همانطور که سن افراد بالا می رود، لکه های ناخوشایندی که معمولاً به آنها لکه های قهوه ای می گویند، روی صورت و در پشت دست ها ظاهر می شوند. لکه های قهوه ای زمانی بروز می کنند که در لایه ی بالایی سطح پوست رنگدانه های زیادی بسط پیدا کند، رشد کند و مانند یک خال پوستی بزرگ به نظر برسد. ممکن است یک لکه به تنهایی ظاهر شود و یا اینکه چند لکه به صورت دسته ای و با هم بروز کنند. برخی افراد زمینه های ارثی مبتلا شدن به لکه های قهوه ای روی پوست را دارند. لکه های قهوه ای در افراد مسن تر شایع تر هستند، به خصوص در آنهایی که زمان زیادی را در زیر نور خورشید سپری می کنند. لکه های قهوه ای سرطانی نیستند و منجر به سرطان هم نمی شوند. با این حال در پوست هایی که در معرض نور خورشید هستند، ممکن است این لکه ها با زبری پوست که در مرحله قبل از سرطان اتفاق می افتد و ورم های قرمزرنگ پوست که به آن کراتوز اکتینیک می گویند همراه شود. این لکه ها هیچگونه مشکل خاصی برای فرد به وجود نمی آورند و دردناک نیستند؛ اما وجود آنها روی پوست می تواند موجب کاهش اعتماد به نفس و زیبایی فرد به خصوص در زنان شود.
عوامل و شرایط بسیاری دست به دست هم می دهند تا اینکه روی پوست لکه های پیری به وجود آید، یکی از این عوامل افزایش سن و قرار گرفتن بیش از حد زیر نور خورشید است. برخلاف کک و مک لکه های پیری بعد از حذف نور خورشید و قرار نگرفتن زیر نور آن، از بین نخواهند رفت.
لکه های پیری که گاهاً به آن ها لکه های کبدی نیز گفته می شود یکی دیگر از معضلات و مشکلات پوستی است که گاهی اوقات به سبب برخی عوامل داخلی در بدن یا عوامل و شرایط محیطی و بیرونی به وجود می آیند. این لکه ها اغلب بعد از افزایش سن (حدوداً ۵۰ سالگی) روی پوست صورت، سر و روی دست ها ایجاد شده و زیبایی آن را کم می کنند. البته اینکه بگوییم این لکه ها فقط با افزایش سن به وجود می آیند درست نیست، به طوری که ممکن است بیشتر افراد مسن دچار این مشکل نشوند، بلکه برخی عوامل دست به دست هم می دهند تا این لکه ها روی پوست ایجاد شده و ماندگار شوند.
لکه های پیری با این که بیشتر در افراد دارای سن ۴۰ سال یا بیشتر بروز دارد؛ اما می توانند در افراد جوانتر پدیدار شوند که به طور متداول دچار سوختگی ناشی از نور آفتاب یا دستگاه های برنزه می شوند. این لکه ها می توانند بر روی پوست هر فردی شکل گرفته اما در افراد دارای پوست روشن تر به دلیل حساسیت بیشتر به نور خورشید رواج بیشتری دارند.
افراد در هر سن، جنسیت و نژادی ممکن است دچار این لکه های پوستی روی دست و بدن خود شوند. با این حال لکه های پیری در افرادی که عوامل خطر خاصی دارند بیشتر دیده می شود. این افراد شامل:
شخیص لکه های پیری شامل:
بیشتر بدانید : روشهای تزریق فیلر گونه
استفاده از کرم های سفید کننده (هیدروکوئینون) ها به تنهایی یا همراه با رتینوئیدها و استروئید خفیف می تواند به محو شدن تدریجی لکه ها بعد از گذشت چند ماه از درمان کمک کند. این درمان ها ممکن است باعث خارش، قرمزی، سوزش یا خشکی پوست موقت فرد شود.
یک روش غیر موضعی برای درمان لکه های قهوه ای روی پوست، استفاده از لیزر است، لیزر درمانی یک روش سرپایی است که معمولاً انجام می شود. در طول درمان، لیزر بر روی لکه های قهوه ای متمرکز می شود و گروه های رنگدانه هایی که باعث این لکه ها شده است را از بین می برد. در طول درمان، لکه های قهوه ای با تعدادی از لیزرهای مختلف مانند لیزر پالسی نور و لیزر کیوسوئیچ درمان میشوند. این لیزرها در درست هدف قرار دادن درجه دقت بالایی دارند و بسیار مؤثر هستند.
کرایوتراپی لکه های قهوه ای را با استفاده از منجمد کردن آنها با یک محلول نیتروژن مایع از بین می برد. این کار باعث می شود پوست تیره با پوست انداختن از بدن دور شود. کرایوتراپی پوست ، یک روش درمانی سریع و ایمن برای حذف لکه های قهوه ای است.
لایه برداری شیمیایی با استفاده از یک محلول شیمیایی که لایه ی بیرونی پوست را برمی دارد، کک و مک و ظاهر لکه های قهوه ای را بهبود می بخشد.
در پزشکی کلاسیک، پیلینگ مکانیکی از کریستال های درجه ی پزشکی استفاده می کند. این کریستال ها با استفاده از یک سیستم قوی مداربسته و کمک دست، در سرتاسر سطح بیرونی پوست با یک سرعت اولیه ی زیادی خالی می شوند. کریستال ها بیرونی ترین لایه ی پوست را پوسته پوسته می کنند که این کار باعث می شود سلول های پوستی که نرم، صاف و پذیرای مواد مغذی هستند در معرض زیست قرار گیرند. پیلینگ مکانیکی منجر به یک تجدید پوست اساسی می شود. ترویج تولید کلاژن های جدید پوست را ضخیم می کند و مقاومت آن را نسبت به اثرات پیری بهبود می بخشد.
جای جوش یا اسکار آکنه همان آثار ناخوش آیند جوشهایی است که به اشکال مختلف بر روی پوست باقی مانده و موجب ناهمواری یا تغییر رنگ پوست می شوند. یکی از بهترین روشهای درمان اسکار آکنه آتروفیک یا فرورفته، سابسیژن است که در اصفهان توسط دکتر هما فاتحی انجام می شود. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش هستید با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.