها از جنس بافت پوست بوده و دردناک نمی باشند. لکه های تیره علاوه بر داشتن اندازه های متفاوت می توانند در هر ناحیه از بدن تشکیل شوند. با این حال، اغلب در نواحی بروز می دهند که در معرض نور خورشید قرار دارند.
بروز لکه های تیره در نواحی زیر رایج است:
رنگ لکه ها در افراد دارای پوست تیره اغلب چند پرده تیره تر بوده و معمولا ظرف ۶ تا ۱۲ ماه از بین می رود. از بین رفتن لکه های تیره تر می تواند سال ها به طول انجامد. با اینکه لکه ها می توانند به رنگ قهوه ای بروز داده و تفاوت رنگ زیادی با پوست داشته باشند، اما تغییرات شدید رنگ پوست اغلب ظاهری به رنگ آبی یا خاکستری دارد.
لکه های تیره چندین عامل متفاوت دارند که به شرح زیر می باشند:
لکه های ناشی از این عامل اغلب به نام لکه های آفتابی یا کبدینامیده می شوند. افراد پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا دستگاه های برنزه سازی به این لکه ها دچار می شوند. نواحی ای از بدن که بیشترین مقدار نور خورشید را دریافت می کنند، از نظر ابتلا به این لکه های خورشیدی در معرض خطر بالا تری قرار دارند. از جمله این نواحی می توان به صورت، دست ها و بازو ها اشاره کرد.
ملاسما یک اختلال پوستی است که منجر به تغییر رنگ نواحی کوچکی از پوست می شود. این اختلال در زنان مخصوصا در دوره بارداری بیشتر است.
برخی دارو ها می توانند تولید رنگدانه های پوستی را افزایش داده و منجر به بروز لکه های تیره شوند. رایج ترین عامل نیز دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs)، تتراسایکلین و سایکوتروپیک ها هستند.
لکه های تیره می توانند پس از التهاب پوست پدیدار شوند. التهاب می تواند در اثر عوامل مختلفی بروز دهد که از جمله آن ها می توان به اگزما، پسوریازیس، آسیب پوستی و آکنه اشاره کرد.
لکه های تیره می توانند پس از التیام نیش حشرات، سوختگی یا بریدگی پوست به وجود آیند. همچنین امکان دارد با گذشت زمان محو شوند.
محصولات زیبایی پوست یا مو نیز می توانند سبب تحریک پوست و تشکیل لکه های تیره شوند.
دیابت می تواند سبب تیره تر شدن برخی نواحی پوست شود. بیماری های مرتبط با دیابت شامل آکانتوزیس نیگریکانس، لکه های ساق پا و درماتوپاتی دیابتی هستند. برخی افراد این موارد را با لکه های پیری اشتباه می گیرند. آکانتوزیس نیگریکانس بیماری است که سبب تیرگی و نرمی پوست می شود. لکه های تیره پوست نیازمند درمان نبوده اما برخی افراد به دلایل زیبایی خواهان رفع آن ها هستند.
تمامی افراد می توانند به لکه های تیره پوست دچار شوند. به نظر می رسد که برخی عوامل خطر احتمال ابتلای افراد را افزایش می دهند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
می توان با لیزر لکه های قهوه ای سطحی را برطرف کرد و همچنین لکه های پوستی قهوه ای رنگ (شیرقهوه)، خال گوشتی ، لک و خال های صاف رنگدانه ای را بطرف کرد. بعضی از رنگدانه ها با هیچ کدام از درمان های لیزری برطرف نمی شوند.لکه های Lentigine یا لکه های کهولت سن نشانه های قهوه ای رنگی هستند که در اثر کهولت سن در پشت دست ها یا صورت نمایان می شوند. لک آفتاب سوختگی در نتیجه آسیب های حاصل از آفتاب بوجود می آیند و روی کمر، بالای سینه و شانه ها دیده می شوند. بسیاری از آنها بی ضرر هستند اما همه آنها با افزایش سن بیشتر می شوند و جذابیتی ندارند.
گرچه خیلی از لکه های قهوه ای را می توان نادیده گرفت، بسیاری از آنها کاملاً آشکار هستند و می توانند از زیبایی های طبیعی پوست بکاهند. بیشتر لک های مادرزادی با درمان از بین می روند اما بعضی ها دوباره بوجود می آیند. این افراد ممکن است به درمان اضافی نیاز داشته باشند که رنگدانه هایشان کنترل شود. لک های قهوه ای رنگی که در اثر کهولت سن بوجود می آیند معمولاً با یک مرتبه درمان برطرف می شوند.
از بین بردن و درمان لک صورت با لیزر روش بسیار خوبی برای حذف لک پوست ناخواسته ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. از بین بردن و رفع لک صورت با لیزر حدود ۴۵ دقیقه طول می کشد. از شما خواسته می شود صورتتان را حسابی بشویید. سپس از شما یک سری عکس پیش از درمان گرفته می شود. چشمان شما را می بندند و صورت را با لایه خنکی از ژل می پوشانند. یک وسیله خنک کننده شبیه سشوار باد خنک برای خنک نگه داشتن صورت استفاده می شود. سپس نور لیزر روی یک سری نقاط برای معالجه اعمال می شود. بعد از انجام لیزری کرم مخصوص بعد از معالجه و محافظ در برابر نور خورشید به پوست مالیده می شود و کار با شما تمام می شود.
دوام نتیجه بستگی به نحوه مراقبت شخص از پوستش بعد درمان دارد. درمان لیزری لک پوست و صورت چیزی شبیه سفید کردن دندان است. وقتی شخص دندان خود را سفید می کند رنگ آن سفید می شود اما با گذشت زمان اثر قهوه، سیگار، الکل یا دیگر غذاهایی که ایجاد لک می کنند باعث لک شدن مجدد دندان ها می شوند و مجدداً سفید کردن دندان لازم می شود. به همین صورت درمان لک صورت با لیزر باعث برطرف شدن لک حاصل از آفتاب می شود. اما بیشتر مردم به نحوی در معرض نور آفتاب هستند که لک پوست مجدداً برمی گردد و نیاز به درمان مجدد پیدا می کنند.
از قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید پرهیز کنید. تا یک ماه قبل از درمان خود از برنزه کردن پوست نیز خودداری کنید.
در طول درمان لک صورت، رنگ پوست ابتدا تشدید شده و مناطق درمان شده دچار تورم خفیف و در برخی از موارد کبودی می شوند. در طول حدود یک هفته رنگ دانه های پوست به تدریج از بین خواهند رفت. در طول درماننیازی به بی حسی نیست.
منطقه ی درمان شده را با آب ولرم و صابون شسته و با ملایمت آن را خشک کنید. سپس از یک کرم مرطوب کننده ی ملایم بر روی پوست خود استفاده کنید. به مدت یک هفته پس از درمان، از قرار گرفتن در معرض تابش خورشید و ورزش کردن خودداری کنید. استفاده از کرم ضدآفتاب را نیز در نظر داشته باشید. افرادی که برای از بین بردن علت لک صورتاز لیزر استفاده می کنند باید پس از عمل استفاده از کرم های محوکننده و ضدآفتاب را در نظر داشته باشند.
مرکز پوست مو و لیزر دکتر لادن ناظمی، پذیرای مراجعین عزیز متقاضی تزریق چربی در اصفهان می باشد. در این مرکز خدمات پوست و لیزر را در محیطی ایمن، با مدرن ترین ابزار و تجهیزات تجربه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در همین صفحه تماس حاصل فرمایید.